Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Claire (Caitriona Balfe) sa pokúsi využiť jedinečnú príležitosť na útek – počas zhromaždenia v podstate všetkých významných a mocných klanov z vysočiny na hrade Leoch. Jamiemu (Sam Heughan) sa našťastie podarí zabrániť jej v zrealizovaní jej plánu, ktorý je nielen príliš nebezpečný, ale navyše i dopredu odsúdený na neúspech. Keď sa však spolu vrátia na hrad, natrafia na Dougala (Graham McTavish), ktorému by sa Jamie mal pre svoje vlastné dobro radšej vyhýbať - aby ho neprovokoval (už len svojou existenciou) a nedošlo medzi nimi k ďalšiemu zbytočnému konfliktu. Ešteže sa mu podarí z nepriaznivej situácie s odretými ušami vybŕdnuť... Na Dougala urobí obrovský dojem, keď Claire zostane až do konca pri mužovi, ktorý počas poľovačky na diviaky utrpí smrteľné zranenia a ktorému pri najlepšej vôli nedokáže pomôcť. To ho len utvrdí v správnosti rozhodnutia využiť ju a jej výnimočné schopnosti v prospech klanu! (TV Doma)

(viac)

Recenzie (1)

PenelopaW 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Za mne nej epizoda první řady, a to nejen díky zvýšenému výskytu Dougala MacKenzieho aka Grahama McTavishe. V knize Jaimeho strýc vůbec nemá to vyznění, které mu McTavish dodal svým charisma, a v seriálu je tak díky němu naprosto neodolatelný! V minulém díle nechal Jaimeho zmlátit Rupertem, v této epizodě ho vidíme v dalších polohách, včetně velmi jímavé na konci honu, a následně agresivní v rámci hry shinty. Na této epizodě se mi líbí několik rozehraných příběhů, které se plynule střídají a divák se po celou dobu sledování nenudí. Zpětně, díky znalosti knihy, si mnohem víc vychutnávám rozporuplnost vztahu Dougala k Jaimemu, stejně jako narážky Geillis Duncanové. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (2)

  • V epizodě se v cameo roli objevuje autorka literární předlohy Diana Gabaldon. Hraje postavu Iony McTavish, jednoho z hostů přítomných na balkoně ve Velké síni hradu Leoch při skládání slavnostní přísahy. Gabaldon pronáší několik replik v rámci rozhovoru s postavou paní Fitzgibbons (Annette Badland). [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)
  • Hru s holemi v epizodě hráli skuteční hráči shinty. Závěrečný soubor Jaimeho (Sam Heughan) a Dougala (Graham McTavish) při hře Brian Kelly natáčel ruční kamerou. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)

Reklama

Reklama