Reklama

Reklama

Neviditeľní

(seriál)
  • Česko Neviditelní
Trailer 1
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

Epizódy(13)

Obsahy(1)

Vyzerajú ako my, hovoria ako my, ale majú niečo navyše – gén, ktorý im umožňuje dýchať vodu. Aj keď o tom netušíme, žijú medzi nami v utajení. Vodní ľudia. Nie je to rozprávka, je to realita a čistá pravda. Český komediálny seriál rozpráva o menšine žijúcej v utajení medzi nami, o vodných ľuďoch.
Vyzerajú ako my, ale majú jednu výnimočnú schopnosť - dokážu  dýchať vodu. V poslednom čase ich ubúda. Majú problém s klesajúcou pôrodnosťou a v dôsledku párenia sa so „suchými" ľuďmi pomaly prichádzajú o svoju zázračnú schopnosť, vďaka ktorej sa odlišujú od ľudí. Občas sa tiež stane, že sa medzi nimi objaví takzvaný „vlk", teda vodník, ktorý o sebe nevedel, že je vodníkom. Problém nastane, keď sa ukáže, že jedným takým „vlkom", je mediálne známy pražský lobista Ivan Laušman. To, že je vodník, o sebe zistí až potom, čo sa mu nepodarilo utopiť, keď chcel spáchať samovraždu. Dnes sú mu v pätách nielen policajti, ktorí ho stíhajú za podvody, ale tiež vodníci, ktorí sa boja, že ich prezradí. V svojich cieľoch však vodníci nie sú jednotní, a tak sa nájde jeden, ktorý mu zachráni život. A ani netuší, čo všetko záchranou Laušmana rozpúta... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (17)

  • Režisér Radek Bajgar netají, že pri tvorbe námetu sa voľne inšpiroval slávnou komédiou Jak utopit Dr. Mráčka (1974). Pred začiatkom nakrúcania sa stretol s jej režisérom Václavom Vorlíčkom, autorom knihy Petrom Markovom a vdovou po scenáristovi Milošovi Macourkovi. Vorlíček dokonca prijal čestnú rolu jedného z členov vodníckej rady. Vorlíček však na toto nemá práve pozitívny pohľad. Vo svojej knihe "Pane, vy jste režisér!" hovorí, že nápad z filmu bol pre tento seriál de facto ukradnutý. Neskôr bol za to kompenzovaný čiastkou 100,000 Kč. (krasomama)
  • Najhoršie vraj bolo nakrúcanie v starej čističke odpadových vôd v pražskej Bubenči, filmovací deň trval 14 hodín a voda tam strašne zapáchala. Herci aj členovia štábu sa zabávali na predstave, ako zlatý slávik sedí štrnásť hodín v smradľavej vode, keďže šéfa vodníkov mal pôvodne hrať Karel Gott, ale na poslednú chvíľu odmietol kvôli pracovným povinnostiam. (krasomama)
  • Dům, kde bydlí Jeziny (Jana Plodková, Sandra Nováková, Iva Pazderková), je na adrese U Železné lávky 554/2 v Praze na Malé Straně. Mýtní domek byl postaven jako sídlo výběrčího mýta současně s Rudolfovou lávkou, která spojovala Klárov na Malé Straně se Starým Městem v místech na Rejdišti. Lávku roku 1914 nahradil Mánesův most a hrázděný domek sloužil jako klubovna sdružení Gemini. (sator)
  • Do tajemné podzemní říše pod Vyšehradem vcházejí Vodní lidé přes kapli na hřbitově, na které je nápis „Neztrácet hlavu, Jan Křtitel“. Jak známo, Jan Křtitel ji ztratil. (sator)
  • Natáčení probíhalo od podzimu 2012 do 18. července 2014 ve třech natáčecích blocích. Natáčení probíhalo v Praze na Kampě, ve Žlutých Lázních, v Holešovickém přístavu, na Dětském ostrově, v čističce odpadních vod v Bubenči, ve Strašnicích, Podolské Porodnici, Podolském přístavu, aquaparku v Čestlicích a mnoha dalších lokacích. (Jirka_Globus)
  • Samotné natáčení scény Laušmanovy (Jiří Langmajer) sebevraždy vzbudilo na pražské Kampě celkem rozruch a muselo se několikrát opakovat. Dokonce zde zastavil jeden z výletních parníků, který plul okolo. (Jirka_Globus)

Reklama

Reklama