Reklama

Reklama

Grimsby

  • Slovensko Bratia z Grimsby (viac)
Trailer 1
Veľká Británia / Austrália / USA, 2016, 83 min

Obsahy(1)

Nobby (Sacha Baron Cohen) má všetko, čo si len muž z Grimsby môže priať – 9 detí a priateľku, ktorú miluje viac ako čokoľvek (Rebel Wilson). V jeho živote chýba len jediná vec: jeho mladší brat Sebastian (Mark Strong), ktorý bol od neho odlúčený už ako dieťa. Po 28 rokoch hľadania, Nobby svojho brata konečne vystopoval v Londýne – nevediac o tom, že je zabijakom MI6. Po katastrofálnom opätovnom stretnutí, v ktorom Nobby nechtiac zničí Sebastianov život a prinúti ich dať sa na útek, spolu odhalia zámer zničiť svet. Aby zachránil ľudstvo a svojho brata, musí sa Nobby dať na globálnu misiu a podstúpiť kompletnú premenu z roztomilého idiota na sofistikovaného tajného agenta. (Itafilm)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (611)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Podarilo sa ti za pár sekúnd to, čo Voldemort nezvládol behom ôsmich filmov.“ O neúspech si Grimsby koledoval, keďže diváci nevedeli, čo si majú myslieť o už na pohľad zvláštnom mixe brutálnej boratovskej komédie s nezáživnou špionážnou paródiou s jedným z najnesympatickejších hercov súčasného Hollywoodu (alias s Markom Strongom). Výsledok? Akcia je dobrá, ale do snímky s Cohenom sa nehodí, scenár nemá zmysel rozoberať (nudné flashbacky do detstva bratov, míííííímoriadne nelogické scény – keď ho odzadu objal, nevidel pušku?) a ak v budúcnosti uvidím čo najmenej filmov so Strongom, tým lepšie pre mňa a tým pádom pre svet. No ak si toto všetko odmyslíme, čakajú nás dve hrste humoru, aký momentálne asi nikto v mainstreamovej kinematografii nemá odvahu čo i len dať na papier, nieto ešte reálne nakrútiť a následne poslať do kín. Len on - Sacha Baron Cohen. Na vysávanie jedu sa proste NEDÁ zabudnúť (a to je možno dôvod, pre ktorý tvorcovia „museli“ obsadiť nič-moc Stronga: nikto iný takú scénu skrátka nechcel hrať). Rovnako tak sa nedá zabudnúť na viaczmyselný dialóg o upchanom WC a šok budí i scéna so slonmi. A penis černošského chlapčeka, tínedžer na vozíku, Vin Diesel, Bill Cosby, Divoký Django, Ben Kingsley, Skeletor, no a samozrejme Daniel Radcliffe. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Správne šialená a nekorektná akčná komédia, ktorá mňa niekoľkokrát skoro roztrhala smiechom, niekoľko vtipov a hlášok sa naozaj podarilo. Ak je vám humor pána Cohena blízky a páčil sa vám Borat a iné jeho šialenosti kde tento chlap je, tak neváhajte. Mark Strong tiež výborný. Čo sa ale tvorcom určite podarilo, je úžasný mix hlúposti a detailnosti, s ktorou sa tvorili akčné scény. Pokiaľ do akcie nezasahuje Nobby, máme pocit, že sledujeme nefalšovaný akčný film, ktorý je nielen braný vážne, ale hravo. Bojové scény z pohľadu agenta Sebastiana sú naozaj vyladené, a my tak máme pocit, že sme sa ocitli uprostred akcie alebo hráme počítačovú hru. Grimsby je šialená akčná komédia, ktorá úplne postráda nejaký pud sebazáchovy a vlastnosti, ako je ostych. Či už sa nám pri sledovaní niektorých scén zdvíha či nedvíha žalúdok, jedno sa tejto "uletenosti" uprieť nedá a to je originalita. Toto naozaj len tak niekto nevymyslí, otázkou ale je, či nekorektné vtipy padnú či nepadnú na úrodnú pôdu. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $6,874,837Tržby Celosvetovo $25,181,373Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,071,550Tržby za predaj DVD v USA $1,253,876║ Sacha Baron Cohen už ide dosť mimo mysu, jeho perverzné fekálne trapošiny sú už maximálne vývarové, už by mal prísť z niečim iným, už to vôbec neberie, pár krát pobaví ale ako celok do prázdna trápny, ešte že to má tak skromnú minutáž /videl v kine: 40%/ ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Sacha Baron Cohen zachází s každým filmem o kus dál (respektive, ehm, hlouběji) a tentokrát to na můj vkus bylo místy až moc daleko (hluboko). Jenže co naplat, pobavil jsem se určitě více než u Bruna a o něco více než u Diktátora a myslím, že jednou za čas ani takováto komedie neuškodí. Můj obdiv má Mark Strong, který do toho všeho šel. ()

-OverLord- 

všetky recenzie používateľa

Debilní a nechutná prasárna, přesně jak to mám rád. Na nic nemyslet a užít si hodinu a půl naprosto imbecilního, ale přesto geniálního humoru, kterej by normální člověk prostě nevymyslel. Hlaškující a parodující akční jízda, která by nebavila jen naprostýho suchara. Lámal jsem se smíchy od začátku až do konce. A že ta akce byla taky špičková. Kratší stopáž utekla jako voda a za čas si to musím prostě dát ještě jednou, protože to člověk napoprvé jen tak nezpracuje. Sacha odvedl skvělou práci, Mark Strong sekundoval svojí vážnou roli úplně na jedničku a potěšil Scott Adkins v roli "zbytečného" záporáka. Britové prostě umí a ta britská angličtina byla top. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (22)

  • Natáčanie filmu začalo 4. júna 2014 a trvalo zhruba šesť týždňov. (MikaelSVK)
  • Film je věnován památce Geralda Barona Cohena 1932 - 2016. (MATADOR)

Reklama

Reklama