Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počas cesty po krajine, ktorej hlavným, alebo možno dokonca jediným cieľom je vyzbierať od ľudí, aj od tých najpotrebnejších, ktorí pomaly nemajú čo do úst, dostatok peňazí, si Claire (Caitriona Balfe) a Dougal (Graham McTavish) poriadne vojdú do vlasov. Útlocitnej Claire je totiž maximálne proti srsti Dougalova stratégia, ako z ľudí vytiahnuť všetko, čo majú – a predovšetkým to, ako využíva Jamieho (Sam Heughan) neprehliadnuteľné jazvy na to, aby vo všetkých oslovených vzbudil solidaritu a v podstate nemali inú možnosť, ako dať mu i posledný groš, košeľu či sliepku... Až neskôr Claire pochopí, že Dougala nevedú sebecké pohnútky, ale že jeho zbierka je určená na podporu druhého povstania jakobitov, ktorý pre mnohých horalov bude znamenať istú smrť! Claire je preto odhodlaná urobiť všetko, aby ich pred účasťou v ňom varovala... (TV Doma)

(viac)

Recenzie (1)

PenelopaW 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tyhle první epizody mne na seriálu baví asi nejvíc. Valchování vlny za použití moči mi při prvním shlédnutí přišlo trochu moc, ale když jsem teď četla průvodce k 1. a 2. řadě seriálu, vzala jsem ho na milost a pochopila, že se tvůrci chtěli pochlubit studiem reálií a co největší snahou o historickou věrnost. V závěru do děje vstupuje jeden aktivní britský voják, což přináší další dějový zvrat. Ovšem hlavně: G-r-a-h-a-m M-c-T-a-v-i-s-h!!! ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (1)

  • Tato epizoda měla dle původního scénáře začít tím, že se Claire (Caitriona Balfe) jde nahá koupat do jezera, aby vzápětí do vody naskákali v gaelštině ječící a nazí horalové. Protože při natáčení mrzlo, došlo ke změně, a epizoda tak začíná tím, že Claire u jezera recituje báseň Johna Donna. [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)

Reklama

Reklama