Reklama

Reklama

Dievčenská banda

(festivalový názov)
  • Česko Holčičí parta (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Snímka zachytáva dôležité obdobie v živote 16-ročnej Marieme. Situácia v rodine spolu so zlými výsledkami v škole a dominantným správaním jej chlapčenských susedov v dome na parížskom predmestí v nej živia pocit, že sa dusí. Stretnutie s tromi drzými babami v jej veku ju vtiahne do nového sveta a ona sa rozhodne, že svoje miesto na slnku predsa nikomu nedaruje. Tretí fi lm talentovanej francúzskej scenáristky a režisérky Céline Sciamma otváral sekciu Directors' Fortnight na tohoročnom MFF v Cannes, ktorá je venovaná progresívnym a inovatívnym snímkam. „Opäť v ňom ide o mladých ľudí, o dievčatá," hovorí Sciamma. „Vrátila som sa k téme dospievania, či skôr jeho konca, na príbehu štyroch dievčat, ktoré sa snažia žiť svoje mladícke životy vlastným spôsobom. V určitom zmysle sa púšťam do nepreskúmaných vôd, avšak je tu jasná súvislosť s témami, ktorým sa venovali moje predchádzajúce fi lmy: prebudenie túžby, sila ženskosti a potreba uniknúť vopred určenému osudu." (IFF Bratislava)

(viac)

Recenzie (7)

Pevek2 

všetky recenzie používateľa

Takhle nejak mohla vypadat Cesta ven, kdyby Petr Vaclav striktne udrzel styl a herce. Sciamma vzdycky byla perfektni ve vyberu hercu a s Karidjou Touré ji vyslo, co predtim s Annais Demoustier nebo Adele Haenel. Touré je skvela, prirozena a energie tech holek utahne pribeh levou zadni. Za me jednoznacne zazitek. ()

hygienik 

všetky recenzie používateľa

Moje hodnotenie dvíha výborná kamera, dokonale časovaný strih, a listener friendly popíkový soundtrack, vďaka ktorému boli niektoré pasáže natočené ako milé hudobné klipy. Ale dej bol na pomery pani režisérky povrchný, predvídateľný a v porovnaní s podobnými filmami o mládeži na šikmej ploche, sotva priemerný. IFF BA 2014 ()

m4xp4yn3 

všetky recenzie používateľa

Girlhood jakoby nevěděl kde je jeho tematické těžiště. Je o ambicích, o rodině, o prostředí? Chce hovořit za celou generaci, nebo jen za její užší, etnicky a lokálně definovanou množinu? Nevadí, on se ten dojem nějak usadí, ale v průběhu sledování film klame tělem. Dovedl bych si představit syrovější tón, klíčové emotivní a vyhrocené momenty působí dost bezpečně, měkce. Pocity ale převládají kladné, je to natočené upřímně, je tam srdce a několik opravdu silných scén (za mě vítězí karaoke v hotelovém pokoji - jednoduchý a přitom geniální nápad jak do několika minut narvat ducha celého filmu). K pěti hvězdičkám chybí preciznost a režijní virtuozita obdobně laděného Blue is the Warmest Color. ()

Sharleen 

všetky recenzie používateľa

Toto je už roky realita francúzskych miest a hlavne predmestí, samé ghetto s vlastnými pravidlami. Neviem, ako to tá Celine Sciamma robí, ale čoho sa chytí, či už režijne alebo scénáristicky, väčšinou oboje, to stojí za videnie. Do istej miery s tým bude mať asi čo dočinenia aj dlhoročná spolupráca s rovnakým, osvedčeným tímom (produkcia a kásting). Aj keď námet to nie je nejako extra originálny, to ako je film zrežírovaný a zahraný čisto amatérskymi hercami, ho posúva na inú úroveň. Za super zahranú hlavnú postavu a skvelú hudbu pridávam aj piatu hviezdičku. ()

juluch 

všetky recenzie používateľa

(MFF Cinematik 2015) nevydrzala som do konca, lebo ma to osobne nudilo, navyse to islo o 23.00 v noci. pomerne predvidatelny dej,ktory je sice zaujimavou sondou do zivota na banlieu parisien, ale nic moc viac. urcite dobre remeselne zvladnute, ale za mna pribeh nula bodov. ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené