Reklama

Reklama

Geostorm: Globálne nebezpečenstvo

  • Slovensko Geostorm (viac)
Trailer 2

Po sérii prírodných katastrof ohrozujúcich našu planétu, sa poprední predstavitelia štátov celého sveta dohodnú na vytvorení rozsiahlej sieti satelitov k riadeniu globálnej klímy, ktorá má zaistiť bezpečnosť všetkých obyvateľov planéty. Niečo sa však pokazí a – systém vytvorený na ochranu Zeme, začne na Zem útočiť a začína závod s časom, kedy je nutné zistiť skutočnú hrozbu skôr, než geomagnetická búrka zmetie zo zemského povrchu všetko... a všetkých. (Continental film)

(viac)

Videá (9)

Trailer 2

Recenzie (489)

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Mno tak pomalu, ale jistě začínám litovat svých 150 kč za včerejší kino. Ne, že bych je vyloženě vyhodil do kanálu, ale po pravdě doufal jsem, že to bude o dost lepší. Problém není v tom, že je ten film blbej až na půdu a chování postav a děj jako takový nedává smysl, to se dalo čekat, ale hlavní potíž je v tom, že i té destrukce je tu žalostně málo a pokud jste viděli trailer, tak jste viděli prakticky všechno. Fakt nechápu co na tomhle mohlo stát 120 miliónů a kam se ty prachy poděli, takže ve světle tohohle spektáklu říkám díky bohu za San Andreas nebo Into the Storm kde si užijeme aspoň dostatek akce. Tady mě to ještě ze začátku chytlo destrukce HongKongu je ok, ale další potencionální dobrý scény byli zabiti třeba tornáda v Kalkatě která tam byli asi tak 2 minuty. Nicméně abych jenom nekafral tak má to i pozitiva. Nad vodou to drží tradičně spolehlivý Butler jehož neohroženost a hlášky to jistí. Ed Harris se při malém prostoru snažil taky vytřískat maximum no a řekněme, že ta příjemná devadesátková nostalgie v jejímž duchu se film nese to udrží v průměru, ale víc ani náhodou. Za týden už nebudu vědět o čem to vlastně bylo.50% ()

mm13 

všetky recenzie používateľa

Špičkového vedca by rovnako ako Gerard Butler "zvládol" aj Lorenzo Lamas. Platí tiež pre všetkých ostatných, či už ich vlastným pričinením (Cornish, Garcia) alebo v dôsledku stupídneho scenára (Sturgess, Harris), ktorý asi pozliepali z vystrihnutých a nedokončených(!) záberov z iných katastrofických filmov, poväčšine nevalnej kvality. Toto bol krajne nešťastný výber - namiesto "hocijakej bezduchej oddychovky" som si naservíroval "mimoriadne stupídnu... #!!@*%!!" ()

Reklama

pepo 

všetky recenzie používateľa

Milovníci filmových klubov dostali do rúk silnú zbraň. Pri ďalšej debate o tom, že Hollywoodska kinematografia stojí za prd, budú môcť od dnes využiť Geostorm ako príklad....a nebude sa im dať argumentovať.Kompilát všetkého čo sme 90. rokoch milovali a teraz by sme si pri tom od hanby skrývali hlavu od hanby pod vankúš. Je to neskutočné debilné ale aj celkom zábavné. Úsmev od ucha uchu. Síce škodoradostný, ale stále úsmev 6/10 ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Geostorm" zaradím medzi ďalšie katastrofické filmy, ktoré nemajú moc do seba, ale sú pozerateľné. Vymenujme si len klišé, ktoré sa sem dostanú. Zloduch, ktorý chce ovládnuť svet, rodina vždy musí prežiť, vládne reči, ktoré nikoho nezaujímajú a nejaké tie efekty, ktoré nie sú až tak hrozné ako vo filmoch na Prima Cool v sobotu poobede. Z toho vymenovaného poviem, že viete presne čo sa udeje a jediné čo chýba je atómová bomba, ktorá problém zaručene vyrieši. Keď máme teda tieto fakty z krku, povedzme si niečo o filme ako takom. Myslím si, že všetci chceme na katastrofických filmoch vidieť práve tie spomínané katastrofické udalosti. A v tomto filme si ich užijeme podľa mňa veľmi málo. Áno, je tu pár scénok na začiatku a ku koncu sa konečne niečo začne diať, ale film má podľa mňa v sebe viac scénok vládnych rečnení a rodinných hádok a zloducha, čo chce ovládnúť svet, že veľmi málo z filmu sa venuje potom všetkým tým efektom, ktoré chceme vidieť najviac. A navyše, tento film sa volá "Geostorm" takže by sme ho asi chceli vidieť. Lenže toho sa nikdy nedočkáme. Film je totiž o tom, že treba zastaviť Geostorm. Podarí sa to našim hrdinom? Úprimne, čo si myslíte? Dokonca aj čas kedy to skončí viete odhadnúť veľmi presne. Je to nalinajkované úplne do detailu na všetky tieto klišé. Keď sa efekty dejú, tak je film celkom v pohode. Nemôžem povedať, že by boli super, ale dá sa na ne pozerať. Postavy reprezentujú viac menej stereotypy hrdinov, ktorí sa do týchto príbehov dostanú. Najlepšia je ale Abbie Cornish, ktorá tu hrá postavu, ktorá so svojim milencom vedie dialógy typu: "Miláčik, potrebujem, aby sme pre mňa urobila toto!" - "Ale to nemôžem urobiť! Však to je protiprávne!" - "Ale ja naozaj potrebujem, aby si to pre mňa urobila, lebo inak všetci zomrieme!" - "/vzdychnutie/ "No tak dobre." A sledovať ich je podľa mňa neskutočná zábava. Už len v rámci toho, že absolútne nikto nevedel ako jej dať dobrý charakter, tak jediné dialógy čo spolu vedú sú na tento typ. Nemyslím si, že by som to zaradil do kategórie kvalitnejších katastrofákov ako bol napríklad podľa mňa "2012", ale je to ešte pozerateľné. Ak ste fanúšikom tohto typu filmu, tak si ho čeknite. Ostatní, neviem či by som vám ho vedel nejako výrazne odporučiť. Hodnotenie: C ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Nevhodne obsadený hlavný hrdina, povrchne načrtnuté charaktery, zápletka plná dier, tony klišé a prehnane heroická hudba v takmer každej scéne. Film, ktorý po všetkých stránkach pôsobí akoby vypadol z éry deväťdesiatych rokov - a aj tam, by sa na neho zrejme rýchlo zabudlo ako na ďalší zbytočný prírastok do katastrofického žánru. Lenže aj nechcená zábava je zábava a Geostorm je zábava priam kráľovská. Miestami. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra proběhla 16. října 2017 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Některé scény odehrávající se v NASA se točily v reálném zařízení NASA v New Orleans. (filmsim)
  • Jerry Bruckheimer se k filmu jako producent připojil později a nařídil nákladné přetáčky za 15 milionů amerických dolarů pod vedením jiného režiséra - Dannyho Cannona. (Duoscop)

Reklama

Reklama