Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Thriller

Recenzie (267)

plagát

Ako to bolo ďalej... (2021) (seriál) 

Svojho času jeden z mojich naj seriálov a ani dva pokračujúce filmy nedopadli úplnou katastrofou, čo sa dalo považovať (a hlavne pri tom druhom od toho už nebolo ďaleko) za veľké plus a za akú takú dôstojnú bodku. Už keď som videla trailer na toto nové seriálové pokračovanie, tušila som malér. A že to aj malér je a riadny. Zo štvorice ostala trojica, Samantha citeľne chýba, ale Kim Cattrall môže hovoriť o šťastí, že sa tejto útrpnej jazdy už nezúčastnila. Na hlavné hrdinky, ktoré už majú po 50tke, sa navalili veku zodpovedajúce životné aj zdravotné problémy (že zo Steva urobili nahluchlého 80tnika bolo už fakt moc).  Jedna zo Charlottiných dcér, ktorá sa rozhodne, že nebude ona ale nejaké "to". Načisto prepnutá Miranda, sa celý čas chová na mozgovej úrovni "to". Z alkoholizmu sa zázračne vylieči vyliatím alkoholu do drezu a vybavené. Ako tak normálnejšiu ponechali len Carrie. Genderová agenda, black lives matter, trans rabínka a neviem čo ešte. "Spoiler": Pán Božský síce zomrie hneď na začiatku, ale nevyvolá to vo vás ani toľko emócíí, ako keď svojho času nechal Carrie pred oltárom. Dúfam, že ďalšia séria už naozaj nebude.

plagát

Dva papežové (2019) 

Hodnotím výborných dvoch hercov a ich dialógy, réžiu, kameru. Samozrejme, že film divákom ponúka hlavne život terajšieho pápeža Františka, ako by bol dôležitejší ako jeho predchodca. A prečo? Lebo je akýmsi nepísaným pravidlom ho idealizovať.

plagát

Interceptor (2022) 

Dáme tam stále peknú babu Elsu Pataky, natočíme úplnú sprostosť, ktorú hodíme na Netflix ako neskutočný trhák, ktorý treba vidieť. Kapitánka Elsa, ktorá vymláti dušu zo všetkých kazisvetov, prestrelenú ruku si zalepí páskou (lebo v takom dôležitom objekte, z ktorého sa v prípade potreby zachraňuje celé USA, nie je ani použiteľná lekárnička) a s tou druhou rukou predvádza niečo, pri čom môžu aj tí najlepší gymnasti sveta s niekoľkými olympijskými medailami len zelenieť od závisti. Už nad tým nejaký čas uvažujem, ale naozaj najvyšší čas zrušiť celý Netflix... a za toto poznanie vďačím Interceptoru, za čo si vyslúžil jednu hviezdičku miesto odpadu.

plagát

Vedoucí katedry (2021) (seriál) 

Príjemné, civilné, konečne niečo, kde nie je násilie, drogy, nasilu napchatá LGBT agenda a pod. Rukopis Amandy Peet je tu citeľný. Prvá polovica lepšia ako druhá, Sandra Oh, Holland Taylor super, roztržitý profesor Bill tiež. Jedna hviezdička navyše za veci v prvej vete vyššie.

plagát

Síla psa (2021) 

Taká 5x vyvarená Skrotená hora bez hory. Niekomu tento druh art-ového filmu sadne, mne nie. Benedict tradične dobrý, ale inak som sa nudila.

plagát

Mozaika lží (2022) (seriál) 

Toni Collette mám rada a po poslednej výbornej mini sérii Unbelievable som sa celkom potešila, že ju uvidím znova v nejakej podobne kvalitnej sérii. Námet nebol zlý, dokonca prvá epizóda bola aj obstojná. Po 4-tej som to asi na týždeň vypustila a vrátila sa k tomu, ale žiadne príjemné prekvapenie sa nekonalo. Ani len tá Toni sa mi tu herecky nepáčila, o ostatnom radšej pomlčím.

plagát

Neskutečná Anna (2022) (seriál) odpad!

Videné len 2 diely, aj to so sebazaprením. Neskutočný a zbytočný blábol.  Zbytočne prehrávajúca novinárka, na ktorú sa vďaka jej prehnanej mimike skoro nedá pozerať, v kontraste s kamenným ksichtom akože neodolateľnej Anny, ktorej výberu do hlavnej úlohy už vôbec nerozumiem.

plagát

Nie je čas zomrieť (2021) 

Keďže je to rozlúčka s Danielom ako Jamesom (obávam sa, že na to, čo príde po ňom, sa už možno ani nebude dať pozerať), tak som si dala pomerne načas. Keď ohlásili, že nového Bonda stvárni práve Daniel Craig, nebola som zrovna nadšená a nie preto, ako znela asi tá najväčšia mediálna výtka, že Bonda podľa knižnej predlohy predsa nemôže hrať blondiak.. len som si ho v tej úlohe nejako nevedela predstaviť. No a potom prišlo Casino Royale, ktoré je doteraz po každej stránke mojou úplne naj bondovkou. Všetky, čo prišli potom sú o level až dva nižšie, o to viac ma teší, že práve tá posledná No Time to Die to posunula opäť vysoko. Scenár, lokácie (tá talianska Matera bola dokonalá), kamera, vizuál, hudba a samotný James, ktorý konečne opäť nie je ako z kameňa. Menšiu výtku mám asi len k Lée Seydoux, ktorá bola ešte v Spectre fajn, ale tu pôsobila trošku ako spiaca princezná. Ďakujem Daniel Craig, bol si skvelý James Bond.

plagát

Matrix Resurrections (2021) 

Prvý Matrix je a zostane pre mňa neprekonateľný svojou myšlienkou, originalitou, hercami, efektami, hudbou.. skrátka všetkým. Dvojka rozdelená na dve časti bola veľmi slušným pokračovaním, ale vrátiť sa po 18-tich rokoch bol veľký risk, ktorý z môjho pohľadu až tak veľmi nevyšiel. Priveľa obrazových odkazov na predchádzajúce diely, ktoré síce potešia oko, ale bolo ich zbytočne veľa. Keanu je klasa aj vo svojom veku a klobúk dolu pred stále neskutočne dobre vyzerajúcou Carrie-Anne Moss. Z nových hercov mi sadol najviac asi Jonathan Groff ako Smith, naopak nový Morpheus je slabý. Postrehla som tu aj zopár hercov zo seriálu Sense8, z dielne súrodencov Wachowskych. Celkovo dlhá stopáž na to, že tu nebol ani jeden vyslovene strhujúci moment. Body plus za to, že sa Lana Wachowski vyhla terajším povinným hollywoodskym klišé, ktoré nasilu pchajú úplne všade.

plagát

V nemilosti (2021) 

Zaujalo ma, že pôvodná anglická mini séria Unforgiven (seriál) (2009), podľa ktorej bol film natočený, má veľmi slušné recenzie, tak som si pozrela aj tú. Výsledok je, že tá americká sa mi ako celok páčila viac. Na druhej strane, v tej seriálovej Ruth veľmi presvedčivo stvárnila Suranne Jones a tiež vekovo lepšie zapadala do postavy (v tom čase cca 31-32r. Suranne), ako Sandra Bullock vo veku 50+ a povedzme si otvorene, že ani tie nepodarené plastiky jej veľmi nepomohli. Ale zas herecky to aj Sandra celkom slušne vyvážila.. kto by to povedal podľa toho, čo hrala tak zhruba 20r. dozadu, že.