Reklama

Reklama

Angelika a sultán

  • Česko Angelika a sultán (viac)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Angelika (Michèle Mercier) bola unesená z náručia milovaného Jeoffreyho de Peyraca (Robert Hossein) zákerným pirátom Escrainvillom (Roger Pigaut). I keď sa Peyrac okamžite vydá zločinca prenasledovať a po neľútostnom boji sa jeho lode zmocní, svoju Angeliku už na palube nenájde. Escrainville ju totiž medzitým predal priekupníkovi Mezzo Mortemu (Arturo Dominici). Zatiaľ čo Peyrac pokračuje v pátraní po svojej manželke, Angelika sa dostane do rúk Osmana Ferradjiho (Jean-Claude Pascal), pána háremu marockého sultána Mulaja Rašida (Aly Ben Ayed). Ten má v pláne urobiť z nej tretiu sultánovu milenku. Ona však stále miluje jediného muža - Peyraca. S pomocou otroka Colina Paturela (Helmuth Schneider) sa Angelika pripravuje na útek. Na jej záchrane pracuje aj Jeoffrey, ktorý predstiera, že je jedným z galejníkov. Chce sa dostať do marockého Meknesa, spojiť sa s Angelikou a pokúsiť sa ju zachrániť... (TV Doma)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (129)

HiddenDragon 

všetky recenzie používateľa

5. dil z 5. // Zaverecna cast slavne romant. sagy 60. let 20. stol., kterou sice nekdo oznacuje jako nejslabsi, ale mne prijde srovnatelna s dalsimi lichymi dily - "Angelika, markyza andelu" a "Angelika a kral" - ktere povazuju za ty lepsi a historicky zajimave. Naopak suda pokracovani - "privlastkova" (tedy "Bajecna" a "Nezkrotna") mi prisla slabsi, jakoby vzdy "vyplnovala mezery", aniz by se dej nejak posunul, a jen v nich A. s nekym spi :). "Angelika a sultan" ma prave to plus, ze se dej zavrsi a ze se konecne Peyrac vraci ke sve zene. Stejne jako 4. dil se i tento odehrava v orientalnich kulisach, ale jaksi "bohatsich", protoze uz se zde dostavame do kral. palace. Sice zde neni poust vizuelne tak dokonale podana jako napr. v oscarovem "Lawrenci z Arabie" (1962), ale ma to takove sympaticke kouzlo, neco jako "Pohadky tisice a jedne noci". Vytky jsou za me dve. Jednak - to by snad ani nebyla Angelika - je tu jedna hloupa scena. Kdyz se A. a jeji dva zachranci rozhodnou utect, jedou k mori nekolik dni, ale presto na ne ma cekat lodka...jaksi jsem nepochopil, jestli si odvoz domluvili postovnim holubem nebo treba meli mobil :) Ale coz, je to film. Take je tu jeden herec - otrok z lodi, pomahajici Peyracovi - ktery hral jednoho z banditu v "Bajecne Angelice" (1965), ale vlastne to neni nijak dulezite, i kdyz me trochu matlo, jestli je to zamer nebo nahoda. Ta druha vec se tyka ceskeho dabingu. Toho, kdo jim to prekladal, bych povesil za koule do pruvanu, protoze me neustale iritovalo, ze jedou do "Myken". Chapu, ze tehdy nemeli wikipedii, ale zamenit anticke recke mesto z doby Trojskych valek za hlavni mesto tehdejsiho Maroka - Meknes, to je vazne fail jak blazen. Kupodivu ale ani v originale (a titulcich) to zrejme neni spravne - rikaji, ze jedou do "Mikenez". Presto to zni o neco lepe. Az tedy na tuto chybu v ceskem zneni a obcasnou zdlouhavost mi zaver pentalogie prisel fajn a napr. to, ze se vlastne Peyrac "zrika" sveho tajemstvi na vyrobu zlata, aby mu Angeliku vydali, mi prijde nostalgicke i rytirske zaroven, a clovek si opet vzpomene na prvni, a pravdepodobne i nejlepsi, dil... ()

tomtomtoma 

všetky recenzie používateľa

Poslední část o vleké lásce, kde Rescator alias Jeoffrey de Peyrac (Robert Hossein) neváhá dát všanc svůj život a dostává se mezi galejníky. A to jen proto, aby se dostal do Alžíru, kam měl jinak přístup zakázán. Samozřejmě nejdříve ztrestal opovážlivého d'Escrainvilleho (Roger Pigaut). Angelika (Michele Mercier) mezitím putovala od d'Escrainvilleho přes Mazzu Morteho (Arturo Dominici) a charismatického Osmana Ferradjiho (Jean-Claude Pascal) k panovačnému sultánovi (Aly Ben Ayed). Překvapující je, že se nikdo nedostane dobrovoně, či násilně pod její sukni, i když se o to snaží. A když už se blíží její záchrana, tak zasáhne zamilovanost otroka Colina Paturela (Helmuth Schneider) a utíká s ní. Pro něj je to smrt, pro ni jen malá nepříjemně epizodka při konečném zachránění. Lze jen polemizovat, jestli je škoda, že nejsou další pokračování. Ale indiáni a Eskymáci už by snad byli příliš. A tak nezbývá než jim přát hodně štěstí. ()

Reklama

cingi.t 

všetky recenzie používateľa

Tak a sériu mám hotovú. Chápem, čo sa na tom páči chlapom aj to, čo sa na tom páči ženám, aj keď sú to asi odlišné veci. Všetky časti si držali taký svoj šmrnc. Pár krát som si poplakala, samozrejme len pri scénach s okúzľujúcim Depeiracom. Bohu vďaka za tie filmy, v ktorých ju nikto neznásilnil, lebo občas začínala pôsobiť ako Angelika - radodajka naprieč kontinentom. Posledná časť bola slabšia trošku, dokonca sa tam neobjavila moja obľúbená Angelikina replika " Joffrey!", ale aspoň tam aspoň pôsobila ako tá nezlomná žena z predlohy. 3* ()

hammerhead 

všetky recenzie používateľa

Ani nevím, proč jsem zůstal, pozorován televizí... asi ta nostalgie pro dobu, kdy jsme měli jen apačského náčelníka, Tygra z M. a Angeliku, která byla hezčí (nikoliv méně naivní) než Švorcová. Nad trapnými výkony herců se dnes lze jen pousmát stejně jako nad slabým scénářem. Přesto, souhlasím s ostatními, tento film mi (bohužel) utkvěl v paměti i po letech... ()

Pierre 

všetky recenzie používateľa

Pět sobotních večerů s Angelikou mám již za sebou a zazvonil zvonec a je Angeliky konec. Ale zas na jednu stranu v mých očích se jedná o konec zdařilý a pokud se vám předchozí díly líbili u tohohle vám místy poběží doslova mráz po zádech. Do poslední minuty totiž není jasné jestli ještě Angelika vůbec někdy spatří svého milovaného Žofrého. Opět zde musím napálit 5 hvězd, celá série až na naprosto zbytečný díl s králem se mi moc líbila a tadyten díl jí u mě vynesl ještě o patro výš. Velká škoda že je poslední. No tak tedy sbohem andělská Angeliko. Sbohem, sbohem, sbohem. ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (11)

  • Ze všech původních filmů o Angelice právě zde její představitelka Michele Mercier vystřídá nejméně kostýmů, a to 9. (fiLLthe3DD)
  • Existuje pouze několik neznámých scén z filmů. Z nich pouze jedna známá fotografie, kde je na lodi vidět Peyrak z profilu a Angelika, která drží v ruce dalekohled. (ČSFD)
  • V roku 1967 sa film premietal pod názvom Angelika a diablove peniaze. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama