Reklama

Reklama

Black Mountain Side

Trailer

Obsahy(1)

Keď skupinka archeológov v severnej časti Kanady objaví neznámu mimozemskú štruktúru, datujúcu sa do obdobia desať tisíc rokov pred naším letopočtom, zdá sa, že všetci budú stáť pri zrode svetovej senzácie. Keď však z ničoho nič začnú prepadať pocitom úzkosti či rôznym vidinám, nepotrvá dlho, aby jeden po druhom nadobudli presvedčenie, že sú sami pre seba nebezpečnejší, než sa pôvodne domnievali. (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (56)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Presne takéto horory ma na prvý pohľad zaujmú najviac, skvelé prostredie divočiny ďaleko od civilizácie, v tomto prípade najsevernejšia výskumná stanica Aljašky, skupina vedcov a nejaké to tajomné zlo, ktoré sa odkrýva len pomaly. Preto ma to hlavne spočiatku dosť bavilo, film má výbornú tajomnú atmosféru a postupne pribúdajú rôzne podivné udalosti a momenty, len to prostredie základne mohlo byť zaujímavejšie, aby sa tam dalo aj niečo robiť, pretože pokiaľ sa práve nedeje niečo dôležité, tak sa dá sledovať len to, ako postavy hrajú karty alebo niečo podobné, čo je predsa len pre diváka trochu nuda a tiež nemusel dej zaberať taký dlhý časový úsek, mnohé zaujímavé scény sú strihnuté a dej sa presunie o niekoľko dní neskôr, keď sa to už vôbec nerieši. Ale ako rozbehová fáza, ktorá si pripravuje základy pre údernejšiu druhú polovicu je to viac, než slušné. Lenže problém je, že tá údernejšia druhá polovica nepríde, film sa stále nesie v pomalšom tempe a síce tých hororovo ladených scén a momentov pribudne, ale obmedzí sa to len na nenápaditú paranoiu a jeden mysteriózny prvok. Táto časť mi trochu pripomenula nedávny horor Witch, ale ten to podal podstatne kvalitnejšie a nápaditejšie. Ale predsa len ani táto druhá polovica nie je zlá, ten mysteriózny prvok sa mi páčil a všetky scény s ním boli zaujímavé a aj mimo toho sa niečo nájde. Chcelo by to ale lepšie obsadenie, nikto mi tu neprekážal, ale o nejakej charizme nemôže byť ani reči, tu nie je ani jeden prirodzený leader, ktorý by to ťahal, akoby film nemal hlavného hrdinu a spoľahol sa len na vedľajšie postavy. Celkom zaujme aj hororová stránka, ale skôr svojou netradičnosťou, keďže na jednej strane film vsádza na atmosféru a pritom občas prekvapí nejakým slušne drsným momentom, ktorý sa ale nedal predvídať. A aj tá vyvražďovacia sekvencia mala niečo do seba. A režijne môžem len chváliť, vizuálna stránka je výborná, nielen využívaním prostredia, ale veľmi sa mi páčila aj kamera, ktorá zaujímavo sleduje lokácie a vystačí si s minimom strihov, takže film ponúkne aj viacero zaujímavých sekvencií bez strihu. A k tomu tá spomínaná atmosféra. Takže nakoniec je Black mountain side predsa len trochu sklamaním, keďže od druhej polovice som čakal určite viac, ale aj tak to nebola strata času, kladov je tu dosť a od režiséra by som si rád ešte niečo pozrel, ale radšej, nech scenár prenechá niekomu inému. 64% ()

SeBig odpad!

všetky recenzie používateľa

Ok, dokázal bych odpustit, že je to totální kopie Thing, akorát bez charismatických postav, dobrých dialogu, super triků.. ale že to bude takova táhla nuda, plná nezajímavých keců nějakých zálesáku, kde se stane maximálně to, že asi dvacekrát stejná scéna, kde týpek dostane záchvat jak v Alienovi a ke konci se jakože něco začne dít? Ne díky, tohle tolerovat nebudu a ani mě to nebavilo. Zálesáci v chalupě mě neoslovili. ()

Reklama

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Nevím, jestli jsem úplně spokojen s řemeslnou stránkou - přeci jen se to trochu zbytečně táhne, reakce postav na krizové situace mi přišly těžce mimo a i celková atmosféra je taková so so. V jistých chvílích jsem se docela i bál, v tomhle mají u mě tyhle pošukané artové horory nespornou výhodu, ale jako celek je to spíše takové mdlé a poměrně amatérsky nasnímané. Na druhou stranu, má to dost zajímavou a po krátkém zamyšlení vlastně i docela dobře rozluštitelnou zápletku, u které bych osobně spíše než Carpenterovou Věcí viděl inspiraci v Lovecraftově mýtu. Spoiler alert: Moje teorie je taková, že tam operují dvě zcela na sobě nezávislé entity a tedy, že deer-god není personifikací nebezpečné bakterie, ale naopak další bytost - jakýsi strážce, který se ji snaží udržet na místě a zastavit každého, kdo by ji mohl rozšířit dále. ()

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Nízkorozpočtovej sci-fi horůrek, v jehož první půlce se neděje téměř nic, aby se v tý druhý dostala ke slovu odseknutá ruka, solidní paranoia a mluvící jelen. Ta absence prašulí jde celkem znát, protože když má dojít na větší fajrák nebo rovnou vyhazov do povětří, jde to mimo kameru. Je ale fakt, že místy to vykouzlí zajímavou atmošku - obzvlášť ke konci, kde se postavy začnou samy redukovat. Takže úplně blbý to neni, ale odvařenej z toho taky nejsem. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Vizuál je celkem fajn, herci také a stran atmosféry si taky nemám na co stěžovat. Jenže jinak to byla nuda. Pokud se jedná o odsekávání rukou, tak je všechno v pořádku, ale ve chvílích, kdy se projevuje paranoia, to ztrácí glanc. Navrch jelen, kterého pustili na vycházky ze cvokhausu, nebyl i díky omezeným financím zrovna dvakrát vyvedený. Ale Szostakiwskyj nějaký talent asi i má, tak snad to bude příště lepší. 35% ()

Galéria (12)

Reklama

Reklama