Reklama

Reklama

VOD (1)

Legenda rozpráva príbeh najznámejších britských gangstrov, bratov Krayovcov, ktorí v polovici 60-tych rokov ovládali celý Londýn. Reggie a Ronnie, ktorého práve prepustili z väzenia, si upevňujú moc vo východnom Londýne, vedú krutú vojnu s gangom z južného Londýna a nadväzujú spoluprácu s americkou mafiou, ktorá má záujem presťahovať základňu z Havany do Londýna. Krayovci sa stávajú súčasťou londýnskej smotánky, sú vítanými hosťami na večierkoch všetkých bohatých a slávnych celebrít. Ich vplyv postupne prerastá do najvyšších vrstiev a nič ich nemôže zastaviť. Reggie sa zamiluje do miestnej krásky Frances a ožení sa s ňou. Aby splnil sľub svojej láske, rozšíri svoju činnosť na legálne obchodné aktivity a stane sa majiteľom niekoľkých nočných klubov. Nič však netrvá večne a impérium Krayovcov začne ohrozovať nielen polícia, ale aj samotný Ronnie, ktorého násilnícka povaha sa začne vymykať akejkoľvek kontrole. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (15)

Trailer 1

Recenzie (552)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Zaujimava gangsterka so spickovym vizuálom a bohovskymi vykonmi väcsiny hercov na cele s Tomom Hardym v ustrednej dvojulohe. Trochu som sa bal, ze film bude zlozeny iba z nesúvislych epizodiek a preto bude nudit. Je pravda, ze film nejak extra negraduje a tempo je pomale, ale jednotlive gangsterske epizodky mi prisli dostatocne zabavne na to, aby ma bavili. Bohuzial v druhej polovici sa film vo väcsiej miere sustredi na manzelku jedneho z bratov, co je ta najnudnejsia postava v celom filme a preto film zacina cim dalej tym castejsie nudit. Skoda. Keby bol cely film zamerany na gangsterske eskapady, ktore boli neskutocne zabavne, tak z toho mohla byt pecka. Takto je to mierne nadpriemerna gangsterka. 7/10. ()

sud 

všetky recenzie používateľa

Obyčejně se nesnažím dávat důraz na coby kdyby, ale kdyby seděl na režisérské židli Martin Scorsese, šlo by nejspíš o velkolepou událost. Brian Helgeland se přitom snaží celou dobu jeho rukopis napodobit, ale svůj stín ne a ne překročit. Atmosféra 60. let je sice hodně slušná, ale přeci jen něco chybí (vydatnější soundtrack?), scénář není z nejhorších, i když by bylo vděčnější vsadit na vzestup a pád Krayovic brášků, než na vztahovou linku. Herci jsou všichni přesvědčiví, ačkoli je Emily Browning coby femme fatale poměrně nevýrazná a matadoři Christopher Eccleston, David Thewlis a Chazz Palmiteri nemají mnoho prostoru. Slabý film? Ani náhodou! Navzdory mouchám se na to skvěle kouká, za celé dvě hodiny to neztratí tempo a hlavně - Tom Hardy v hlavní dvojroli naprosto exceluje a je hlavním důvodem, proč jsou Legendy zločinu jednou ze zajímavějších gangsterek za poslední roky. 80%. ()

Reklama

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Helgeland musí psát jen scénáře, protože jakmile je za kamerou, tak to nemá drajv a výsledek je nijaký. A u takovéhle retro gangsterky je to škoda dvojnásob, jelikož forma OK, životních mouder/pravd málo, Chazze Palminteriho ještě méně a dějová struktura filmu je jenom aby nějaká byla. Jinak je to ONE-MAN-SHOW Toma Hardyho který je brilantní a ještě brilantnější. Kdybych si chtěl pustit v jeden večer předskokana a hlavní chod, dám si Legend a třeba Goodfellas. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Budem veľmi úprimný, ja som sa na tento film celkom tešil. Vyzeralo to, že sa dočkáme opäť zaujímavého filmu z gangsterského prostredia. Reálne však musím povedať, že napriek všetkým kvalitám, ktoré film má je toto tak neskutočná nuda, že vôbec tomu nerozumiem, kde sa stala chyba. Filmu chýba absolútne akákoľvek dynamika a nevie sa rozbehnúť. Tvorcovia asi chceli zobraziť skutočnosť, no reálne mám pocit, že výsledne tomu chýba niečo, čo by zdvihlo môj záujem o to pri filme nezaspať. Tom Hardy je v tejto dvojrole skvelý a rozhodne si to užíva. Emily Browning je podľa mňa okey a jej postava je pre mňa asi najpríjemnejší element tohto filmu. Veľa momentiek je zaujímavých, len by som chcel, aby sa na ne film viac sústredil, a aby ich lepšie dotvoril. Lebo takto tu máme len veľa hluchých miest, kde človek skutočne chce zaspať. Myslím si, že v rámci gangsteriek by som viac odporúčil si pozrieť seriál Peaky Blinders alebo 2015 film Black Mass. Toto má skvelú premisu, ale neskutočne ma to nudilo. Hodnotenie: C+ ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Tom Hardy v dvojroli skutočne nesklamal a posledné roky som si ho veľmi obľúbil. Čítam mnohé sklamané recenzie, ale ja som spokojný. Prečo by mal byť každý mafiánsky film rovnaký? Love story mi vôbec nevadila, práve naopak, bola urobená s citom a dobre zapadla do príbehu. Chazz Palminteriho som nevidel snáď od Príbehu z Bronxu. Zostarol, ale stále mu tie mafiánske role seknú. T. Hardy je momentálne na vrchole, tak dúfam, že mu to vydrží čo najdlhšie. 80%. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (14)

  • Bratři Krayové se ve vězení setkali s dalším slavným britským vězněm Charlesem Bronsonem (nezaměňovat s americkým hercem stejného jména) a stali se přáteli. Tom Hardy ztvárnil ve filmech jak Kraye, tak Bronsona - toho ve snímku Bronson (2008). (Punisher)
  • Bratři Krayovi měli ještě staršího bratra Charlieho, který také zemřel ve vězení v roce 2000 ve věku 79-let. (cihlenka)
  • Během natáčení si Tom Hardy zlomil palec na pravé noze, v bojové scéně v hospodě posléze i kotník. (Petrasuvicka)

Reklama

Reklama