Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec so synom sa po skončení vojny túlajú po svete a nájdu dedinu, ktorej ich vodca uchýli na jednu noc. Zo začiatku sa dedinčanom nepáčia, ale keď im najnovší obyvatelia pomôžu zbaviť sa otravných a nepríjemných potkanov, prichystajú pre nich významnú oslavu. Dedinčania však majú vlastné spôsoby ako preukázať vďaku a tie pre otca so synom nebudú príjemné. (Marceloo)

(viac)

Recenzie (8)

Zíza 

všetky recenzie používateľa

Opět – líbivě natočené, některé masky jsou výborné, ale i přesto, že to není moc dlouhý film, člověk z něj má pocit, že se táhne věky, atmosféru neumí moc vystavět a některé věci mi trochu nedávaly smysl. Ale asi jsem na tom jako LangiJ; neudržela jsem pozornost a asi něco „vynechala“. Myslím, že by bylo mnohem lepší, kdyby to nebylo zasazené do žádné doby, tedy bez konce války. A kdyby se o vesničany místo krys staral nějaký pěkný virus a... a to už by byl úplně jiný film. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Občas si rád pozriem nejaký juhokórejský film bez čo i len minimálnej predstavy o zápletke, alebo dokonca žánri a tentoraz som urobil veľmi dobre, aspoň som mohol byť veľmi príjemne prekvapený. A môže za to hlavne nečakaná zmena žánru a emócií, ktoré film ponúka. Ani spočiatku to vôbec nie je zlé, hlavné duo je sympatické, pričom Ryoo Seung-Ryong v zlých filmoch nehráva, takže aj vďaka nemu som vedel, že si tento film môžem bez problémov pustiť bez akéhokoľvek zisťovania ďalších informácií, rovnako ma bavil aj jeho syn, k tomu filmovo atraktívna doba chvíľu po vojne a tajomná dedina, takže mi vôbec nevadilo, že sa to nesie v celkom príjemnej atmosfére, pôsobí to ako pohodový rodinný film a kvôli prítomnosti škodlivých potkanov prakticky taká variácia na Potkaniara, takže som bol veľmi zvedavý, čo z toho bude. A následne už začnú pribúdať rôzne zaujímavé prvky, pričom som čakal, že to podstatne zvážnie, ale priznám sa, že nie až takto. Humor a odľahčenosť úplne zmizne a film prirodzene prejde do slušného thrilleru, takmer až takého hororového a pribudnú aj dramatické prvky, takže to celé začne byť podstatne napínavejšie a surovejšie. A nechýbajú ani nejaké tie drsnejšie scény, aj keď nie zase zbytočne prehnane násilné, aby z toho stále zostala seriózna hororová rozprávka. A tomu je prispôsobené aj finále, ktoré mohlo byť aj akčnejšie, aby pritom divák viac pocítil dostatočné zadosťučinnejšie, ale vzhľadom na predchádzajúci dej mi to plne vyhovovalo. A pár scén sa mi celkovo dosť páčilo. Okrem hlavného dua mohli byť vedľajšie postavy aj výraznejšie, ale aj tak mi vyhovoval hlavne charizmatický starosta dediny, ale aj sympatická mladá žena, ktorá mala k hlavným hrdinom najbližšie. A režijne mi to nadmieru sadlo, výborná vizuálna stránka, atraktívne prostredie a hlavne skvelo zvládnutá kombinácia žánrov, takto dobre sa im to už dlhšie nedarilo. Takže ja som spokojný, vydarená juhokórejská verzia slávnej rozprávky o Potkaniarovi. 76% ()

Reklama

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Otec so synom sa po skončení vojny túlajú po svete a nájdu dedinu, ktorej vodca ich uchýli na jednu noc. Zo začiatku sa dedinčanom nepáčia, ale keď im najnovší obyvatelia pomôžu zbaviť sa otravných a nepríjemných potkanov, prichystajú pre nich významnú oslavu. Dedinčania však majú vlastné spôsoby ako preukázať vďaku a tie pre otca so synom nebudú vôbec príjemné. - Počas prvej polovice je horor úplne mimo dianie, ale keď sa začne tá druhá a hlavne brutálnejšia polovica, nie je to najhoršie. Masky sú občas zaujímavé, postavy sa mi tiež celkom páčili a hlavne boli rôznorodé, čo sa v hororoch z tejto časti sveta velmi nevidí. Napätie sa tiež dá občas zaznamenať, lenže z nejakého mne neznámeho dôvodu je často prekryté nezmyselnými vtipmi, ktoré sa sem vôbec nehodia. Kvôli tomu to robí nevyrovnaný dojem, aj keď záver je zvládnutý velmi dobre, ale chýba nanešťastie akýkolvek pohlad na gore alebo krv. Mám u tohto trochu pocit sklamania, pretože bez toho chaotického podania by mi to pravdepodobne sadlo ideálne. + herečka z The Wailing + herec z The Wailing ()

LangiJ 

všetky recenzie používateľa

Korejský krysař aneb nejen zlo je po zásluze potrestáno. Kulhající Ryu Seung-ryong přichází se svým nemocným synem do zapadlé vesničky, kde krysy nejsou jediným problémem místních obyvatel. Reportáž o filmu mě zaujala, film samotný lehce zklamal. Vizuálně je to moc pěkný, ale jako celek mě to moc nenadchlo. Začátek a konec super, ale když zmizí krysy a začnou do toho tahat komunistický špiony, přestalo mě to bavit a opadla i moje pozornost, takže mám takový pocit, že mi i něco v anglických titulcích uteklo, protože mi v tom některé věci nedávaly smysl. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Obrazne povedané, veľmi zručne natočená "pomsta Krysařa". Z pohľadu horor žánru, tu však niet čo veľmi hodnotiť. Prvá polovica je ako idealistická rozprávka o dobrých skutkoch, pričom keď sa to celé zvrtne, nedochádza ku klasickým prvkom, ktoré sú pre daný žáner príznačné. "Ono" to síce otemnie, no skôr z pohľadu samotného vývoja deja, než násilnosťami, či nebodaj gore. Lenže mňa to (zrejme) vďaka obľube Kórejských filmov, aj tak bavilo sledovať ... - 55% ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (1)

  • Podkladem pro snímek se stala slavná historická postava Krysaře, pocházejícího z německého města Hameln, v němž, dle dochovaných historických reálií, v roce 1284, v době epidemického moru, dokázal Krysař díky svým schopnostem odehnat všechny morové přenašeče - krysy. Tím si u měšťanů vysloužil nejenom obdiv, ale také věčnou slávu. Obdobně koncipovaných teorií o vzniku dané postavy je celá řada. První dochovanou zmínkou z roku 1300 byla vitráž z kostela města Hameln, znázorňující krysařovu postavu s píšťalou a krysami. Vitráž byla nicméně roku 1660 takřka zcela zničena. Dochovalo se jen několik písemných popisků. Kdo je ale původním autorem celé této postavy s jejím jedinečným příběhem, o tom se historici stále jen přou. (Conspi)

Reklama

Reklama