Reklama

Reklama

Ferdinand

  • Česko Ferdinand (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ferdinand je veľký býk s veľkým srdcom. Je to roztomilé, no trochu nešikovné až groteskne pôsobiace stvorenie, ktoré ale neznalí ľudia považujú za nebezpečné a zúrivé monštrum. Keď si jedného dňa Ferdinand neopatrne sadne na čmeliaka, ten ho štipne a Ferdinand sa splaší. Celú udalosť vidia vyhľadávači býkov do koridy a rozdivočelý Ferdinand ich uchváti natoľko, že ho okamžite chytia a odvezú. Ferdinand je ale odhodlaný vrátiť sa k svojej rodine a pomocou svojich nových priateľov sa vydáva na dlhú cestu Španielskom. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (19)

Trailer 1

Recenzie (160)

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Ferdinand je len ďalšou priemernou animovanou rozprávkou pre deti z dielne od tvorcov Ice Age a podobných vychytávok. Čo ma trošku zaráža, je fakt, že som nebadal nejaký zásadný posun v animáciách, a sú viac-menej také nezáživné a nudné, vlastne ako aj celkový dej. Akože je to milé, pekné, miestami aj zábavné, ale nevyčnieva to proste z priemeru. 55 % ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $111miliónovTržby USA $84,410,380Tržby Celosvetovo $296,069,199Tržby za predaj Blu-ray v USA $15,327,012Tržby za predaj DVD v USA $15,920,187║ Námet dobrý ale nie úplne využitý, miestami tak troška kostrbaté, či fádne. 20th Century Fox a ich animačné štúdio Blue Sky sa tak trošku zasekli a točia už len čistý priemer za posledné roky (Rio 1+2, Doba ľadová 5), je to už len také kopírovanie toho čo sme videli a progres žiadny. Animácia v pohode. /65%/ ()

Reklama

campix 

všetky recenzie používateľa

Sympatický animovaný film, který ovšem nijak nevyniká a nenabízí tak nadprůměrnou podívanou. Ferdinand je býk, který jak už tomu tak bývá vyčnívá. Nemá rád násilí, má rád květiny a odmítá bojovat o prestižní místo na španělských býčích zápasech. Shodou okolností se dostane do situace, kdy mu nic jiného nezbývá. Tedy nic objevného. Na druhou stranu, pár zajímavých charakterů tu máme, animák je to svižný a některé situace jsou velmi zajímavé. Bohužel nic, co by mě přesvědčilo, že Ferdinand je nadstandardní žánrová podívaná. ()

santiamén 

všetky recenzie používateľa

2/10 Zklamání. Animace na dnešní standard průměrná, humor neskutečně infantilní. Příběh samotný je plytký a vystačí vážně tak maximálně do kraťasu - tady tvůrci pro zjevný nedostatek materiálu zbývající (nekonečně dlouhou) stopáž vyplnili hromadou trapných tanečních scén a nesympatických vedlejších postaviček. K neuvěření, že se tenhle nepovedený paskvil hodnocením pohybuje ve stejné skupině animáků jako Bolt nebo Megamysl. Nesrovnatelná kvalita. ()

Havaj8 

všetky recenzie používateľa

Po extrémně dlouhý době jsem viděl animák a ještě navíc v kině. A přestože dávám přednost jinejm žánrům, tohle má svý kouzlo. Já absolutně zbožňuju tu barevnost, se kterou si můžou vyhrát. Nemělo to nijak hloupej příběh, prostě takovej sympatickej hodnej argentinskej býček. Ani ten humor nebyl tak dětinskej, jak by mohl být. Já se bavil, nejen hláškama, ale i samotnejma scénkama. Například ten Dance Battle byl famózní. Dokonce ve mě dokázal vyvolat animovanej film emoce, což jsem nevěřil, že se může stát. Možná ke konci už to začínalo být trochu zdlouhavý a natahovaný. 90 minut by tomu slušelo akorát, ale pořád to dokážu ocenit i já a to je dobře. ()

Galéria (94)

Zaujímavosti (5)

  • Vesnice, kde žijí Nina a Ferdinand, je Ronda na jihu Španělska. Tato vesnice je známá tím, že má nejstarší arénu na světě, postavenou v roce 1785. (BMW12)
  • V scéne, kde si chlapec fotí svojho otca, si je možné na telefóne všimnúť znak orieška, čo je odkaz na film Doba ľadová (2002). (LuiCJ)

Súvisiace novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (viac)

Reklama

Reklama