Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (séria)


Drž mě za ruku (S01E04)

(epizóda)
  • USA Please Hold My Hand
TV spot

Obsahy(1)

Joel a Ellie zanechají auto v Kansas City a snaží se uniknout, aniž by na sebe upoutali pozornost pomstychtivého vůdce rebelů. (HBO Max)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (144)

Frajer42 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Neplánovaná zastávka v Kansas City, kde se střetneme s dosti početnou složkou rebelů, která v nedávné době svrhla vládnoucí složky FEDRA. Hodně ukacené, ale to už seriálu snad nejde ani vytýkat, takovou zkrátka nastavil laťku a tón. Je to hodně atmosférické a když už se odehraje nějaká akce, tak zpravidla stojí za to. Seriál je velmi statický a posouvá se kupředu především prostřednictvím kratších či delších časových skoků. [75 %] ()

kyjo 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Další pomalejší konverzačka. Akce je pomálu, ale zas je tu prostor pro vývoj postav. S nově představenýma vedlejšíma jsem zatim váhám (zejména slečna "silná ženská postava" ve svojí vůdčí úloze zatim moc nepřesvědčila), ale postavy hlavních protagonistů se vyvíjí slibně. Mladá Ellie se postupně seznamuje s krutou realitou života mimo karanténní zónu, přesto si dál udržuje svůj optimismus a humor. Proti umorousený povaze Joela, kterej už si v postapokalyptický pustině zažil svoje, to vytváří zajímavej kontrast, a je zajímavý sledovat, jak se ti dva navzájem ovlivňujou. ()

Reklama

BrooksW.Here 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"You haven't seen the world, so you don't know. You keep goin' for family." "I'm not family." "No. You're cargo." _____________ Je dosť možné, že toto je prvá epizóda, ktorej hodnoteniu skutočne trochu nadržiavam, ale ja si jednoducho nemôžem pomôcť... Oproti predošlej (a pre niektorých hlavne mimoriadne kontroverznej) časti sa dej opäť o veľa neposunul, ale na druhú stranu táto epizóda vyniká v niečom úplne inom... Na mňa najviac zapôsobila cesta v aute naprieč postapokalyptickým a zničeným svetom za sprievodu chytľavej (a z traileru už celkom známej) skladby od Hanka Williamsa. A k tomu pridajme ešte scénu so spaním v lese, ktorá pre mňa bola z tohto seriálu zatiaľ druhá najnapínavejšia (na prvom mieste sú ešte stále clickeri z druhej epizódy). Potom pribudla už aj prvá prestrelka (aspoň podľa mňa bola bezchybne natočená), Joel s Ellie sa už konečne aspoň trochu zbližujú, no a záver parádne navnadil na ďalšiu časť (tentokrát už stačí čakať iba do soboty, a nie do pondelku!). Jediná vec, ktorú by som vytkol je Melanie Lynskey v úlohe Kathleen, ktorá mi na záporačku a na to, aká mala byť drsňačka, prišla až príliš sladká (veď povedzte, naozaj si myslíte, že by niekto s jej hláskom dokázal streliť človeka do hlavy?). A potom ešte aj tá stopáž... 45 minút je naozaj málo, dúfam, že kratšej epizódy sa už nedočkáme... No nič, to by bolo odo mňa k tejto časti asi všetko, dúfam, že sa v epizóde č. 5 máme na čo tešiť – konkrétne na príchod Bloaterov... ()

molcan2 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

S radosťou vidím, že sa vracajú na hlavnú trať bez odbočovania. Páči sa mi, ako sa vzťah medzi Joelom a Ellie začína rozvíjať a odhaľovať časť charakteru, ktorá bola predtým neznáma, a rozvíjať ich ďalšími činmi. Časť, kde ich prepadli v meste je drsná, neviem, čo by som robil na mieste Ellie. Je dosť ťažké zabiť mladého človeka, keď sa vás pokúsil zabiť, ale potom žiada o milosť a o svoju mamu. Neviem, či to tak scenáristi zamýšľali, ale vodkyňa odboja z toho mesta je dosť antipatická bez akýchkoľvek spásonosných vlastností. ()

Pes 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Po romantickej sračke máme časť, ktorá nebude oplývať prívlastkom najlepšia ale konečne sa odrážame od zahovneného dna. Rose ako líderka nejakých rebelov ma dostala do kolien a perfektne mi tam zapadá. Mantru z ikonických úloh proste nezmažeš a stále si opakujem - nie fakt agent DEA nevodí čúzku z Game of Thrones a nestretnú Rose z 2 and half men. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (23)

  • Craig Mazin zistil, že Joelovo (Pascal) rozhodnutie dovoliť Ellie (Ramsey) použiť zbraň dokazuje jeho dôveru v ňu a považoval to za "najotcovskejší moment, aký kedy zažili". (molcan2)
  • Na konci epizódy zaznie skladba "True Faith" od Lotte Kestner. Je to remake skladby "True Faith" od New Order z roku 1987. (andrejba)
  • V hre Sam pri stretnutí s Joelom a Ellie nemá namaľovanú tvár. (molcan2)

Reklama

Reklama