Reklama

Reklama

Universum: Návrat dudoka

(TV film)
  • Česko Dudek se vrací (viac)
Rakúsko / Nemecko, 2012, 52 min

Obsahy(1)

Dudok je ohrozeným vtáčím druhom po celej Európe. V okolí Viedne,v oblasti Wagram sa im však podarilo prežiť. V tomto dokumente váým priblížime, ako sa tento vzácny vtáčok vrátil do srdca Európy a ako tu prežíva. Žije tu pritom spolu s hadmi, líškami a sokolmi, ale - darí sa mu. Jeho návrat bol snom Manfreda Eckenfellnera, ktorý je nadšený týmito vtáčikmi a ktorého zásluhou sa podarilo prilákať dudoka do vinohradníckej oblasti Wagramu... (STV)

(viac)

Recenzie (2)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Postaviť dnes búdku pre vtáčiky, to nie je len tak spojiť niekoľko dosiek. V búdke musí byť kamera, prípadne rovno tri, aby sme mali dokonalý prehľad o dianí vnútri. A tak vidíme všetko, od prvých obyvateľov, cez vyliahnutie potomstva až po ich prvý let. Pán z rakúskej vinice má zvláštnu záľubu starať sa a zachraňovať dudky. Robí to s odhodlaním, nezištne a ani nemá od koho očakávať vďaku. Okrem dudka je film blízkym stretnutím aj s líščou rodinou a malou dvojmetrovou užovkou. –––– Ľudia sa ma neustále pýtajú, prečo to robím. Ja im na to hovorím: Dudok by mi takúto otázku nikdy nepoložil. Myslím, že to je správna odpoveď. ()

duddek 

všetky recenzie používateľa

Málo akční, jen o jednom pánovi, který chová dudka, se spoustou vedlejších, nesouvisejících údajů a postřehů. I když zpomalené detailní záběry ujdou. :) *spoiler* Kdo by si chtěl udělat výlet za hranice, rakouským centrem dudků je Wagram. ()

Reklama

Galéria (5)

Reklama

Reklama