Reklama

Reklama

Americký Shaolin

  • USA American Shaolin (viac)

Obsahy(1)

Prostý dej, ako vo všetkých akčných filmou tohto "BOOM" Kung-fu obdobia. Mladý americký karatista je v oficiálnom súboji v ringu, porazený neférovým spôsobom. Na radu svojho trénera sa vyberie do Číny, kolísky Kung-fu, vyskúšať či ho prijmú, ako cudzinca za učňa v Shaolinskom chráme. I keď sa to cudzincovi doposiaľ nepodarilo, z dôvodu ťažkých skúšok je vo svojom presvedčení neoblomný. Preto musí podstúpiť všetky skúšky. (andykovac)

(viac)

Recenzie (73)

Mičl 

všetky recenzie používateľa

I'm gonna raise a fuss, I'm gonna raise on american shaolin. Jako kluk jsem to miloval, ztotožnil jsem se s Drewem a napodoboval praktiky shaolinskych mnichů. Dnes a po cca čtvrt století od posledního promítání snad stokrát sjeté VHSky jsem se opět shlédl už ne jako bojovník, ale jako zamilovaný divák. Fakt že se mi to líbí i po těch letech mě hřeje a jsem rád že mi něco z toho malé kluka plného snů zůstalo. ()

martinspalek 

všetky recenzie používateľa

Umim si predstavit, ze by tento docela fajn namet dnes nekdo pretocil a udelal z toho pekny film. U filmu jsem se nenudil, jsou tam pekne myslenky vychodnich kultur. Je to ale neskutecne zprasene tou kulturou americkou. Nejen, ze to vypada strasne trapne, ale vsem musi bit do oci, ze takhle to proste nemuze fungovat. Od zacatku do konce. Za zaporaka dat takoveho buzika, pri kazdem pohybu v ringu by mel ty vlasy v obliceji. Stahovat kalhoty souperum, to ten film znehodnoti hned od zacatku. Nikdo by se v chramu nemohl chovat tak jako ta banda studentu, je to naproste pohrdani nejzakladnejsimi principy. Ten hlavnak v podstate zmoudrel az pred finalovym zapasem. Do te doby vypadal jak infantilni nesvepravny debilek nemajici uctu k nicemu. To do takoveho filmu nepatri. Finalova arena. Deje se tam prikori pred zraky poradatelu, rozhodcich, ma jit o zivot. Nikdo nezasahne, americky buzik v cine si tam dela pred zraky stovek lidi a bojovniku co chce. Takova blbost. Bezvadny namet, ale strasny trapas. Bojove sceny nemaji s realitou nic spolecneho, ale choreografie je akcni pro neznaleho. Alespon tak. Libil se mi jen shaolinsky ucitel a snad mistr. Tem jsem to veril. Ostatni k tezkemu smichu. ()

Reklama

fcreading 

všetky recenzie používateľa

Tak toto má byť jeden z tých filmov, kedy trailer je lepší ako samotný film? Film síce obsahuje bojové umenia, akčné scénky aj keď sú napínavé, filmu chýba rýchle tempo a krátka stopáž. Celkovo vzaté je Americký shaolin virtuóznym zobrazením drámy, prepletené múdrosťou a tradíciou v budhistickej škole. PS: Kultová klasika, ktorá nikdy nezostárla a pozerať ju stále dokola bolo neskutočné. ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Asi najslabší film so shaolinskou tematikou, aký som videl. Ale sotva niekto môže čakať niečo iné od filmu, kde sa Američan ide učiť za shaolinského mnícha. Je to hlúpe ako všetky tie "pecky", čo kedysi vydával Intersonic. Ešte aj hlavný hrdina je nesympatický idiot (možno s výnimkou posledných 10 minút). No akosi mi tu chýbal tréning, lebo okrem chodenia po stĺpoch tu už boli len bitky, do ktorých sa podarilo hlavnému hrdinovi zapliesť. Tréningu sa moc nevenoval. Aspoň záverečná skúška bola fajn a ani tých pár súbojov nebolo zle natočených, ale na viac ako 30% to nevytiahli. ()

Sign 

všetky recenzie používateľa

nevim proč ale tenhle film mě prostě dostal je fakt že je to taky v některých věcech pěkně přetažené za vlasy včetně toho dorozumívání mezi američanem a čínany ale to vem čert bojové akce však ujdou hodněkráte se i zasměji a například jak učí mnichy tančit no prostě do chrámu vstoupí američan a nic o tom neví já ten film furt žeru ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (4)

  • V českém dabingu hlavní mnich řekne „nyní je třeba přistoupit k výuce marciálního umění“. Martial Arts samozřejmě v překladu znamená bojové umění. [Zdroj: G.cz] (asdfasdf)
  • Při zápasu, odehrávajícím se na konci filmu, můžeme mezi visícími vlajkami spatřit i tu českou. (KangKun)
  • Britský porotce na závěrečném turnaji ve Wu-Shu má na cedulce napsáno jméno Stillwell Wylde, které je složené z příjmení hlavních hrdinů filmů Karate Tiger 1 a 2. (Divočák)

Reklama

Reklama