Reklama

Reklama

VOD (1)

Agentka FBI Kate Macer (Emily Blunt) sa má zúčastniť tajnej operácie na americko-mexickej hranici. Toto územie nikoho je rajom pre obchodníkov s drogami a americká vláda je takmer bezmocná voči teroru, ilegálnej imigrácii a korupcii, ktorá tam všade vládne. Misiu majú viesť dvaja skúsení agenti (Benicio del Toro a Josh Brolin) a všetko nasvedčuje tomu, že pôjde o bežnú akciu s cieľom vypátrať a zlikvidovať bossa drogového kartelu. Postupne však Kate zisťuje, že v tejto vojne neplatia nijaké pravidlá, nikto nie je tým, kým sa zdá byť a spravodlivosť má len minimálnu šancu zvíťaziť... (Forum Film SK)

(viac)

Zaujímavosti (31)

  • Väčšina členov ozbrojenej jednotky používa pušky typu AR-15/M16. Konkrétne sa jedná o karabínu M4A1, Daniel Defense M4A1 a G&P M4 MOE CQBR. Mexickí policajti majú tiež pušku tohto typu, konkrétne Colt Model 933. Behom prvého prechodu cez hranicu používa Alejandro (Benicio Del Toro) samopal MP5A3 s tlmičom a predpažbím s lištami na pripojenie ďalších zariadení po všetkých štyroch stranách. V niektorých scénach sa však táto zbraň zmení na MP5SD3, ktorý nemá žiadne lišty na predpažbí. (ČSFD)
  • Benicio Del Toro (Alejandro) mal v pôvodnej verzii scenára oveľa viac viet. Del Toro a režisér Denis Villeneuve niektoré dialógy vyškrtli, aby bola postava Alejandra tajomnejšia. Oba cítili, že sila tejto postavy spočíva práve v jej mlčaní. (Real Tom Hardy)
  • Natáčanie prebiehalo v mestách El Paso (Texas), Albuquerque (Nové Mexiko) a v dedinke Corrales (taktiež v Novom Mexiku). Scény z Juarezu sa natáčali v metropole Mexico City. Scény z motela, kde sa pripravovali na misiu, sa natáčali v Moteli 1 v Albuquerque. Scény z banky v budove, ktorá slúži ako supermarket, tiež v Albuquerque. Scény z Wild Pony Baru sa natáčali v skutočnom rovnomennom bare, ktorý sa nachádza v Los Lunas v Novom Mexiku. Natáčanie prebiehalo v lete roku 2014. (Real Tom Hardy)
  • Kameraman Roger Deakins sa pri tvorbe nechal inšpirovať knihou od fotografa Alexa Webba "Crossings: Photographs from the U.S.-Mexico Border" z roku 2003. (Real Tom Hardy)
  • V scéne z tunela, v ktorej si postava Emily Blunt (Kate) udrie hlavu, si ju herečka udrela aj v skutočnosti. (Real Tom Hardy)
  • Scéna hraničného priechodu bola jednou z najzložitejších častí natáčania. Streľba na skutočnom mieste by vyžadovala uzavretie ciest na niekoľko dní. Preto bola postavená úplná replika hraničného priechodu Juarez. (zajo91)
  • V časti filmu, kde vstupuje komando do tunelu, je vidno termálne stopy. Aby to bolo možné, rekvizitár vyhrieval podošvy topánok tak, aby jeho stopy boli zreteľnejšie. Boli na to použité dva systémy, jeden pre nočné videnie a jeden pre tepelné zobrazovanie. (zajo91)
  • Emily Blunt stvárnila postavu Kate Macerovej na základe jednej zo štyroch ženských agentiek FBI, s ktorými sa pripravovala na rolu. Opísala ju ako "tichú samotárku". (zajo91)
  • Josh Brolin (Matt Graver) pôvodne odmietol ponuku zahrať si vo filme najmä kvôli vyčerpávajúcemu natáčaniu filmu Everest (2015). Keď mu však kameraman Roger Deakins zaslal e-mail, v ktorom ho poprosil, aby sa k tímu pridal, Josh okamžite zmenil názor. Možno aj preto, že to bolo od Deakinsa pomerne nezvyčajné. Deakins a Brolin sa už poznali z nakrúcania niekoľkých filmov. (Real Tom Hardy)
  • Termálne zábery neboli vytvorené v postprodukcii, ale nakrúcali sa termálnou kamerou FLIR SC8300. (Wargoo)
  • Emily Blunt (Kate) sa pridala k natáčaniu snímky 4 mesiace po tom, čo sa jej narodila dcéra Hazel. (MikaelSVK)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 46,9 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 85 mil. (NIRO)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Film byl poprvé uveden na filmovém festivalu v Cannes 19. května 2015. (Terva)
  • Španělský výraz „sicario“ znamená v češtině "nájemný vrah". (Tristan Rafael)

Súvisiace novinky

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

05.02.2024

Začněme tím podstatnějším. Za pár týdnů se všichni budeme nadšeně kochat obřími červy ve druhém díle Duny, který zadaptuje zbytek první knihy od Franka Herberta. Sága z pera slavného spisovatele ale… (viac)

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (viac)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (viac)

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

11.05.2022

Hollywood miluje franšízy, čím větší a úspěšnější, tím lepší. I proto dnes víceméně každý druhý film vzniká se záměrem novou franšízu nastartovat. Občas se ale povede rozjet filmovou sérii i zcela… (viac)

Reklama

Reklama