Reklama

Reklama

Max je perfektne vycvičený americký armádny pes, ktorého v Afganistane nasadili do prvej línie. Po tom, čo v akcii príde o svojho pána, príslušníka amerického námorníctva Kyla Wincotta, prežíva traumu a pošlú ho späť do Spojených štátov. Aj doma Max trpí veľkým stresom a nedokáže si k nikomu nájsť cestu. Všetko sa zmení, keď stretne Kyleovho dospievajúceho brata Justina. Ten sa ho ujme a spoločne prežijú vzrušujúce a nebezpečné dobrodružstvá pri pátraní, čo sa v skutočnosti stalo Kyleovi na fronte. A to je už dobrý základ pre budúce priateľstvo na život a na smrť. Zbližovanie však nebolo jednoduché. Justin spočiatku nemá záujem starať sa o bratovho utrápeného psa, pretože ho dusia vlastné problémy. Musí napríklad plniť očakávania a nároky, ktoré na neho kladie jeho otec. Maxa však prijme Justinova rodina, čím mu v skutočnosti zachráni život. Justin sa rozhodne zistiť, čo sa v skutočnosti stalo jeho bratovi na fronte, a prečo musel zomrieť. Na tejto misii je Max jeho jedinou oporou a šancou na úspech. Vďaka ukecanej Carmen, ktorá to so psami vie, si Justin začne svojho chlpatého spoločníka vážiť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (69)

SimpanzJi 

všetky recenzie používateľa

Nějak jsem vůbec nepochopil smysl tohohle teen "dobrodružného" filmu. Herecký výkony mladých herců byly vcelku nuzné. Stejně tak jako ohrabaný scénář a nesmyslný příběh. Jde tam prostě o to, že 15 letej kluk dostane psa, a neví jak na něho. Postupně na to přichází atd. Ti, kteří dokoukali film do konce, mají asi velkou trpělivost. Jediným plusem za půl hodiny, co jsem vydržel, je hudba, doprovázející scény v lesním skateparku. Od Maxe jsem toho čekal víc, než teen film. Potenciál ten film měl, kdyby si na něm tvůrci dali trošku víc záleže. Těžká slabota. 25. 10. 2015 ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Mad Max: Fury Dog. Z traileru síce Max pôsobil, že sa bude aspoň z časti jednať o serióznu drámu o vojenských psoch, čoby bol vo filmoch nevyužitý a tým pádom dostatočne pútavý námet. Vo výsledku sa však jedná o ten najklasickejší rodinný film plný pátosu, klišé a maximálne očakávaného vývoju deja. Prvých desať minút sa síce odohráva v Afganistane, ale tie sú pre film takmer nepotrebné, následne sa film sústredí na otrepané zbližovanie agresívneho psa s jeho novým pánom – otravným pubertálnym chlapcom a v posledných záverečných minútach sa z filmu stane thriller, kde sa postavy naháňajú so zbraňami. Natočené to je celé veľmi nevzrušivo, bez jediného nápadu alebo zaujímavejšie scény a navyše tomu škodí ukrutne dlhá stopáž, ktorá by išla skrátiť aj o dobrých tridsať minút a filmu by to na ničom neubralo. Podobné rodinné filmy „pes versus chlapec“ sa točili prevažne v 90. rokoch, v dnešnej dobe je posielať niečo podobné do kín zbytočné. Max síce nikomu nijako neuškodí, no pochybujem, že má šancu niekoho nadchnúť a to píšem ako vášnivý psičkár, dobrovoľník v zvieracom útulku a zanietený ochranca práv zvierat. V nedeľu doobeda na niektorej televíznej stanici mať takýto film zapnutý ako „kulisu“ k nejakej činnosti ideálne neškodné, no na viac to nemá. Pol boda prihadzujem za toho hafana. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $20miliónovTržby USA $42,656,255Tržby Celosvetovo $43,552,204Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ nič zvláštne, tuctový príbeh bez nejakého prekvapenia /40%/ ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Keby bol celý príbeh o šikovnom psovi Maxovi myslený ako regulérna, solídna dráma tak by som určite s hodnotením išiel ešte nižšie. Ale takto, v rámci domácej pohody a spoločnej rodinnej zábavy sa nad niektorými klišé a patetizmom, ktorý vyteká aj z uší, dá jedno očko prižmúriť. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

mi-ib 

všetky recenzie používateľa

Jasně jde o příběh udělaný tak, aby byl stravitelný pro středoproudého diváka jakým jsem třeba i já. Avšak nemůžu říct, že je špatný. Navíc se mi líbilo, jak trefně střílí (ať už vědomě, nebo nevědomě) do stupidní americké hrdosti. To nejsilnější na tomto filmu je však jeho myšlenka. Každému divákovi v různých modifikacích musí po zhlédnutí tohoto snímku vyvstanout na mysli, jak je pes senzační zvíře a to neuzná jen úplný hovado. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (2)

  • Hlavného psieho hrdinu nehrá belgický ovčiak malinois, ako udávajú niektoré zdroje. Ide o kríženca plemien malinois a nemecký ovčiak. Tieto krížence sú často označované iba pojmom "cross" a sú často používané ozbrojenými zložkami v rôznych kútoch sveta, pretože vybrané jedince spájajú tie najlepšie vlastnosti oboch plemien. Hoci ide o krížencov, ich chov je riadne evidovaný. (Scar)
  • Postavu afghánského povstalce ztvárnil Walid Hakim, paradoxně bývalý americký mariňák. (oje)

Reklama

Reklama