Reklama

Reklama

The Last of Us

(seriál)
Trailer 3
USA, (2023–2025), 16 h 7 min (Minutáž: 43–80 min)

Hrajú:

Bella Ramsey, Pedro Pascal, Gabriel Luna, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Nico Parker, Murray Bartlett, Con O'Neill, Anna Torv, Troy Baker, Storm Reid (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(18)

Dvacet let po zániku moderní civilizace je otrlý přeživší Joel najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie z nebezpečné karanténní zóny. Oba se musí vydat na cestu napříč Spojenými státy a spoléhat jeden na druhého, aby přežili. (HBO Max)

Recenzie používateľa ViktorS k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2023) (S01) 

Prvá séria seriálového spracovanie hry The last of us dopadla podľa mňa celkom dobre. Hlavne keď prihliadnem na fakt, že sa tvorcovia snažili zaujať ako hráčov tejto hry, tak aj nehráčov. Ja osobne patrím k hráčom a teda na seriál som sa veľmi tešil. Postava Joela v podaní Pedra Pascala bola veľmi dobre zvolená a čo sa Ellie v podaní Belly Ramsey týka, tak zo začiatku som mal s ňou problém, ale po pár častiach som si na ňu už celkom zvykol, takže nemôžem povedať, že sa mi nepáčila. Nebola síce tak sympatická ako herná Ellie, ale svojimi hereckými kvalitami to zvládla slušne a nemal som s ňou preto nejaký problém. Príbeh nám (ne)pekne zobrazuje začiatok celej apokalypsy a výsledok jej 20 ročného trvania vo svete. Počas seriálu, keď sa naši hlavní hrdinovia snažia predierať týmto nemilosrdným prostredím, sa nám ukazujú všetky nástrahy tohto sveta, ktoré ovládajú v prvom rade nakazení a hneď po nich je to opäť človek, ktorý sa snaží vybudovať späť civilizáciu, avšak už nie úplne takú, akú poznáme my. Páčili sa mi rôzne retrospektívne scény, ktoré nám, na rozdiel od hry, vysvetľovali pôvod postáv aby tak divák mal lepšiu možnosť spoznať daný charakter. Avšak bolo to bohužiaľ na úkor základného príbehu, ktorý sa mi zdal prirýchlo prerozprávaný, hlavne čo sa posledného dielu týka. Vývoj vzťahu medzi Joelom a Ellie bol podľa mňa uponáhľaný a zdal sa mi preto trochu umelý na rozdiel od hry, kde s postavami strávite oveľa viac hodín ak chcete. Preto si myslím, že pár dielov navyše alebo dlhšia stopáž niektorých z nich by nebola na škodu. Akcia je tu perfektná a cítiť tu napätie, ale tiež veľakrát je atmosféra až moc kľudná. Síce to niekedy pomáha pri pasážach keď sa vyvíja určitá postava alebo má dôležitý dialóg, no často to pre kľudnú atmosféru nepôsobí moc post-apokalypticky. Ubudli ľudia a ruch miest, ale na miesto nich pribudli nakazení. Čo sa ich týka, tak boli spracovaní veľmi dobre a išiel z nich strach, ale v celom seriáli ich bolo pomerne málo. Áno, v niektorých dieloch ich bolo dosť ako napríklad v piatom, no inak nič moc. Práve nakazení a zvuky, ktoré vydávajú sú poznávacie znamenie tohto príbehu a to mi tu dosť chýbalo. Ale inak základné linky postáv a lokality z hry sa zachovali alebo boli niečím obohatené čo bolo veľmi dobré. No ako som písal, na môj vkus mierne, ak nie dosť, uponáhľané čo je škoda, pretože tento svet toho obsahuje oveľa viac. Dúfam teda, že druhá séria bude o niečo dlhšia, pretože už teraz sa na ňu teším. ()

Když se ztratíš v temnotě (2023) (S01E01) 

Začiatok je celkom dobrý, aj keď istým spôsobom možno bezúčelový, keďže nám toho veľa nepovie o víruse ako takom. V samotnej hre takáto scéna ani nebola a nechýbala tam, ale v hranom spracovaní ju vítam. Je to síce trochu klišé, keď sa takto v každom filme respektíve seriáli o smrtiacej epidémií bavia odborníci a novinári o možným rizikách hocičoho, čo môže nakaziť človeka, ale tak prečo nie. Ak je scéna dobre spracovaná, čo v tomto prípade bola, vie pekne naladiť na tú hrozbu čo visí vo vzduchu a divák už len čaká kedy sa konečne naplno prejaví. Začiatok je napínavý, vidíme funkčnú civilizáciu, ktorú následne vystrieda chaos. Na to sa vždy pri takýchto snímkach teším. Len tu ma to mierne sklamalo. Dúfal som, že tu lepšie zachytia tú atmosféru paniky a strachu. Vychádzalo to síce z hernej predlohy, ale v tomto prípade sa s tým mohli tvorcovia trochou viac pohrať. Ale stále je tu možnosť, že sa budú počas seriálu objavovať rôzne retrospektívne zábery a scény. Následný skok v čase nám dosť spomalil tempo, ale dobre zachytáva tú post-apokalyptickú spoločnosť a načrtáva nám rôzne problémy do budúcna, ktorým bude treba čeliť. Čo sa postáv týka, tak herec pre stvárnenie Joela bol zvolený veľmi dobre a isto bude ťahať tento seriál, no taká Ellie mi moc sympatická nepríde. Je to asi tým, že si seriál stále porovnávam s hrou, ale tak dúfam, že postupom času zmením na ňu názor. Verím, že má svoje kvality, ktorými bude tento seriál zatraktívňovať. Inak by ju snáď do takéhoto dôležitého projektu nedali. Nezostáva teda nič iné, než čakať, ako sa to bude vyvíjať. ()

Súvisiace novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (viac)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (viac)

Reklama

Reklama