Reklama

Reklama

Legenda rozpráva príbeh najznámejších britských gangstrov, bratov Krayovcov, ktorí v polovici 60-tych rokov ovládali celý Londýn. Reggie a Ronnie, ktorého práve prepustili z väzenia, si upevňujú moc vo východnom Londýne, vedú krutú vojnu s gangom z južného Londýna a nadväzujú spoluprácu s americkou mafiou, ktorá má záujem presťahovať základňu z Havany do Londýna. Krayovci sa stávajú súčasťou londýnskej smotánky, sú vítanými hosťami na večierkoch všetkých bohatých a slávnych celebrít. Ich vplyv postupne prerastá do najvyšších vrstiev a nič ich nemôže zastaviť. Reggie sa zamiluje do miestnej krásky Frances a ožení sa s ňou. Aby splnil sľub svojej láske, rozšíri svoju činnosť na legálne obchodné aktivity a stane sa majiteľom niekoľkých nočných klubov. Nič však netrvá večne a impérium Krayovcov začne ohrozovať nielen polícia, ale aj samotný Ronnie, ktorého násilnícka povaha sa začne vymykať akejkoľvek kontrole. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (15)

Trailer 1

Recenzie (552)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Budem veľmi úprimný, ja som sa na tento film celkom tešil. Vyzeralo to, že sa dočkáme opäť zaujímavého filmu z gangsterského prostredia. Reálne však musím povedať, že napriek všetkým kvalitám, ktoré film má je toto tak neskutočná nuda, že vôbec tomu nerozumiem, kde sa stala chyba. Filmu chýba absolútne akákoľvek dynamika a nevie sa rozbehnúť. Tvorcovia asi chceli zobraziť skutočnosť, no reálne mám pocit, že výsledne tomu chýba niečo, čo by zdvihlo môj záujem o to pri filme nezaspať. Tom Hardy je v tejto dvojrole skvelý a rozhodne si to užíva. Emily Browning je podľa mňa okey a jej postava je pre mňa asi najpríjemnejší element tohto filmu. Veľa momentiek je zaujímavých, len by som chcel, aby sa na ne film viac sústredil, a aby ich lepšie dotvoril. Lebo takto tu máme len veľa hluchých miest, kde človek skutočne chce zaspať. Myslím si, že v rámci gangsteriek by som viac odporúčil si pozrieť seriál Peaky Blinders alebo 2015 film Black Mass. Toto má skvelú premisu, ale neskutočne ma to nudilo. Hodnotenie: C+ ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Spoilery! Dost mě iritoval otravný hlas vypravěčky. Na druhou stranu oceňuji ten nápad, že nám celý příběh vyprávěla ze záhrobí. Nebývá úplně typické, že vypravěč už v době vyprávění prdí do hlíny. Jinak se mi celkem zamlouvalo, že si jde tento film vlastní cestou, která je vcelku originální a přitom není zlá. Příběh ušel a vidět něco podle skutečné události se vždy hodí. Bratrská dvojice byla více než vydařená. Oba pánové si byli tak strašně podobní, že mi to cirka po deseti minutách nedalo, film jsem pozastavil a nahlédl jsem do zdejší galerie, abych zjistil, který z nich má být pan Hardy. Narazil jsem na fotku toho přihřátého pána s brýlemi a pod ním stálo Tom Hardy, tak jsem za Hardyho považoval pána s brýlemi a druhého bratra jsem neřešil - nechť je jím kdokoli. V průběhu celého filmu jsem neustále obdivoval tvůrci, jak se jim podařilo najít Hardymu tak dokonalého dvojníka, který jej napodoboval do posledního mikro gesta. Oba měli luxusní psychopatský pohled. Po zhlédnutí jsem se ze zdejších komentářů dozvěděl, že si obě postavy byly tak podobné právě proto, že je hrál jeden herec. Než mě odsoudíte, že jsem nějaký retard, tak je nutné na moji obranu prohlásit, že jsem snímek sledoval pod analgetiky, jinak by se mi takový omyl samozřejmě nikdy nestal, neboť jsem prudce inteligentní a neobyčejně všímavý divák. Nezanedbatelnou porci viny na tom nese i Lucinka, která mě o tom měla informovat, když mi snímek vybrala. Tom Hardy je zajisté schizofrenik s minimálně rozdvojenou osobností, jinak by sám nedokázal vytvořit jeden z nejlepších psychopatických párů filmové historie. Jediným velkým nedostatkem byla opět brutálně přestřelená stopáž. Film tohoto typu rozhodně nevyžaduje 133 minut. Těším se na den, kdy to tvůrci konečně pochopí a nad dvě hodiny nepůjdou, není-li to nezbytně nutné. Natahovat snímek kvůli vatě je jednoduše totálně kontraproduktivní blbost. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Mireldis. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Pokiaľ si si to nevšimol, tak ja sa ti nezodpovedám, milý zlatý.“ Sú tam scény, ktoré sú fakt dobré. Pokec u mamy po tom, čo jeden z bratov vraždil. Bitka dvojičiek. Akcia s kladivom. Takisto voči Tomovi Hardymu (ktorý to aj produkoval) ťažko mať námietky. Nie je to najlepší, ani najsympatickejší herec na svete, ale má svoj štýl a je to pracant, to sa musí nechať. Má v sebe „niečo“. „To“, vďaka čomu sa z ľudí stávajú filmové hviezdy zdobiace obálky lesklých časopisov. Obe dvojičky sú našťastie typovo veľmi rozdielne, čiže Tom zrejme nemal veľa práce s ich odlíšením. Pravdepodobne kvôli nie úplne postačujúcemu rozpočtu majú len málo spoločných scén. Reggie je žoviálny pohoďák, typ charizmatického gaunera, čo však neznamená, že raz neskončí zle. A Ron je tichý, večne napnutý magor, ktorému môže kedykoľvek prepnúť a poodtŕha ruky každému v miestnosti, lebo mu nikto nedal žuvačku. Poteší retro atmosféra, ale proste ma to ako celok príliš nestrhlo. Nebolo to zlé, to určite nie, ale nebolo to ani výborné. Len občas to chytilo drajv a švih, scenár bol vcelku nudný a nebolo mi príliš jasné časové rozhranie, počas ktorého sa dej odohrával. Občas mi to pripadalo ako mesiace, inokedy ako roky. ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Jak se mohlo stát, že je gangsterka s Tomem Hardym ve dvou hlavních rolích tak nudná? Podle mne to zcela nezvládl zejména Brian Helgeland jako scenárista. Film má všeho všudy tři postavy, tu třetí hraje Emily Browning, která je sice krásná, ale tady působila jako castingový omyl. Hlavní hrdina ji miloval, což se poznalo podle toho, že o tom několikrát mluvil. Jinak to bylo citově prázdné. Nikdo z představitelů vedlejších rolí nemá tolik prostoru, aby mi stál za zmínku. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Bratia Krayovci neboli dvakrát sympatickí chlapíci, na rozdiel od Toma Hardyho. Jeho kreácia Reggieho vzbudzuje k postave určité sympatie, naopak k Ronovi si vzťah nevytvoríte. Mohlo sa jednať o skutočne drsnú gangsterku bez príkras, Helgeland ale pojal tento životopis s miernym nadhľadom a humorom. Nie však v štýle postmoderny, skôr starosvetsky. Atmosféra dobového Londýna a farebné kamerové filtre fungujú výborne. Postavy manželky v stvárnení Emily Browning vám ľúto nebude, pretože jej naivita a akési implicitné zlatokopectvo k tomu nedávajú príležitosť, i keď je rozprávačom príbehu. Zaujalo ma, že sa polícia zaoberala vraždami vnútri mafie, ale asi išlo proste o zámienku, ako oboch bratov dostať za mreže. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (14)

  • Natáčení probíhá zejména v centru Londýna, konkrétně ve Waterloo v Roupell Street, v The Ivy House v Peckhamu, Watts Street v části Wapping, South London, East End, ve Vallance Road a na Burnham Beeches v Buckinghamshiru. (Zdroj: dailymail.uk) (Petrasuvicka)
  • Ronnie (Tom Hardy) byl nakonec v roce 1979 označen za šílence a zbaven svéprávnosti. (cihlenka)
  • Během natáčení si Tom Hardy zlomil palec na pravé noze, v bojové scéně v hospodě posléze i kotník. (Petrasuvicka)

Reklama

Reklama