Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (séria)


Drž mě za ruku (S01E04)

(epizóda)
  • USA Please Hold My Hand
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie zanechají auto v Kansas City a snaží se uniknout, aniž by na sebe upoutali pozornost pomstychtivého vůdce rebelů. (HBO Max)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (144)

Sany33 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Príbeh: Joel a Ellie hľadajú cestu za Tommym do cesty sa im ale postaví hnutie odporu a to nejdená práve v rukavičkách. Prevedenie: Vraciame sa do apokalypsy čo oceňujem ale je to strašne zdĺhavé a vlečie sa to. V prvých dvadsiatich minútach len ideme z bodu A do bodu B za sprievodu strašnej dekády kecov. Zas na druhú stranu asi je to nutné na emočné zblíženie našich hrdinov. Stretávame aj nové postavy, kde ten típek čo akoby práve vyšiel od barbera dúfam nebude záporák lebo si ho dosť idem.  A tá vzdúvajúca sa podlaha, to zas bolo čo do riti..... 80% ()

boss123 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Štvrtá epizóda seriálu Last of Us sa oproti minulej vernejšie drží svojej hernej predlohy. Samozrejme nájde sa pár zmien a do deja sa pridá nová postava, ktorú som nemal česť spoznať vo videohre. Kathleen, ktorú stvárnila herečka Melanie Lynskey mi, ale zatiaľ dva krát k srdcu neprirástla. Uvidíme, ako sa jej príbeh vyvinie v ďalšej epizóde. Čo sa týka Joela a Ellie tak sa tvorcovia v tejto epizóde opäť zameriavajú predovšetkým na nich. Niekoľko scén je takmer až identických s predlohou, a to ja osobne len kvitujem. Napriek tomu mi prišlo, že sa aj táto epizóda mierne vlečie a už mi pomaly začína chýbať, aj nejaká akcia s nakazenými alebo, aj s ľuďmi. Je tu síce nejaký stret s niekoľkými členmi skupiny, ktorú vedie práve spomínaná Kathleen, ale bohužiaľ mi to prišlo trochu slabé. Scéna samotná je dobre natočená bohužiaľ, ale veľmi krátka. Aspoň, teda pre mňa. Čo osobne musím po drobnej kritike oceniť je vzťah Joela a Ellie, ktorý sa každou epizódou vyvíja a rozvíja. Už v originály to bola silná stránka príbehu a som rád, že aj v seriáli je to rovnako tak. Záverečná scéna sľubuje v ďalšej časti veľké veci a som veľmi zvedavý, ako sa stým tvorcovia vysporiadajú. Každopádne sa určite teším. Hodnotím 4 z piatich a 80 percent. ()

Reklama

Kumbik 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Konečně se začíná vyvíjet vztah mezi Ellie a Joelem a je to vlastně to nejlepší z celého dílu. Jak jsem byl skeptický vůči Belle Ramsey, tak už i ona mi zapadá do role. Pedro Pascal je fakt výbornej a neskutečně mě baví! Jen když vybrali leader ženskou stalkerku z Dva a půl chlapa, to byl asi trochu krok vedle, ale ve finále je mi to asi jedno. Jsem zvědavý na osud Sama a Henryho! SPOILER! Nejlepší bylo když Ellie se ptá Joela, jak prokouknul, že ten chlap předstíral, že je zraněnej a Joel na to, že tohle dříve taky dělali… Prostě jde vidět ten hnus z postapokalyptického světa. ()

husandaaa 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

The last of us je díl od dílu lepší a lepší. Naprosto zbožňuji všechno okolo téhle epizody. Nádherné prohlubování postav a jejich vztahů, vidíme zas kus rozpadlého světa a lidí v něm, skvělé dialogy mezi Joelem a Ellie. A dostali jsme zde první pohled na přestřelku, s lidmi. Velmi se mi líbila dějová linka s Ellie a její zbraní, a též byla skvělá příprava na příchod dalších postav, které známe z video hry. Tempo je svižné, krásně to utíká, ale epizoda by mohla být delší ;) ()

PEZ 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Páči sa mi, že tvorcovia sú flexibilní čo sa týka dĺžky epizód. Prvá a tretia mali takmer hodinu a pol, druhá a táto štvrtá cca 40-50 minút. Čiže podľa toho, ako si to príbeh vyžduje. A tento diel teda "uletel" veľmi rýchlo. A nebol veru zlý, znova sa nám dve hlavné postavy trošku zblížili. Avšak stále tomu chýba presah (ten bolo najviac cítiť v treťom dieli). Snaď nás tvorcovia nenechajú čakať až do posledného dielu. Ak áno, pojdem už na 3*. Ale takto 1 diel za týždeň je to oka. No ešte stále mám taký pocit, že nám celá story tak trošku buble pod povrchom. ;) ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (23)

  • Na začátku epizody si Joel (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey) pouštějí v autě skladbu „Alone and Forsaken“ od Hanka Williamse. Píseň zazní také ve videohře, když Joel a Ellie vstoupí do Pittsburghu, a je také použita v prvním traileru k seriálu. (BROKEN_)
  • Na začiatku epizódy môžeme vidieť horskú dráhu Mamba. Geograficky by však mala byť Steel Force v Dorney Parku, pretože ešte neprešli Pittsburghom. (molcan2)
  • Joel (Pascal) a Ellie (Ramsey) kráčajú a kamera sa presunie na hromadu mŕtvol spálených na nepoznanie. Klikeri sú slabí proti ohňu, takže týchto ľudí zabili nenakazení, pravdepodobne rebeli, ktorí slúžia ako hrozba pre túto epizódu. Je to vizuál, ktorý videohry často používajú na upozornenie hráča, že vstupuje do nebezpečnej osady a aby sa mal na pozore. Seriál robí presne to isté. (molcan2)

Reklama

Reklama