Reklama

Reklama

Rodinka Úžasných 2

  • Česko Úžasňákovi 2 (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Vo filme Rodinka Úžasných 2 sa zdá, že hlavnou superhrdinkou bude Helen. Ako príťažlivejšia polovička z najslávnejšej superdvojice sa stáva tvárou kampane, ktorá má vyžehliť obraz superhrdinov v očiach verejnosti. Bob sa tak musí venovať domácim povinnostiam a hlavne výchove detí – Violet, Dasha a najmä malého Jack-Jacka, ktorého superschopnosti sa ešte len majú prejaviť a prekvapiť všetkých, vrátane vlastných rodičov. Zdalo by sa, že superhrdina Bobovho kalibru s tým nemôže mať problém. Omyl! Navyše sa objaví nový nepriateľ s geniálnym diabolským plánom a Parrovci musia čeliť výzve, ako zvládnuť domácnosť, pubertu detí, školskú dochádzku a popritom ešte zachrániť svet. Nie nadarmo sú však Úžasní... (Saturn)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (432)

malylada 

všetky recenzie používateľa

Dvojka přichází překvapivě po hodně hodně letech, kdy jednička patří stále mezi jednu z nepřekonatelných Pixarovek. Zápletka vlastně nepřekvapí ničím převratným, je předvídatelná až na půdu a rozhodně se nevyrovná propracované jedničce. Na druhou stranu se Úžasňákovi vyhýbají scénám, které až moc cílí na malé publikum a dokážou si držet zábavný standart v každé scéně. Souboj s mývalem nemá chybu. Od dvojky jsem čekal hodně a nejsem si úplně jistý, zda jsem dostal to, co očekávám od takové značky, jako jsou Úžasňákovi......7/10 ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Štúdio Pixar je známe svojou inovatívnosťou a tým, že vždy prichádza s niečím novým, prienikovým pre oblasť počítačovej animácie. Ani tu tomu nie je výnimkou. Navyše je celkovo poznať, ako veľmi sa technológie posúvajú s každým novým projektom. Len také základné efekty ako látka oblečenia pôsobia veľmi vierohodne a ako by boli skutočné. Sexi strieborné body a čierne pančušky na Helen vedia rozdráždiť. Tvorcovia sa tiež naozaj snažili, aby Jack-Jack, pôsobil čo najvierohodnejšie, a naozaj sa im podarilo skopírovať bábätkovskú mimiku do najlepších detailov. Ale aj ostatné postavy pôsobia vierohodne a občas (napríklad u Helen, ale aj iných) máme dokonca pocit, akoby sme sledovali skôr hraný film ako animáciu. Štúdio Pixar nám prináša jedno zo svojich najočakávanejších pokračovaní vôbec. A tento kreslený príbeh je naozaj osviežujúci a zábavný. Rodinka Úžasných 2 má skrátka všetko, čo má taký správny animák mať a oveľa viac - ľúbivé postavy, chytľavý soundtrack, kvalitnú a technicky pokročilú animáciu a dej, čo zaujme všetky vekové skupiny. ()

Reklama

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Emancipace jedné pružné ženy vedla k emancipaci celé rodiny a nakonec i k emancipaci jedné společenské skupiny. Hezká myšlenka a přes svou plakátovitost vtipně natočená. Roztomilý je hlavně prcek a jeho nepřeberné množství zvláštních schopností, z nichž jednu každou bych chtěla mít. Fantastický souboj s mývalem! SHRNUTÍ: Skloubit kariéru a péči o rodinu je složité i pro superhrdinky. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Pokračování jednoho z nejlepších filmů od Pixaru, které mělo vzniknout někdy před 10 lety a hned by se vnímalo jinak. Pokračování Úžasňáků už nepůsobí tak svěžím a zábavným dojmem, jako tomu bylo v prvním díle a všehovšudy je zde hodně podobný příběh jako v prvním díle, jen naruby. Vizuálně je film samozřejmě dokonalý a je zde několik scén, které dokážou strhnout. Jen tomu chybí ta hravost a nápady jako tomu bylo poprvé. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„Rodinka úžasných” (kap. 2), pamätáte si ešte, ako na konci jednotky čelili ďalšiemu naničhodníkovi, zvanému - "Tunelátor" , a tak sequel priamo na túto sekvenciu naväzuje, keď majú všetci Parrovci zase plné ruky práce. Tento lotor zanechal po sebe v meste hotovú spúšť, a k tomu vykradol i banky, aj vzal nohy na plecia a utiekol. Super-hrdinovia sú opäť v nemilosti, znovu sú nelegálni ! Žijú v moteli, program sa zastavil. No i napriek tomu sa im ponúka neuveriteľná príležitosť začať odznovu, zároveň sa zlegalizovať. Tým človekom, ktorý im podáva pomocnú ruku, je Winston Deavor, manažér DEFTECHU, čo znamená - svetová telekomunikačná spoločnosť. Jeho idea spočíva v tom, že super-hrdinov musia začať ľudia vnímať úplne inak, než bolo tomu doposiaľ, t. j. do super-dresov sa im vložia kamery, aby tak „publikum” "zdieľalo" komplet celé dianie, čo takáto jedna akcia vôbec všetko obnáša, aká je strašne zložitá, a nie vidieť len samú deštrukciu, ktorá sa potom už automaticky dostaví. Práve Elastina (Helen) sa chopí veľkej výzvy, z čoho Bob nie je zrovna dva krát nadšený, ale rešpektuje to. Ostáva doma s Jack-Jackom (disponuje so zrejme najlepšími schopnosťami, až aj svojich súrodencov zľahka predčí !) na materskej dovolenke, s Dashom a s Violet to nebude mať taktiež úplne jednoduché. Zo žienky domácej sa stáva ŽENA neohrozená, čeliaca novému protivníkovi - "Obrazovkárovi" , za ktorým sa skrýva nejedno prekvapenie. Sú odlúčení, od seba vzdialení, ale tentokrát je to postavené len výhradne na Elastine, aspoň hodne dlhú chvíľu to tak vyzerá, kde s pribúdajúcim časom sa to začne trošku meniť, dramatizovať, lebo rodičia sa ocitnú v ohrození na extra mohutnej, výletnej lodi, ktorá si to mieri skrz-naskrz, cez všetky prekážky, rovno do prístavu... Asi toľko k hlavnej dejovej línii. _ Teraz niečo kúsok k Bradovi Birdovi, ktorý sa ale riadne pochlapil, je to dobrý vták, tento režisér a scenárista v jednej osobe, čo má (THE) INCREDIBLES doslova v malíčku, je to jeho srdcová záležitosť, pričom je to všade naprosto vidieť, ako je oddaný tejto úžasnej pixarovke, ktorá ešte predčila prvú časť, pred 14. rokmi ! Je prepracovanejšia, zaujímavejšia, strhujúcejšia, razantnejšia, vycibrenejšia, scenáristicky-atraktívnejšia, skrátka, je takmer dokonalo-vyvážená. Ja som mával počas sledovania taký zvláštny pocit, akoby som sa ocitol v klasickom, hranom filme s ozajstnými, živými hercami a celým prostredím, extra. Tá animácia je dynamická, akčná a priebojná. P I X A R má stále svoju, nespochybniteľnú váhu, ktorú si zakaždým cením, aj keď sa na ich snímky už pozerám trochu inak. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (25)

  • Jedná se o první sequel na vlastní film studia Pixar. (Tomas_TM)
  • Brad Bird sa v priebehu rokov vyjadril, že sa postaví za pokračovanie jedine v prípade ak by prišlo s rovnako dobrým, alebo lepším scenárom než jeho predchodca. To príde s vôbec najdlhšou štrnásťročnou medzerou medzi prvým filmom a pokračovaním od Disneyho / Pixaru. Takáto pauza si vyžiadala aj preobsadenie Dasha, ktorému po novom prepožičia svoj hlas Huck Milner. Jeho predchodca Spencer Fox za ten čas skrátka dospel. (WalterIK7)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. června 2018 v Los Angeles (Kalifornie). (Varan)

Súvisiace novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (viac)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (viac)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (viac)

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

Mravenčí Ant-Man má obří otvírák

09.07.2018

Nenápadná síla Marvelu spočívá v jeho dovednosti udělat ze svých sequelů ještě daleko úspěšnější filmy, než jak tomu bylo v případně prvních dílů. Tato pozoruhodná vlastnost se teď opět projevila na… (viac)

Reklama

Reklama