Reklama

Reklama

Legenda rozpráva príbeh najznámejších britských gangstrov, bratov Krayovcov, ktorí v polovici 60-tych rokov ovládali celý Londýn. Reggie a Ronnie, ktorého práve prepustili z väzenia, si upevňujú moc vo východnom Londýne, vedú krutú vojnu s gangom z južného Londýna a nadväzujú spoluprácu s americkou mafiou, ktorá má záujem presťahovať základňu z Havany do Londýna. Krayovci sa stávajú súčasťou londýnskej smotánky, sú vítanými hosťami na večierkoch všetkých bohatých a slávnych celebrít. Ich vplyv postupne prerastá do najvyšších vrstiev a nič ich nemôže zastaviť. Reggie sa zamiluje do miestnej krásky Frances a ožení sa s ňou. Aby splnil sľub svojej láske, rozšíri svoju činnosť na legálne obchodné aktivity a stane sa majiteľom niekoľkých nočných klubov. Nič však netrvá večne a impérium Krayovcov začne ohrozovať nielen polícia, ale aj samotný Ronnie, ktorého násilnícka povaha sa začne vymykať akejkoľvek kontrole. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (15)

Trailer 1

Recenzie (552)

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Tom Hardy exceluje ve dvojroli v této jinak bezzubé, natažené a místy i hodně nudné gangsterce, která se režisérovi zcela vymkla z rukou. Nebýt děravého scénáře a olbřímí stopáže, bez zaváhání bych tomuto filmu udělil plný počet. Bohužel, ani výborný Tom Hardy nemůže tomuto filmu pomoci z jeho hroutícího se piedestalu. Je to veliká škoda, jelikož film měl velký potenciál a pro mě, jakožto fanouška Hardyho a gangsterských filmů, byl i jeden z nejočekávanějších. „Me and my brother, we're gonna rule London!“ ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Od Helgelanda väčšinou čakáme príbehovejší film, ale ani toto nie je zlé. Ide predovšetkým o Hardyho a i keď neprekonáva THE TAKE je táto gangsterská prierezovka zaujímavá. Nič prevratné neprináša, ale ak máte radi Hardyho a nesadli vám artové experimenty typu VEREJNÍ NEPRIATLIA ani akčné šialenosti v štýle LOVCI GANGSTROV, mohli by ste sa baviť... Nejde o scenáristický skvost, ale pár scén ("Príde paranoidný schizofrenik do baru...") je celkom vtipných... ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Jakošto "nemilovník" klasických gangsteriek, kde sú všetci vo svojich zvonových nohaviciach a samopaloch v rukách rovnako nesmrteľní ako podaktorí dôchodcovia na prechode pre chodcov, musím priznať, že ma vďaka príbehu a celej tej šaškárni vrátane dialógov, títo dvaja zločinci veľmi milo prekvapili. Pozerať snímok s Tomom H. v dabingu je asi taký zážitok, ako žrať sviečkovú s kuracím, takže od dnes len v oridžinale. "Legend" nie je zas tak úplne bez akcie! To pozor! Ale tak isto sa nejedná o Ramba v pekle. Skôr si zakladá na samotnej story prezentujúcej dve charakteristiky so spoločným záujmom avšak s odlišným uhlom pohľadu, než padaniu nábojníc, a to mne v tomto prípade proste maximálne vyhovovalo. No a rád by som na záver dodal, že snímok by mal byť zaradený aj do žánrov dráma a romantický, pričom druhý menovaný je hádam aj základným prvkom tohto snímku. ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Tom Hardy se pro mě stává jedním z nejzajímavějších herců loňského roku. Legendám zločinu jsem příliš nevěřil a kino jsem vynechal, ale ukázalo se, že jsem prohloupil a film mi sedl jako prdel na hrnec. Gangsterky mám navíc rád a jelikož mě potkalo to samé s Man from Uncle, tento rok už si podobné kousky ujít nenechám. Nejedná se o nějakou pecku, na kterou se bude vzpomínat a připomínat ještě roky, ale rozhodně jde o svižný, zábavný a nenudící drama s fantastickým Hardym v obou rolích...Už jsem to asi zmínil, ale Hardy je fakt bůh s charismatem dalšího boha...90% ()

sud 

všetky recenzie používateľa

Obyčejně se nesnažím dávat důraz na coby kdyby, ale kdyby seděl na režisérské židli Martin Scorsese, šlo by nejspíš o velkolepou událost. Brian Helgeland se přitom snaží celou dobu jeho rukopis napodobit, ale svůj stín ne a ne překročit. Atmosféra 60. let je sice hodně slušná, ale přeci jen něco chybí (vydatnější soundtrack?), scénář není z nejhorších, i když by bylo vděčnější vsadit na vzestup a pád Krayovic brášků, než na vztahovou linku. Herci jsou všichni přesvědčiví, ačkoli je Emily Browning coby femme fatale poměrně nevýrazná a matadoři Christopher Eccleston, David Thewlis a Chazz Palmiteri nemají mnoho prostoru. Slabý film? Ani náhodou! Navzdory mouchám se na to skvěle kouká, za celé dvě hodiny to neztratí tempo a hlavně - Tom Hardy v hlavní dvojroli naprosto exceluje a je hlavním důvodem, proč jsou Legendy zločinu jednou ze zajímavějších gangsterek za poslední roky. 80%. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (14)

  • Během natáčení si Tom Hardy zlomil palec na pravé noze, v bojové scéně v hospodě posléze i kotník. (Petrasuvicka)
  • Vo Veľkej Británii sa stal film najnavštevovanejšou snímkou ​​s ratingom 18+. Prekonal aj Trainspotting (1996). (Lucasion)
  • Bratři Krayové se ve vězení setkali s dalším slavným britským vězněm Charlesem Bronsonem (nezaměňovat s americkým hercem stejného jména) a stali se přáteli. Tom Hardy ztvárnil ve filmech jak Kraye, tak Bronsona - toho ve snímku Bronson (2008). (Punisher)

Reklama

Reklama