Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V marci 1945 bol do koncentračného tábora v Buchenwalde v kufri prepašovaný trojročný židovský chlapček. Boj o jeho záchranu sa stal medzi väzňami zároveň aj bojom o záchranu vlastnej viery v ľudskosť. Film inšpirovaný skutočnými udalosťami je adaptáciou rovnomenného klasického diela nemeckej povojnovej literatúry od Bruna Apitza, preloženého do viac ako 30 svetových jazykov. (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (50)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Po všetkých filmoch o šialene krutej realite koncentračných táborov je ťažké uveriť tomuto príbehu a pohľadu na normálne tváre väzňov. Možno len nezohnali dosť štíhlych hercov. Aj to vzájomné vydieranie dozorcov a väzňov bolo akoby z iného sveta a zostáva nám len rešpektovať predlohu a svedectvá o faktoch, ktoré sa spomínajú aj tu v komentároch. Oproti filmu z roku 63 veľa zmien nie je, len retrospektívne spomienky, ktoré toho ale veľa nepriniesli. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Od Kadelbacha som presne takýto záver čakal. Konečne režisér, čo sa nebojí točiť filmy z WWII a aj napriek mocnej cenzúre ich dokáže podať zaujímavo a zakomponovať zásadné a dôležité fakty. A má noc na výber hercov. Dejová linka nemá čím prekvapiť a celkový feeling som z toho mala taký, že je to lacnejší pokus. Viac sa budovalo na živote v tábore a vzťahoch, ako na výprave. 3 z 5 ()

Reklama

dom156 

všetky recenzie používateľa

Film jsem viděl v slovenštině a jelikož mi to na rozdíl od mých vrstevníků nevadí, jelikož slovensky rozumím. Zajímavé zpracování a silný příběh kde proti sobě stojí SS a svědomí vězňů. Když člověk pomyslí, že je to inspirováno skutečnými událostmi, tak až mrazí. Jediné co bych vynechal ve filmu jsou ty zbytečné flashbacky, které mě jen odtahovaly od děje a byly špatně načasovány. Jinak velmi dobré a doporučuji. ()

vander19 

všetky recenzie používateľa

Nie je častým javom, aby nemecký filmári poukazovali na ich problematiku s holokaustom. síce je pravda, že je to ošemetná téma všeobecne, ale pre nemčúrov zvlášť. Preto som bol príjemne prekvapený, že tento síce TV Film je Made in Germany. Ako fanúšik filmov z druhej svetovej vojny a obzvlášť vojen som si ho nemohol nechať újsť. Zobrazuje fakt "kvalitné" podmienky a spôsoby ako sa nemčúri správali voči židom a slovanom. Iné ako prehra si nezaslúžia. Film drsne zobrazuje aj zaobchádzanie s účastníkmi koncentračného tábora. Či už to je Treblinka, Osviečim atď. vždy je to hnusný pohľad. Mierne som sa obával toho či to nebude podobné ako film Chlapec v pruhovanom pyžame. To sa však nestalo. Nahý medzi vlkmi je skutočne kvalitný Tv film čo divákom má čo ponúknuť. ()

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

Vojnova drama odohravajuca sa v koncentracnom tabore Buchenwald z produkcie Nemecka inspirovana skutocnymi udalostami,ktora velmi realne zobrazuje zivot vaznov,s ktorymi bolo surovo a neludsky zaobchadzano,vyborne natoceny film a nemam viac co dodat,plne hodnotenie a pochvala pre tvorcov tejto zalezitosti...:-) ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (7)

  • Během května 2014 bylo vybráno 100 komparzistů z Česka na dotáčení některých scén u památníku pravého koncentračního tábora Buchenwald v Německu. (EMMY)
  • Sprchové scény se natáčely ve Vinařicích u Kladna v areálu bývalého dolu Mayrau. (/Pablo)
  • Památník Vojna v Lešeticích u Příbrami byl v dubnu a květnu kvůli natáčení uzavřen pro veřejnost. (Yardak)

Reklama

Reklama