Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše sa rok 50 pred Kristom. Celá Galia trpí v obkľúčení Rimanov. Celá? Ale kdeže! Hŕstka nepoddajných Galov sa naďalej vysmieva priamo do zobáka slávneho rímskeho orla a odoláva jeho vojnovým výpadom. Julius Caesar je nesporne vynikajúci stratég a vojvodca, ktorý doteraz nenašiel premožiteľa. Aj teraz vymyslel geniálne ľstivý plán, ako sa drzých Galov zbaviť raz a navždy. Obalamutí jednoduchých vidiečanov kúzlom civilizácie a postaví im monumentálne rímske stavby z mramoru. To však v praxi zmenamá, že im vytne všetky lesy a na ich mieste postaví mramoráky - teda sídlisko mramorových panelákov s honosným názvom Sídlo bohov. Lenže Asterix a Obelix nadovšetko milujú svoju malú dedinku, ukrytú v hlbokom lese, ktorý je plný jedlých dobrôt a chutných diviakov. Nemôžu predsa dopustiť, aby sa z ich milovaného domova stal bezduchý turistický skanzen. A tak nabrúsia všetok svoj dôvtip a pokúsia sa prefíkaného Caesara v tejto podlej bitke poraziť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (290)

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Nejlepší Asterix od dob prvního hraného filmu.Hodně mě potěšil dabing, když jsem slyšel Trávníčka a Štěpničku, měl jsem hned pocit, jako bych se koukal na hrané pokračování, které bych si v této podobě nechal hodně líbit, samozřejmě s původní dvojící Clavier/Depardieu.Nová animace mi sedla a přinesla do upadájící značky svěží vítr.Humor opět funguje skvělě, jen nechápu co se na tom může kromě vykulených kňourů líbit dětem, ta satira na moderní dobu je čistě pro dospělé.Překvapení, hlavně díky dabingu.80%. ()

dee-key 

všetky recenzie používateľa

Je pravda, že jsem na komiksech o chrabrých nenažraných Galech nevyrostl, ale jejich animáky mám celkem zpracované. Také je pravda, že to kouzlo osmdesátých let a toho klasického Asterixe se v tomto novém trochu ztrácí, protože film je evidentně přizpůsoben dnešnímu publiku. A taky je pravda, že to asi není vyloženě na pět hvězd a jedničku podtrženou, ale já bych se toho nebál. Zasmál jsem, a to tak že doopravdy, tzn. nahlas, animace je prostě a jednoduše pěkná, pár těch popkulturních odkazů a jinak duch starého dobrého galského svérázu tam je. Především je to požehnání, po tom posledním průseru s olympiádou. Já jsem spokojený a i když to možná není ten top, co mohlo Asterixovo universum nabídnout, dávám plnou. ()

Reklama

Terva 

všetky recenzie používateľa

Galové se dostávají zase o kus blíže k Římu. Tentokrát začne bujet obchod mezi těmito znesvářenými stranami. CITÁT - Kupte si starožitnosti............ Je to opět zábavné, vtipné a plné akce. Dokonce tu Obelix dostane kapičku kouzelného lektvaru. CITÁT - Ale já bych neměl........... Klasická kančí honička, římské šiky také dostanou na frak,Obelix má zase hlad a dokonce si oblíbí jednoho malého Římana Citrusdžuse. K totální zkáze však nedojde, protože Galové dostanou rozum. CITÁT - Hele, Juldo, vem si své lidi a vrať se do Říma............ Já se královsky bavil a dávám všech pět palců nahoru. ()

mortak 

všetky recenzie používateľa

Podrobit si národy a rasy ekonomicky, to je daleko jistější cesta než armáda, která remcá a chce zavádět pochybné demokratické praktiky. Satira Asterixovi vždy slušela (nezapomenutelných 12 úkolů pro Asterixe), a proměna galské vesnice na tržiště pro bohaté je vtipná... až k pláči (občas si přeji, aby se vrátil Český Krumlov mého dětství - oprýskané historické centrum plné tajemných uliček a vojenský cvičák za železničním nádražím, jenže to už je pryč, teď je to nový Řím). ()

StanislachKo 

všetky recenzie používateľa

Je asi jasné, že s hodnotením pôjdem dolu (lebo veď ide o rozprávku preboha!), ale momentálne som nadšený cca z troch dôvodov: Po všetkých tých hraných sfilmovaniach, kde by sa našli aj lepšie aj horšie kusy... Je tu konečne animácia takmer identická s komixami, ktoré sme v čítanej podobe hltávali pred 15imi rokmi. Takže 1) NOSTALGIA. 2) Všetky kameá a nenápadné parodovanie snáď každého blockbustru, čo hollywood vypustil cca od roku 2010. Ale hlavne a predovšetkým: 3) SCENÁR! Zápletka je oproti všetkému čo nám Uderzo s Goscinim servírovali doteraz bezmála geniálna! A toto ma dostalo, lebo kto by čakal v klasicky banálnej kreslenke čosi, čo by sa dalo objektívne nazvať "inteligentný príbeh". ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (8)

  • Film se stal komerčně nejúspěšnějším animovaným filmem ve Francii v roce 2014 a vydělal v ní 26,6 milionů amerických dolarů. Po celém světě pak 51 milionů dolarů, avšak film nebyl nikdy promítán v USA. (mar48)
  • Roger Carel, ktorý v predošlých dieloch prepožičal hlas Asterixovi, sa vrátil z dôchodku, aby ešte posledný krát nahovoril hlas malého galského bojovníka. (megajalec)

Reklama

Reklama