Reklama

Reklama

Jessica Jones - Série 1

(séria)
USA, 2015, 11 h 20 min (Minutáž: 47–56 min)

Tvorcovia:

Melissa Rosenberg

Kamera:

Manuel Billeter

Hrajú:

Krysten Ritter, Mike Colter, Rachael Taylor, Erin Moriarty, Eka Darville, Carrie-Anne Moss, David Tennant, Susie Abromeit, Robin Weigert, Joseph Ragno (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(13)

Důvtipná a ostrá jako žiletky, nadané soukromé očko Jessica Jones si dává do pořádku svůj život, když ji znovu začne pronásledovat děsivá postava z minulosti. (Netflix)

Recenzie (45)

Shakers 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

1. séria - 65% Pozrime sa na to čo tu máme. Po Daredevilovi sa objavil ďalší člen, lepšie povedané členka, Defenders. A nie je to vôbec zlé. Krysten Ritter do role Jessicy Jones pasuje rovnako fajn, ako jej zadok do džínsov. Pred tým ako som sa do tohoto seriálu pustil, som veľa o nej nevedel, ale došlo mi, že nemám čakať akčný nárez v štýle Daredevila. Súkromná detektívka zo silou ako za štyroch chlapov si to tu občas rozdá na päste aj v posteli, takže núdza o zaujímavé scény nie je. Tak isto ani o príbeh, ktorý ponúkne aj fajn background. Trošku mi nesadol záporák, za to poteší, že sa tu objaví Luke Cage, ktorý pozdvihne trošku hodnotenie. Celkom spokojnost s prvou sériou. ()

tron 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

70%. Jessica Jones je dobrá postava a s Lukeom Cageom má dobrú chémiu a pristane im to. Hlavný záporák, tam je to troška kontroverzné - nie je zlý, ale nie je ani príliš dobrý. A vzhľadom na jeho "schopnosti" niektoré zvraty nedávajú priveľkú logiku. Finále je slabé, ulice New Yorku sú podozrivo vyľudnené a - zrejme vzhľadom na slabší rozpočet - len veľmi nečasto sa staneme svedkami Jessiciných schopností... čo je možno aj svojím spôsobom dobre, lebo to jej "skákanie" ehm pôsobí mierne čudne. Marvelu sa každopádne podarilo vytvoriť ďalší vydarený, skvelý seriál, ktorý je prepojený s Daredevilom (sestrička Claire). Oceňujem tiež, že je to (atmosféricky a inak) niečo úplne iné, než DD. Druhú sériu som však zabalil po druhej časti, neskutočná nuda. ()

Reklama

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jak už jsem napsal v komentáři k první epizodě, mám rád silné ženské hrdinky a Jessica Jones je mi ještě sympatičtější pro svůj svérázný přístup. Navíc, i když nejsem alkoholik, musím ocenit, když někdo pije bourbon jako minerálku:-) U celé první sezóny jsem se skvěle bavil, nenudil jsem se ani na chvíli, tvůrcům se podařilo vytvořit kvalitní atmosféru, patřičně vystupňovat napětí, zvládli i akční scény, líbil se mi i použitý humor a potěšilo mě i zapracování postav Lukea Cage a Claire Temple do příběhu. První řadě v podstatě nemám, co vytknout, takže jasná plná palba. ()

mm13 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nie až taká super, veľakrát ani hrdinka, ale o to zaujímavejšia je táto Jessica Jones - dievča s veľkým srdcom, no ešte väčším batohom kostlivcov z vlastnej, dávnej aj celkom nedávnej minulosti. Patrí do skupiny tých, ktorí nie sú dedičmi priemyselného impéria, géniami prírodných vied, potomkami planéty či vládcu bohov alebo najväčšími hrdinami najväčšej z vojen a nemajú šťastie na starostlivého mentora, ktorý práve hľadá, komu odovzdá štafetu. Zatiaľ čo tí "šťastnejší" zachraňujú Zem či celý (multi)vesmír, Jessica a spol. zápasia v prachu a špine ulíc, z ktorých sa ďalej, než na strechy okolitých činžiakov nedostanú a vlastne aj mrakodrapy v downtowne častejšie sledujú ako siluety na horizonte, než aby sa pohybovali (hompáľali, skákali, lietali) medzi nimi. Je to skrátka iný svet, obyčajnejší, ale možno o to bolestivejší a neprehľadnejší... a nájsť si v ňom svoje miesto stojí viac, než iba voliť stranu. ()

jh666 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jessica Jones skvěle začala, ale bohužel na rozdíl od třeba Daredevila nebo i Agentů S.H.I.E.L.D.u se nedokázala dále zlepšovat. Několik prvních dílů to bylo opravdu super, ale pak se to začne natahovat a jediný, kdo seriál skutečně drží je pak Tennantův Kilgrave, ze kterého bohužel scénář udělá "jen" zamilovaného psychopata se schopnostmi. Přesto je al pořád skvělý. Ke zlepšení pak dojde v posledních dílech, kdy přibude akce. I přes tyto výtky, ale pořád považuji Jessicu za velmi dobrý seriál, který ale nevyužil potenciálu. Snad ve druhé sérii změní scénáristku a seriál bude lepší. 80 % ()

Galéria (73)

Zaujímavosti (9)

  • Auto, které Gregory Spheeris (Jeremy Bobb) řídí, je Aston Martin V12 Vantage. (ČSFD)
  • Během tajného utajení v nemocnici Jessica (Krysten Ritter) říká, že byla přeložena ze Seattle Grace, což je název nemocnice v seriálu Grey's Anatomy (od r. 2005). (ČSFD)
  • Když Jessica (Krysten Ritter) popíjí v baru a povídá si s barmanem, je možné si všimnout, že jedna z píp patří českému pivovaru Pilsner Urquell. (cze.Oi)

Reklama

Reklama