Reklama

Reklama

Cudzinka - Season 1 (2014) (séria)


Ďáblovo znamení (S01E11)

(epizóda)
  • USA The Devil's Mark

Obsahy(1)

Krátko po prekvapivom zatknutí Claire (Caitriona Balfe) a Geillis (Lotte Verbeek) za údajné čarodejníctvo musia obe ženy čeliť nenávisti, pohŕdaniu a nezmyselným obvineniam počas dopredu prehratého procesu. Žaloba má totiž k dispozícii mnoho svedkov, medzi nimi i Laoghaire (Nell Hudson), ktorých buď patrične prifarbené, alebo úplne vymyslené výpovede majú dokázať, že Claire a Geillis sú Satanove neviestky!
Našťastie sa na súde nečakane objaví Ned Gowan (Bill Paterson), v nádeji, že sa mu možno podarí zabrániť najhoršiemu. Spočiatku to vyzerá veľmi sľubne, pretože sa mu podarí vyvrátiť pár naozaj absurdných svedeckých výpovedí. Lenže postupne mu, žiaľ, začnú dochádzať argumenty... Preto Claire navrhne, aby sa zriekla priateľstva s Geillis a označila ju pred súdom ako bosorku, pretože to je naozaj jediný možný spôsob, ako si môže zachrániť holý život! Claire to samozrejme odmietne urobiť, z viacerých dôvodov... A preto Geillis urobí niečo nepredstaviteľné – obetuje sa pre záchranu priateľky a verejne sa prizná k čarodejníctvu, aj keď vie, že krátko nato ona i jej nenarodené dieťa zhoria zaživa na hranici!
Keď si po Claire príde Jamie (Sam Heughan) a odvedie ju zničenú a zúfalú konečne do bezpečia, už mu viac nechce, a ani nedokáže klamať, a tak mu povie všetko. Úplne všetko. Jeho reakcia ju poriadne prekvapí... (TV Doma)

(viac)

Galéria (16)

Reklama

Reklama