Reklama

Reklama

The Canal

  • Austrália The Canal (viac)
Trailer

VOD (1)

David Williams (Rupert Evans) pracuje ako archivár vo filmovom inštitúte. Jedného dňa sa vráti domov z práce a svojej manželke Alice (Hannah Hoekstra), s ktorou má päťročného synčeka Billyho, referuje, že má za sebou zvláštny deň. Pri prehliadaní starých archívnych dokumentov z roku 1902 si totiž všimol jeden, informujúci o ich ulici a dome, ktorý práve pred Billyho narodením kúpili, ako o stavbe nachádzajúcej sa v blízkosti vodného kanála s temnou minulosťou neobjasnených kriminálnych prípadov. Práve ich dom dominuje v jednom zo strašlivých prípadov toho roku. Keď Alice jedného dňa nečakane zmizne, David sa stáva svedkom série podivných až desivých udalostí, na ktoré neexistuje racionálne vysvetlenie. (sochoking)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (170)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Je pravdou, že film čerpá z námetov mnohých snímkov, ako napr. Sinister, ale za chybu by som to nebral, je predsa jedno, z čoho ten či onen film čerpá, dôležitý je celkový dojem a ten bol v tomto prípade pozitívny. Navyše Canal prispel k spoločnému námetu aj niečím novým a vlastným, takže to nie je exaktne o tom istom. Väčšina snímku sa tvári ako thrillerová dráma s krimi zápletkou, v ktorej sa nešťastný manžel snaží nájsť vraha svojej manželky. Pointa je síce zrejmá už skoro od začiatku, ale aj napriek tomu baví, pričom príbeh je obohatený o priemerný duchársky motív (sem-tam niečo vykukne spoza rohu alebo spoza chrbát, sem-tam sa mihne tieň v tráve...). Posledná štvrtina sa však stala hororovou, atmosferickou parádou, jednou veľkou duchárskou lahôdkou. Tak dusivá, nepríjemná, mrazivá vecička sa vidí iba zriedka, určite by som ju v rámci hororového duchárskeho subžánru zaradil k špičke. Výrazne k tomuto pocitu dopomohlo aj prostredie samotného kanála, ktoré bolo jednoducho atmosfericky dokonalé. Koniec preto v mojich očiach celkový dojem výrazne vylepšil. 80/100 ()

TedGeorge 

všetky recenzie používateľa

Sledování rozkladu z počátku sympatické postavy – to jsem v hororech nikdy zrovna dvakrát nemusel. V Canalu je to naštěstí podpořené sympatickým strašením, které vám chvílemi naježí všechny chloupky na těle. Podezření budete mít různá a záverečné rozuzlení vás dost možná neuspokojí. Přesto je film hodný vašeho zájmu. Nadějný režisér Ivan Kavanagh ukázal, že umí a je třeba s ním do budoucnosti počítat. ()

Reklama

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Začiatok je čistá klasika,mladá rodinka si kúpi nový priestranný dom.A po nejakej chvíli pán manžel zistí,že ten dom má temnú minulosť.Film to rozohral veľmi všednou formou aj ked trocha sa potom rozbehol ale aj tak minimálne.Snové sekvencie boli kvalitne spracované.Tu vidíme totálne detalne rozobratie psychiky človeka.Má to atmosféru,miešanú z napätím.Len spracovanie mi pripadalo chaotické a hlavný hrdina mi bol neskutočne nesympatický a po celú dobu ma nasieral.P.S.-Už Bloody 13 napísal k čomu by prirovnal tento film ale zabudol na koniec tohoto filmu,ktorý sa veľmi podobal na The Ring. ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Těšil jsem se, když jsem v popisu filmu spatřil pouze slovíčko horor a né žádné drama, mysteriózní a bůh ví co všechno, co vždy jen oddaluje atmosféru a lekačky a zase jsem naletěl.K filmu si napište spíš thriller, drama, mysteriózní.Příběh má sice něco do sebe a hlavní hrdina hraje pošuka dost dobře, jenže scénář není nic moc nového, atmosféra nulová a těch pár scén, které mají koule a umí dobře vyděsit je strašně málo.Celej film navíc totálně zabíjí irská produkce.Vůbec to není vizuálně přitažlivé a já se vyloženě těším, až to americká produkce zremakuje a přídá víc děsivých scén a lekaček.I když to místy má neskutečný scény, vše mezi tím je strašná nuda a ani dost luxusní konec to nijak z průměru nevytáhne.Svým způsobem zajímavý počin, ale nic, k čemu bych se někdy vrátil, dokud v tom nebude bubákovat Sarah Michelle Gellar a režírovat to Marcus Dunstan.55%. ()

FromHell 

všetky recenzie používateľa

Veľmi pekne natočená vykrádačka všetkých novodobých horrorov.Po technickej stránke nieje ani moc čo vytýkať a typek v hlavnej úlohe tiež obstál v podstate na jednotku.No to čo v zásade tomuto plagiatu chýba,je aspoň kvapka originality.Nemalo to tú potrebnú iskru,aj napriek naozaj kvalitnému spracovaniu a nezachránilo to ani ,,šokujúce,, záverečné rozuzlenie. 45% ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (1)

  • Vo filme je možné si všimnúť, že v hoteli i v domácnosti rodiny Williamsových sa vyskytujú rovnaké obliečky značky Ikea, konkrétne ide o Emmie Land obliečky. (Miagy)

Reklama

Reklama