Reklama

Reklama

Legenda rozpráva príbeh najznámejších britských gangstrov, bratov Krayovcov, ktorí v polovici 60-tych rokov ovládali celý Londýn. Reggie a Ronnie, ktorého práve prepustili z väzenia, si upevňujú moc vo východnom Londýne, vedú krutú vojnu s gangom z južného Londýna a nadväzujú spoluprácu s americkou mafiou, ktorá má záujem presťahovať základňu z Havany do Londýna. Krayovci sa stávajú súčasťou londýnskej smotánky, sú vítanými hosťami na večierkoch všetkých bohatých a slávnych celebrít. Ich vplyv postupne prerastá do najvyšších vrstiev a nič ich nemôže zastaviť. Reggie sa zamiluje do miestnej krásky Frances a ožení sa s ňou. Aby splnil sľub svojej láske, rozšíri svoju činnosť na legálne obchodné aktivity a stane sa majiteľom niekoľkých nočných klubov. Nič však netrvá večne a impérium Krayovcov začne ohrozovať nielen polícia, ale aj samotný Ronnie, ktorého násilnícka povaha sa začne vymykať akejkoľvek kontrole. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (15)

Trailer 1

Recenzie (552)

SeBig 

všetky recenzie používateľa

A víc natahnout to nešlo? Tohle bylo ješte horší jak Black Mass, protože Hardy mě tolik nebere. Proč má každej v oblibě ty filmy podle skutečný udalosti tak natahovat? Vdyt je to uplně zbytečny!! Jako jo je to dobrej film, ale tak 45 minut z toho nudná jak prase. Ten závěr mimochodem taky nic extra. Zlatej Scorsese ten stěma 2 hodinama aspon umí vynaložit. ()

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

,,Řeknu vám vtip : Přijde takhle do baru schizofrenní psychopat s kladivy v rukách... '' ----- Míval jsem rád gangsterky. Hlavně ty z Ameriky ze třicátejch. Mívaly styl, chlapům padly obleky i klobouky , krásný káry brázdily Brooklyn a z fešnejch holek se nejednomu motala hlava... Byla to doba, kdy si od rozpálených hlavní thompsonů tvrdý kluci původem z Itálie či Portorika připalovali doutníky a cigára... Ale ta doba je ta tam. Dneska je opět v módě tořit gansterky. Nejen ve světě, ale i u nás. Krejčíř, Mrázek a spol. Kdyby někdo natočil něco o hodně chytrém podvodníkovi třeba typu Franka W. Abagnale nic proti. Člověk by rád žasnul nad všemi těmi fígly. Ale ne. Většinou se vybere za vzor nějaký exot, kterého si sice možná svého času někde báli, bylo to však pro jeho brutalitu. Bráchové Krayovi nejsou vyjímkou. Jeden je úplný magor a druhý bez primitivní síly a násilí není nic. Oukej, asi vládli nějaký čas Londýnu. Ale co dál? Šedesátky ve filmu celkem ušly, ale to bylo tak vše. Zbytek bavil první hodinu, pak už se to jen táhlo a já vlastně jen čekal, jak hoši dopadnou. A že si je bobíci i kluci od S.Y. dají k snídani se slaninou a vejci bylo zcela jasné.... Palec nahoru za Hardyho, chvílemi z něj šel fakt strach. A příště prosím něco o nějakých chytřejších bratrech... Dávám za tři citronové bonbony, ty se šumivou náplní uvnitř. * * * ()

Reklama

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Dvojnásobek Hardyho = 2x více kvality? No tady to zrovna neplatí a to Hardy vytahuje z rukávu i takové perly jako vzpomínku na Bronsona nebo mluví hlasem, který není zase tolik nepodobný Baneovi. Příběhy o vzestupech a pádech pánů z podsvětí jsme viděli již hodněkrát. Londýnskou galérku nám již kdysi naservíroval Guy Ritchie, Matthew Vaughn a tentokráte se dirigentské taktovky chopil Brian Helgeland. A.... nezvládl to. Příběh se ke konci totálně hroutí. Emily Browning působí ve své roli nepatřičně. Pokud někdo kromě H potěší tak je to kingsmanovský Taron Egerton. Tak nějak si říkám zda to svého času s Gibsonovou Odplatou nebyla vlastně náhoda. 55% ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Na samom začiatku sa necháte uniesť odľahčeným britským vtipom a skvostnou atmosférou 60. rokov, ako vystrihnuté zo Scorseseho. Trvá to však len prvú pol hodku. Názov je síce pútavý, no obsah mu vôbec nezodpovedá. Legendami sa bratia stanú, ale okrem vtipne štylizovanej scény prestrelky v bare nie je vo filme žiaden významný čin, ktorý by ich na legendárnych zločincov povýšil. Popri evidentnom konflikte medzi charakterovo rozdielnymi bratmi sa črtá romantická línia. Takáto štylizácia premieňa film o bratoch skôr na príbeh o smutnej a nenaplnenej láske Francis k Reggiemu, plnej žvástov o spoločnom živote a bezbrehej nudy. Vrcholom nešťastne zvolenej šablóny je absencia chémie medzi herečkou Emily Browning a Hardym. Samostatnou kapitolou je hudba. Soundtrackový výber síce dokresľuje dobový nádych výpravy, ale piesne sú akoby náhodne vybrané. Chýba prepojenie medzi hudbou a charakterom scény, počuté viac vadí než dokresľuje videné. V konečnom sumáre nestačí zopár dobrých scén a perličkových dialógov. Ani dvojnásobná porcia Toma Hardyho, nech je akokoľvek mega. ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Jediný film, v ktorom uvidíte Toma Hardyho, ako na gay párty pláca prakerom po zadku nahého kolouška. "Gayovosť" jedného z bratov je tiež strojcom najvtipnejšej scény filmu (prvé stretnutie s lasvegaským mafiánom Chazzom Palminterim). Zábavná gangsterka, stojaca viacej na cool exhibícii hlavného dvoj-herca, než na dramaturgickom dejovom oblúku. Práve vzťah medzi bratmi a ich odlišnosť, ktorú Hardy zvládol tak dobre, sú motorom filmu. Tiež ma potešilo zobrazenie londýnskeho retropodsvetia optikou americkych gangsteriek (Scorsese). Druhá polovica filmu by sa dala zrýchliť, no i tak dávam štvrtú hviezdu. Pre diverznosť Hardyho double-kreácie, ktorú skúmať ma proste bavilo viacej než som čakal. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (14)

  • V čase 1:09:47 pri fotografovaní sa bratov Krayovcov s policajtom, tvorcovia odflákli animáciu hlavy a tváre jedného z bratov. Celá jeho hlava je neúmerne veľká a oranžová. (Mike24)
  • Bratři Krayové se ve vězení setkali s dalším slavným britským vězněm Charlesem Bronsonem (nezaměňovat s americkým hercem stejného jména) a stali se přáteli. Tom Hardy ztvárnil ve filmech jak Kraye, tak Bronsona - toho ve snímku Bronson (2008). (Punisher)

Reklama

Reklama