Reklama

Reklama

Mladý agent FBI (Utah) v utajení sa infiltruje do zlodejského gangu. Najväčšou záľubou jeho členov sú extrémne športy. Žijú s absolútne uvoľneným prístupom k životu . . a zákonom. Jediným zákonom, ktorý sú ochotní rešpektovať, je ten gravitačný. Skupina nepozná žiadne limity a práve ďaleko za hranicami bežných obmedzení a pod vedením charizmatického vodcu Bohdiho pácha nevídané a veľmi prepracované zločiny. Utah postupne získavá informácie aj dôveru a sympatie Bohdiho a celého gangu. Zároveň však začína pochybovať o svojich oficiálnych povinnostiach. Je čoraz viac pohltený opojným a nespútaným životným štýlom, ktorého hlavným krédom sú sloboda a adrenalín. Bez ohľadu na to, koľko pravidiel sa poruší a koľko ľudí zomrie. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (10)

Trailer 4

Recenzie (344)

maddy 

všetky recenzie používateľa

Brain Break. Ako by povedali bratia Češi pitomé až na půdu, čo by však šlo hravo odpustiť, keby to ani zďaleka nebol najväčší problém Point Break. Trailery boli totiž dostatočne namakané a keby to celé fungovalo ako taká ultimátna akčná guilty pleasure zábava vôbec by som sa nesťažoval. Akokoľvek sofistikovanejšiu zábavu od toho snáď nikto ani nečakal. Bohužiaľ, keď to absolútne nefunguje ani po tej akčnej stránke, tak o to viac bije do očí dementnosť celého diania. O neschopnosti, respektíve v tomto prípade aj neskúsenosti režiséra veľa napovie už úvod (jemný spoiler) so smrťou motorkára, čo malo pravdepodobne byť veľkolepým dramatickým úvodom (súdiac podľa zvolenej hudby), no tak nezáživné a hlavne dramaticky nefunkčné skonanie jednej postavy som už dlho nevidel. Ono to tak však je s celým filmom, všetko, ale kompletne všetko vám je počas jeho sledovania totálne ukradnuté. Poriadne over-the-top akčné scény sa pokúšajú o niečo medzi poslednými dielmi Rýchlo a Zbesilo a extrémnymi športmi, skáče sa tu na motorkách z mrakodrapov, šprintuje pred rúcajúcimi skalami, surfuje na monstróznych vlnách, ale nič, NIČ z toho nepôsobí ani raz nijako zaujímavo, AKOKOĽVEK strhujúco, neboj napäto, nemá to spád, no jednoducho nič. Až to je pri tých scénach vyslovene na facku, lebo nasnímané to nie je zle, celkový vizuál stojí tiež za to, pretože to celé evidentne stálo dosť prachov a badať aj pár uletených nápadov. Avšak namiesto toho, aby Point Break naservíroval síce tupý, ale zábavný akčňák sa tvári zbytočne vážne a rozohráva dementnú story o ekoteroristoch a „splynutí s našou planétou“, ktorá je tak zle napísaná až beda. Pritom by úplne stačilo keby tu aspoň trocha fungovali akčné scény a agenti chytali zločinov, ktorí za pomoci extrémnych kúskov páchajú zločiny. Namiesto toho sme však dostali hlúpe filozofovanie o matičke Zemi, ktoré sa do takéhoto filmu absolútne nehodí a výsledkom je tam neskutočne sa vlečúca dvojhodinovka, ktorá by chcela byť až prehnane cool, ale nakoniec je akurát tak maximálne trápna. Až som si prial, aby sa tu v polovici všetci na tej vlne utopili a skončilo to! V takom prípade by som dal asi o jeden nepodstatný bod vyššie hodnotenie, no takto ani náhodou, pretože finále som vyslovene vytrpel s veľkým sebazaprením. Keď už totiž aj zo záznamu na Eurošporte ide viac adrenalínu a napätia než z akejkoľvek scény nového Point Break, tak je tu asi niečo sakra zle. PS: s originálom neporovnávam, keďže som ho zatiaľ nevidel, no súdiac podľa reakcií to okrem názvu a surfovania na vlnách veľa spoločného nemá. CELKOVO: 1,5* (3/10) ()

SaNcHeZ_cz 

všetky recenzie používateľa

Dlouhou dobu jsem zvažoval, že remaku Bodu zlomu dám nakonec hvězdičky tři, nicméně mi to nakonec můj vlastní vkus nedovolí, zvláště pak když jsem originálu ony tři udělil. Nechci tu samozřejmě tvrdit, že moderní adaptace zaměňující čistokrevné devadesátky za současnou podivnou kulturu určitých jedinců nehraje do karet moderní adaptaci, přesto se zde najde hned několik prvků, které vyloženě vadí. Obsazení je nakonec fajn, hudebně se taky jedná o celkem jistotu a i když několik akčních scén prokázalo zajímavý nápad, ve výsledku je to celkem nuda. Slábnoucí digitální triky, především v druhé půli to pak táhnou ještě více ke dnu, což završí scénář Kurta Wimmera, který kličkuje mezi produkcí mezi současné náctileté, adrenalinovým průměrným akčním filmem a především úkroky směrem k originálu. Výsledkem je nepříliš zajímavá a docela se táhnoucí dvouhodinka, která je vlastně o všem a o ničem zároveň. Párkrát se na to pěkně dívá, párkrát ne a kde nic tu nic. ()

Reklama

berny2468 

všetky recenzie používateľa

Bod zlomu je film, který si bezesporu vaši pozornost nezaslouží. Je to pro mě naprosto nepochopitelně zbytečný film. Původní film jsem neviděl a po tomto filmu si ho rozhodně nepustím. Film vcelku oprávněně sází na akci, které zde není málo, ale zase ani hodně, aby to dokázalo napravit zbytek filmu. A právě díky akci a tím jak je natočena, jde tento film dokoukat. Je zde spoustu nádherných záběrů, ale proto si člověk říká, jak tomuhle nedokázali dát aspoň nějaký příběh. Příběh zde není. Je to vlastně jen jakýsi náčrt blbosti. A délka filmu tomu jen prosperuje. Celkově se dá říct, že čas strávený u tohoto filmu lze využít daleko daleko lépe….20%. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Keď som videl, že sa chystá Remake filmu, kde hra Patrick Swayze a Keanu Reeves, chytal som sa za hlavu. Nakoniec som si to predsa len pozrel a nie je to najhoršie. Tento nový Bod zlomu dosť zachraňuje to, že sa moc nedrží originálu a ide si svojou cestou. Príbeh nebol najhorší a aj keď ma herci nezaujali, zaujali ma akcie, prostredie a hlavne kamera, ktorú si pán režisér obsluhoval sám. Fajn akčná jednohúbka, ale Point Break s deväťdesiateho prvého ma bavil viac, už len kvôli castigu. 70% - 3* ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Pôvodný Bod zlomu je považovaný za akčnú klasiku prvej polovice deväťdesiatych rokov, s čím nemám problém, páčilo sa mi to, ale predsa len sa v nej potenciál extrémnych športov zase tak moc nevyužil. Aj preto som bol na tento remake zvedavý a teraz som už podstatne spokojnejší. Aj príbehovo je to už zaujímavejšie, kriminálna línia ma síce ani tentoraz moc nezaujímala, vlastne len spomaľuje film, kvôli čomu si ma prvá polovica ešte až tak nezískala, ale keď si už postavy k sebe nájdu cestu a hlavný hrdina sa dostane na stranu extrémnych športovcov a užíva si ich spôsob života a takmer všetko, čomu veria, už si ma to úplne získalo a občas sa darí navodiť skutočne výbornú atmosféru, hlavne celá časť v Alpách alebo finále, kedy som už aj k postavám pociťoval silnejší vzťah a bavili ma aj tie ich dialógy, čo sa napríklad v prvej polovici moc nedarilo. Ale aj celkovo sa na to dlhší čas pozerá až prekvapivo dobre, za čo môže aj samotná skupina športovcov. Síce ten ich ekoterorizmus sa mohol podať aj lepšie, toto moc nefungovalo, ale zase majú aj druhý cieľ, splnenie osmičky mimoriadne náročných cieľov z rozmanitých extrémnych športov, čomu som síce vôbec neveril, ale aj tak sa mi to veľmi páčilo a prial som im to. Kvôli tomu tu síce vôbec nefunguje tá kriminálna línia, ale v tomto prípade s tým nemám najmenší problém, fandil som tu vlastne úplne všetkým dôležitým postavám. Po akčnej stránke som tiež veľmi spokojný. tej klasickej tu moc nie je, ale to mi vôbec nevadilo, tento film som si určite nepustil kvôli prestrelkám alebo výbuchom, ale ukážkam extrémnych športov a tie už asi ani nemohli byť zvládnuté lepšie. Technicky sú prvotriedne zvládnuté a nie sú až tak závislé na digitálnych efektoch, ale na poctivej kaskadérskej práci, za čo si tvorcovia zaslúžia veľkú pochvalu. A film ponúkne pár sekvencií, z ktorých som bol nadšený, wingsuit, snowboard a lezecká naháňačka sú vynikajúce a aj finále sa mi veľmi páčilo, tieto sekvencie sú jednoducho hodné mnohých pozretí. S hereckým obsadením tiež nemám problém, hlavné duo Luke Bracey a Édgar Ramírez mi prišlo až prekvapivo sympatické, ale poteší aj zvyšok skupiny, sympatická Teresa Palmer a viacero známych tvárí vo vedľajších úlohách. Režijne tu nemám čo vytknúť, v rámci žánru prvotriedna kvalita. A vydarila sa aj hudba. Takže toto je jeden z tých prípadov, kedy je remake lepší, než originál, za čo môže minimálne omnoho lepšia prehliadka extrémnych športov, ale aj celkovo ma to väčšinu času veľmi bavilo a s radosťou si to viackrát pozriem. 80% ()

Galéria (115)

Zaujímavosti (5)

  • Natáčanie prebiehalo v ôsmich krajinách: Venezuele, Nemecku, Rakúsku, Švajčiarsku, Taliansku, Francúzskej Polynézii, Mexiku a USA. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama