Reklama

Reklama

La maldición de Frankenstein

  • Francúzsko Les Expériences érotiques de Frankenstein (viac)

Recenzie (6)

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Doktor Frankenstein stvoří a oživí monstrum, kterému dal lidský mozek, speciálním paprskem. Do laboratoře ale pak vtrhne zloduch Cagliostro se svojí pomocnicí Melisou, ptačí ženou. Doktora i s asistentem zabijí a zmocní se jeho výtvoru. Ten má sloužit Cagliostrovi a přinášet mu na jeho hrad krásné mladé ženy, z nichž chce vyrobit superženu pro monstrum. Z jejich svazku má vzniknout nová dokonalá rasa. Je tu ale několik postav, co chtějí zloduchovo pekelné řádění zarazit - Vera, Frankensteinova dcera, doktor Seward a inspektor. Film nese klasické znaky gotického hororu, jen noční scény natáčené ve dne a dokonce bez použití filtrů neberu. Jinak ale slušný vizuál, občas deformovaná optika, občas rybí oko. Působivá je třeba scéna z lesa zalitého mlhou, kde se mezi stromy zlehka potácí bílé postavy. Rovněž hudba je místy skvělá, jindy ale zcela kakofonická. Nahota ano, krve už je méně, byť dojde na zákusy, uříznutou hlavu i bičování. Nechybí bizarní nadpřirozené postavy, hřbitov, kočáry tažené koňmi a divoký mořský příboj. Film, který ocení asi jen režisérovi skalní příznivci. Osobně souzním s hodnocením na IMDb. Zdejší diváci buď Franca neberou, nebo - možná horší varianta - film ani neviděli. ()

YURAyura odpad!

všetky recenzie používateľa

Tak toto se vazne nepovedlo, scenar zadny, o hereckych "vykonech" nemluve - zkratka typicky Jesus Wood Superstar jako uz nekolikrat predtim i potom ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Doteraz neviem o čom to celé vlastne bolo. Zbesilá nuda pozliepaná z nič nehovoriacich scén, ani náznak napätia či hrôzy, gore sa tu rovná 0.0. Debilita XXL. ()

Gorehound 

všetky recenzie používateľa

Francova šialená verzia Frankensteina, k tomu tu je vtáčia žena, Frankensteinova dcéra, živí mŕtvi a zloduch Cagliostro a zbesilo a sureálne utekajúci dej. Krásne lokácie zámkov a okolia, gotická atmosféra, trocha nahoty a troška násilia, veľmi teatrálne herectvo, snažiace sa nahradiť chýbajúci rozpočet. Pre Francofilov. ()

Kusko.t2 

všetky recenzie používateľa

Francov experiment s nadprirodzenou formou bytia modifikuje vcelku striedmy román Mary Shelleyovej „Frankenstein“ nielen ako režisér euro-trashu, ale aj osobne sa podieľa ako hlava pomazaná – Frankensteinov pomocník Morpho na oživení striebornej beštie. Je na žive! O „otcovskej dvojici“ Doktor Frankenstein/Morpho sa to po chvíli povedať už nedá. Režisérska stolička si tak opäť našla svojho pána, aj keď nesúrodá a chaotická spleť záberov o tomto fakte nevypovedá. Lacné kulisy a všadeprítomný deficit – spomeňme napríklad na zvonec pre služobníctvo nainštalovaný na zámku Cagliostra – laso pribité na stenu klinom, či novátorské wi-fi oživovanie monštra doktorom Frankensteinom a iné, sa pozitívne prejavil aj na nedostatku šiat, hlavne čo sa ženských hrdiniek týka. Na rovinu treba ale povedať, že existuje dve, takpovediac základné verzie filmu líšiace sa práve v použití nahoty. Značná časť scén bola totiž už v rámci produkcie nasnímaná v dvoch verziách – s, a bez oblečenia. Smrť doktora Frankensteina a jeho pomocníka Morpha (Franco), ktorou utrpela vedecká obec nezanedbateľnú stratu, sa dcéra po zosnulom vedcovi Vera snaží preklenúť vlastným vyšetrením celej kauzy. Veď zneužitiu tejto inak veľmi uživateľsky prívetivej metódy na oživovanie mŕtvych kusov – skutočne, jej techniku zvládne aj úplný idiot, sa už len kvôli pamiatke na otca musí predísť. Na scénu prichádza démonický vykuk Cagliostro a jeho „jastrabia žena“ s kanibalskými chúťkami (Michelle Pfeiffer to teda nie je), aby prácu doktora Frankensteina využili vo svoj zvrátený prospech. ### Okrem klasických filmových prepojení som si spomenul napríklad aj na kvalitatívne neporovnateľný čierno-humorný gorefest FLESH FOR FRANKENSTEIN (1973) s Udo Kierom. PS – videná 74 minútová „holá“ Blu-ray verzia od distribučného štúdia „Redemption“. ()

Galéria (7)

Reklama

Reklama