Reklama

Reklama

Wolverine (Hugh Jackman) sa vracia. Tentokrát však nie je v dokonalej kondícii. Jeho schopnosť uzdravovania pomaly vyprcháva a elánom tiež neprekypuje. Naviac je na všetko skoro sám. Z X-Menov prežíva ešte Charles Xavier, známy tiež ako Profesor X (Patrick Stewart), ktorý je ale vážne chorý. Stráca pamäť a trpí nebezpečnými záchvatmi ohrozujúcimi jeho okolie. Spoločne sa ukrývajú v opustenej továrni na americko-mexickej hranici. Ich utajenie skončí, keď sa objaví Laura (Dafne Keen), dievča, ktoré vyniká rovnakými schopnosťami ako Wolverine a v pätách má naviac neľútostných prenasledovateľov, ktorí se jej snažia zmocniť. Vo chvíli, kedy Wolverine a Profesor X prijmú Lauru „do rodiny", stávajú sa z nich štvanci, ktorým ide po krku veľmi brutálny a vytrvalý nepriateľ. Hrdinovia na úteku majú k dispozícii len zvyšky síl starých X-menov a Laurine schopnosti, ktoré však ona sama ťažko zvláda. A tak prichádza čas, aby Wolverine v sebe našiel silu nielen na boj, ale na to, aby Laure odovzdal svoje skúsenosti. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (1 586)

dO_od 

všetky recenzie používateľa

// "There's no living with... with a killing. There's no going back from one. Right or wrong, it's a brand. A brand sticks. There's no going back. Now you run on home to your mother, and tell her... tell her everything's all right. And there aren't any more guns in the valley." Epičtejší X už si Wolverine snad ani vysekat nemohl. Díky za všechno, Wolvíku. Logan - 10/10 ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Hutné, lidské drama v libové komiksové omáčce. Logan není pro děti, děti tu některým dospělým usekávají hlavy. Ponurý svět blízké budoucnosti, kde většina mutantů vymřela a ve které jsou kamijoňáci bez práce, je zaprášený a věrně kopíruje směr světa našeho. Dafne Keen úžasná. Patrick Stewart se vrací k (profuckovaným) McAvoyovským kořenům. Jackman v životní formě. Důstojné rozloučení. Tak takové to je... ()

Reklama

novoten 

všetky recenzie používateľa

Na žádný díl univerza mutantů, včetně Wolverinových sólovek nebo neoblíbené Apokalypsy, nedám dopustit, a když už mám k danému filmu výhrady (Poslední vzdor), stejně si ho dokážu užít i opakovaně. Přesto si teď, půl dne po projekci, nedokážu představit, že se dále budou vyprávět příběhy z tohoto světa. Logan totiž ve sto a jednom způsobu funguje jako poslední kapitola a to ta nejlidštější a nejuvěřitelnější. Je to kapitola krvavá, nekompromisní, depresivní, ale právě proto v ní jasné poselství celé x-menovské ságy vyznívá mnohem hlasitěji, než bych se odvážil čekat. Při vzpomínce na takřka libovolnou scénu se mi svírá srdce a nostalgicky se utápím v časech, kdy jsem před sedmnácti lety vyrazil jako komiksu neznalý teenager do místního kina na cosi jménem X-MEN a v prázdném sále poprvé poznával, zač je toho adamantium. Mohl za to Hugh Jackman a ještě mnohem víc za to může může i dnes. Jenže tehdy poprvé a dnes naposledy. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Spoilery. „Ocko...“ Už po prvej scéne mi bolo jasné, že TO tam je. A bolo. Vedel som, akú víziu chceli Jackman s Mangoldom zhmotniť, ale napriek tomu som bol prekvapený, že sú AŽ TAKÍ pomalí a neakční. Iste, akčné scény v tomto skvelom, krásnom filme sú. Nie je ich najmenej a sú zvládnuté perfektne, dynamicky, pútavo. Ale Logan nie je akčný film. Viac času strávi rozhovormi, čo by mohlo byť strašné, keby... keby neboli všetky tie postavy skvelé. Najväčšia záťaž bola na úžasne „opustenom“ Jackmanovi, Stewartovi a od prvého momentu strhujúcej Dafne Keen, ale svoje si uhrajú aj záporáci, farmárska rodina a v neposlednom rade mrazivý Stephen Merchant ako nádherne desivý Caliban. Výborné postavy, vynikajúce dialógy, dobré hlášky. Plno výnimočných scén, parádne zvládnutá „apokalyptická“ atmosféra, suverénna réžia, nekompromisný prístup, viacero prekvapivých dejových vedľajších línií (deti, X-24) a v neposlednom rade nádherná (svojím spôsobom) krvavosť. Mínusov veľa nie je, snáď len občas hapruje logika (na konci toľko zázračných schopností a až na tri výnimky nie sú využité proti vojakom? Prečo Logan nezarábal tak, že Profesora X vzal do kasína? A s akým plánom vlastne išli vojaci prvý raz za Laurou? Pekne ju poprosiť, či pôjde s nimi?). Veľmi sa mi páči myšlienka urobiť z nezničiteľného Wolverinea smutného Logana, odvrhnutého a (polo)zabudnutého, samého, s nočnými morami, upíjajúceho bolesť a smútok v alkohole a v neposlednom rade s odporným adamantiom, ktoré mu predĺžilo život o desaťročia, ale teraz ho pomaly, ale o to zákernejšie, zabíja. „Ešte nie je neskoro.“ ()

kiddo 

všetky recenzie používateľa

Obavy, že očekávaná smršť erkových ratingů, kterou si Deadpool nejspíš připíše na svědomí, bude pro svou samoúčelnou rádoby drsnost dobrá tak maximálně k tomu, aby si Ztracení chlapci mohli samým nadšením z přítomnosti krve a koz utrhnout cool, se díkybohu prozatím nevyplnily. Naopak, ustavičný příval fakování, senilních vulgarit pro jednou zajímavého Profesora X, nepřikrášlovaného, ale taky nijak zdůrazňovaného násilí, deprese a okázalého nezájmu o bližního svého napravuje zásadní nedostatek, který mě na raných filmových X-Menech točil asi nejvíc: ačkoli komiksový důraz na týmovou rovnocennost z prvních adaptací vymizel a Wolverine stál od samého počátku ve středu dění jako určující prvek, dosavadní série se prostě odmítala vzdát rodinného ducha a předkládat cokoli kromě bezpečné, neurážející zábavy úplně pro každého, která se s de facto protagonistou prostě řeže. Dostat na plátno opravdového Wolverina, jehož určujícím rysem je vnitřní konflikt duševně mrtvého zvířete se samotářem, který chce udělat správnou věc, tedy umožnilo až to zrádně lákavé erko a já jsem za ně vděčná, protože jestli kdy platil ten omílaný banální postřeh o komiksárnách coby náhražce mýtů a jejich nedokonalých, přesto inspirativních hrdinech, tak je to i díky ratingu právě tady. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (64)

  • Sabretooth mal pôvodne malú úlohu, kde pomáha Wolverinovi (Hugh Jackman), X-23 (Dafne Keen) a profesorovi X (Patrick Stewart), po tom čo prídu do Oklahomy. Bola tu tiež scéna, v ktorej sa Logan stretne s druhom "podzemnej dráhy" pre mutantov. Obe boli odstránené, nakoľko tím za filmom nechcel mať vo filme množstvo cameo roličiek, tiež veľký počet mutantov. (slavo_held)
  • Film je volně inspirován populárním komiksem "Old Man Logan", který se odehrává v postapokalyptické utopické budoucnosti, ve které je Logan starý a šedivý. Komiks je na poměry Marvelu velmi krvavý a násilný. (Ratemus)

Súvisiace novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (viac)

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

Guillermo Del Toro málem natočil Star Wars

23.09.2023

Scenárista David S. Goyer (Muž z oceli, Terminátor: Temný osud) čerstvě dělal rozhovor v podcastu Happy Sad Confused a kromě jiného taky potvrdil jednu dlouholetou Star Wars spekulaci. Totiž že v… (viac)

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

Mangold píše Star Wars i Swamp Thing

08.04.2023

Včera bylo během úvodního ceremoniálu Star Wars Celebration oznámeno, že režisér Logana či Ford vs. Ferrari James Mangold natočí vlastní Star Wars. Snímek s názvem Dawn of the Jedi bude vyprávět o… (viac)

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

Hercule Poirot bude řešit zločin v Benátkách

11.10.2022

Kenneth Branagh (Vražda v Orient expresu, Smrt na Nilu) má nejenže hotový scénář ke třetímu filmu z jeho detektivní série na motivy knih Agathy Christie, ale navíc už i plné obsazení. Hercule Poirot… (viac)

Reklama

Reklama