Reklama

Reklama

Universum: Sovia odysea

(TV film)
  • Česko Soví odysea (viac)
Rakúsko, 2013, 49 min

Réžia:

Istvan Nadaskay

Hrajú:

Otto Clemens (rozprávač)

Obsahy(1)

Keď zničili hniezdo sovy pálenej v starej  opustenej  stodole, musela sa ako bezdomovkyňa vydať hľadať si nový domov. Cestou ponad lesy, lúky, či veterné elektrárne stretáva tie najznámejšie druhy sov, aké dnes žijú v Európe: s niektorými dokáže žiť v zhode, ale iným sa musí vyhnúť. Počas cesty starej sovy za novým domovom vám tvorcovia filmu ukážu, ako dokáže tento unikátny vták nehlučne lietať a loviť. Dozviete sa, aký význam mali sovy pre človeka v priebehu stáročí a ako s nimi spolunažívame dnes. Zistíte, prečo sa sova vždy spája so smrťou... Napokon sa našej sove podarí nájsť nový domov: ako hosť inej sovej rodiny. Tu sa stane svedkom prvého letu sovích mláďat... (STV)

(viac)

Recenzie (3)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Sovia odysea je nádherný dokument, ale sovia odysea je aj to, ako týždeň po pozretí filmu som šiel mestom a zrazu videl v ohrade chlapíka, na ruke so sovou, ktorú ponúkal okoloidúcim na spoločnú fotku. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Pár pekných záberov, ale celkovo tak nemecky nudné. Dozvedel som sa akurát, prečo sa sovy stali poslami smrti a zlých správ, a že k tomu prišli celkom nevinne len kvôli svojej odvahe. ()

Reklama

corona 

všetky recenzie používateľa

Každý, kto čo i len trocha rozumie ornitológii, musí byť z toho dokumentu znechutený. Hlúpy komentár často nekorešpondoval s tým, čo sa dialo, sovy boli umelo manipulované do pre ne neprirodzených situácii (výbuch v lome mimo danej oblasti) a korunu nasadila zámena výra s uralkou, ktoré sa snáď ani zameniť nedajú. Ale ako vidím, laickej verejnosti stačí vidieť letiacu sovu. ()

Galéria (11)

Reklama

Reklama