Reklama

Reklama

Legenda rozpráva príbeh najznámejších britských gangstrov, bratov Krayovcov, ktorí v polovici 60-tych rokov ovládali celý Londýn. Reggie a Ronnie, ktorého práve prepustili z väzenia, si upevňujú moc vo východnom Londýne, vedú krutú vojnu s gangom z južného Londýna a nadväzujú spoluprácu s americkou mafiou, ktorá má záujem presťahovať základňu z Havany do Londýna. Krayovci sa stávajú súčasťou londýnskej smotánky, sú vítanými hosťami na večierkoch všetkých bohatých a slávnych celebrít. Ich vplyv postupne prerastá do najvyšších vrstiev a nič ich nemôže zastaviť. Reggie sa zamiluje do miestnej krásky Frances a ožení sa s ňou. Aby splnil sľub svojej láske, rozšíri svoju činnosť na legálne obchodné aktivity a stane sa majiteľom niekoľkých nočných klubov. Nič však netrvá večne a impérium Krayovcov začne ohrozovať nielen polícia, ale aj samotný Ronnie, ktorého násilnícka povaha sa začne vymykať akejkoľvek kontrole. (Forum Film SK)

(viac)

Zaujímavosti (14)

  • Vo Veľkej Británii sa stal film najnavštevovanejšou snímkou ​​s ratingom 18+. Prekonal aj Trainspotting (1996). (Lucasion)
  • Ronnie (Tom Hardy) byl nakonec v roce 1979 označen za šílence a zbaven svéprávnosti. (cihlenka)
  • Bratři Krayovi měli ještě staršího bratra Charlieho, který také zemřel ve vězení v roce 2000 ve věku 79-let. (cihlenka)
  • Auto, které používá Reggie Kray (Tom Hardy), je Lincoln Continental Four-door sedan 1965. (TheDon)
  • Bratři Krayové se ve vězení setkali s dalším slavným britským vězněm Charlesem Bronsonem (nezaměňovat s americkým hercem stejného jména) a stali se přáteli. Tom Hardy ztvárnil ve filmech jak Kraye, tak Bronsona - toho ve snímku Bronson (2008). (Punisher)
  • Natáčení probíhá zejména v centru Londýna, konkrétně ve Waterloo v Roupell Street, v The Ivy House v Peckhamu, Watts Street v části Wapping, South London, East End, ve Vallance Road a na Burnham Beeches v Buckinghamshiru. (Zdroj: dailymail.uk) (Petrasuvicka)
  • Tom Hardy musel kvůli roli Ronalda Kraye nosit umělý nos. (Zdroj: dailymail.uk, twitter.com) (Petrasuvicka)
  • Pro některé scény bylo nutné zakrýt veškerá Hardyho tetování. Zamaskování trvalo 4 hodiny. (Zdroj: tomhardy.org) (Petrasuvicka)
  • Během natáčení si Tom Hardy zlomil palec na pravé noze, v bojové scéně v hospodě posléze i kotník. (Petrasuvicka)

Reklama

Reklama