Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozhnevaná Claire (Caitriona Balfe) sa rozhodne vyjasniť s Laoghaire (Nell Hudson) pozície, pričom jej na rovinu povie, že u Jamieho (Sam Heughan) nemá ani najmenšiu šancu! Nanešťastie netuší, že ich horúčkovitý rozhovor sa stane práve tou povestnou poslednou kvapkou, vďaka ktorej pretečie pomyselný pohár Laoghaireinej príčetnosti a... Ohrdnutá dievčina sa len ešte viac utvrdí v rozhodnutí Claire za to, že jej „ukradla ženícha", nekonečne kruto odplatiť! Ned Gowan (Bill Paterson) dá vojvodovi zo Sandringhamu (Simon Callow) jasne najavo, že jeho priateľstvo s veliteľom Randallom (Tobias Menzies) by mu, vzhľadom na jeho početné, mimoriadnu brutalitou sa vyznačujúce prehrešky proti ľudskosti, mohlo veľmi uškodiť a že by ho mal preto radšej rýchlo prehodnotiť. Po počiatočnom váhaní vojvoda napokon súhlasí, že žalobu proti Randallovi, ktorú Ned spísal, predloží súdu v Londýne – na oplátku však žiada, aby bol Jamie po jeho boku v nadchádzajúcom súboji s hlavou klanu McDonaldovcov!
Claire sa medzičasom dozvie, že Geillis (Lotte Verbeek) čaká s Dougalom (Graham McTavish) dieťa. A krátko nato, akoby náhodou, zomrú Dougalova manželka Maura i Geillisin manžel Arthur Duncan (John Sessions). Na rozdiel od ostatných Claire nepochybuje o tom, že s tým má jej kamarátka zrejme niečo spoločné – a nanešťastie nie je sama, dve a dve si totiž rýchlo dá dokopy aj Colum (Gary Lewis), ktorý následne v hneve svojho brata vykáže z hradu! A spolu s ním, kvôli nešťastnej krvavej potýčke s McDonaldsovcami, na ktorú sa zmenil už zmienený, pôvodne čisto formálny súboj, musí okamžite opustiť Leoch aj Jamie... (TV Doma)

(viac)

Recenzie (1)

PenelopaW 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

!!! POZOR SPOILERY !!! A na scéně se objevuje další z postav, které zasáhnou do osudů hlavních hrdinů: vévoda ze Sandringhamu! Údajně patří mezi oblíbené postavy fanoušků, ale osobně ho vůbec nemusím. Uznávám, že v této epizodě působí rozverně a vtipně, ale vím, co bude dál, takže za mne je e-e. Epizoda jako taková není špatná, byť Claire opět naráží na střet myšlení 20. a 17. století (podvržené dítě), ale za mne mínusové body kvůli poměru Geillis a Dougala. Dokážu se vcítit do chuděrky Laoghaire, která si myslela, že Jaime je její a skutek utek. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (1)

  • Fiktivní vévoda ze Sandringhamu vychází z postavy skutečného vévody. Herec Simon Callow ztvárnil mnoho historických postav z 18. století a v roli vévody se inspiroval svým přítelem, který je stejně nezbedný a zlomyslný.  [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)

Reklama

Reklama