Reklama

Reklama

Jigsaw

  • Česko Jigsaw (viac)
Trailer 6

V meste za záhadných okolností začnú objavovať mŕtve telá, ktoré nesú neklamné známky krutého násilia. Pátranie privedie políciu k šokujúcemu odhaleniu. Všetky dôkazy ukazujú totiž na jediného muža – Johna Kramera. Ale ako je to možné? Muž neslávne známy pod prezývkou Jigsaw, je už viac ako desať rokov mŕtvy.... (Forum Film SK)

Videá (11)

Trailer 6

Recenzie (376)

tron 

všetky recenzie používateľa

"Spravodlivosť neexistuje." - "Odteraz bude. Lebo budeme hovoriť v mene mŕtvych." Saw nikdy nebola moja obľúbená séria. Najlepšia bola jednotka a aj tú vnímam ako snaživý, ale priemerný krvák. Nasledujúce diely ponúkli nechutné, presvedčivo naturalistické gore, ale nesedel mi afektovaný, alibistický Jigsaw a celkovo mi to pripadalo proste len ako zámienka pre gore festival, čo ma moc nevzrušuje. 7-ročná prestávka však sérii zjavne prospela (aspoň v mojich očiach). Je to taká „Saw klasika“, ale jednotlivé pasce ma bavili, postavy boli celkom fajn (obete, policajti, zamestnanci márnice), gore nechutné a značne ma potešil prekvapivý (a drsný, ale to je samozrejmé) koniec. Dokonca aj Tobin Bell sa mi tentokrát páčil. Ale palec dole za neuveriteľné náhody (aká je šanca, že by sa predmety zabodávali všade naokolo, len nie – až na pár neškodných drobností - do nich?), obdivuhodnú neschopnosť postáv (pochopil som to správne, že boli celý čas zavretí v stodole, kde stačilo vylomiť dve tri trápne laty a ujsť?) a nelogické správanie (tínedžer nemá výčitky svedomia hodiť na svojich mŕtvych kamošov najväčšie svinstvá, ale kvôli neznámym ľuďom, ktorých nikdy v živote nevidel, riskuje vykrvácanie). A neprestáva ma fascinovať predstava, ako ten týpek stále majstroval všelijaké pasce. „Tááák a teraz sem dám klinec a keď chlapík padne, zabodne sa mu to do oka.“ ()

vurhor 

všetky recenzie používateľa

Série Saw se se svým novým dílem musela vypořádat s problémem, do kterého se vlastní blbostí dostala - tedy nabídnout konečně skvělou kvalitu známou z jedničky, ale zároveň nenasrat diváky, kteří se těšili na další brutálně groteskní pasti a smrti. Bohužel, moc se s tím problémem nepoprali. Na to, že měli scénáristé celých sedm let vymyslet kvalitní scénář, jak tedy sami říkali, tak zase zabrouzdávají do vohrané písničky typu: ,,Pojďme udělat co nejoriginálnější pasti a nějaký ten "WTF" plot twist na konci, vono se to nějak podá." První díl byl především psychologický thriller. Nebyl složitý, ani zbytečně brutální. Jak je vidno, furt to není nikdo schopný pochopit. Má to klady? Ale jo. Ty pasti byly náhodou zábavný. Pokud vás Saw bavil kvůli té brutalitě, ze které ale "hrdinu" udělaly až ty další a mnohem slabší díly, jste na tu na správné adrese. Pokud doufáte ve znovuzrození jedničky, sněte dál. Lepší 2* ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Keby sa jednalo o pilotný film k priemernému seriálu na motívy známej série, ako to vlastne aj kvalitou vyzerá, tak by som bol asi trochu menej kritický, ale ako plnohodnotné pokračovanie, ktoré navyše prichádza po dlhých siedmych rokoch, kedy mali tvorcovia čas na nové nápady je to teda poriadne fiasko. Alebo keby si to aspoň udržalo tú pôvodnú úroveň, ale ani omylom. Tým teraz nechcem tvrdiť, že by bola pôvodná séria nejakou mojou mimoriadne obľúbenou, to určite nie, ani jeden diel sa pre mňa nestal žánrovou klasikou, ktorú by som si púšťal opakovane, ale predsa len celá séria mala svoje kvality, do žánru prinášala niečo nové a síce mala lepšie a horšie diely, ale žiadny ma vyložene nesklamal a tak som sa každý rok na nový prírastok celkom tešil. No toto najnovšie pokračovanie je teda prekvapivo sterilné. Dejovo je to prakticky len kopírka ľubovoľného pokračovania, čo ale nevidím ako väčší problém, takže opäť tu máme skupinu ľudí bojujúcu o prežitie, vyšetrovaciu líniu a samozrejme nejaké tie flashbacky, ale aspoň nejaké prekvapenie alebo funkčný zvrat by som skutočne ocenil, tu bolo až moc vidno, ako tvorcov nič nové a ani zaujímavé nenapadlo a už len prekopírovali to, čo videli v predchádzajúcich dieloch. Keby aspoň jedna línia vynikala a mohol sa tešiť na scény z nej, ale ani omylom, bezradné sú všetky. No aj tento diel sa samozrejme snaží občas tváriť šokujúco, očakávane hlavne vo finále a vtedy som sa za jeho tvorcov teda cítil trochu trápne. Vôbec tomu nepomôžu ani postavy, aspoň nejakú charizmu má vlastne len detektív Callum Keith Rennie a samozrejme Tobin Bell, ktorý tu ale už nemôže mať moc priestoru a tým to končí. Hlavne zostava ľudí bojujúcich o prežitie je zúfalo nesympatická a herecky sú na tom tiež dosť biedne. A asi najväčším sklamaním sú samotné pasce a celková brutalita. Keď už film nevie nijak poriadne zaujať, aspoň na tomto si mohli dať trochu záležať, ale všetky pasce sú nudné a úmrtia, prípadne zranenia tiež. Tu nezaujme vôbec nič. A sklamalo ma to aj technicky, jedná sa o kinofilm, takže samozrejme aspoň určitú úroveň má, ale pôvodné diely mali teda zaujímavejší vizuál, surovejšiu atmosféru a aj efekty sa mi zdali trochu lepšie. Takže toto najnovšie pokračovanie síce nie je úplná katastrofa, pozerať sa na to dalo bez väčších problémov, ale sklamalo ma po všetkých stránkach. Všetky pôvodné diely boli nápaditejšie po stránke dejovej, ale aj pascí a pritom prichádzali rok po sebe. Tu bola tá dlhšia prestávka evidentne len na škodu. 43% ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Bavila ma celá séria Saw, ale Jigsaw, ktorý sa odohráva po 10 rokoch ma toľko nebavil. Zatiaľ čo v predošlých dieloch všetko pekne zapadlo do seba ako skladačka, tu mi to prišlo už nasilu našrobované, len aby sa zviezli na úspechu značky. Flashbacky opäť potešia a pasce sú znova zaujímavé, obzvlášť ta posledná, ale tento diel moc veľkým prínosom do série nie je. 50% - 2* ()

-bad-mad-wolf- 

všetky recenzie používateľa

Předimenzovaná kombinatorika série Saw se rozjíždí zase a je tentokrát docela snesitelná, jelikož obměna na tvůrčích židlích přinesla o něco příběhovější charakter (nebo mam jen ten pocit?). Proti starším epizodám nečekaně ubylo brutality, imbecilní závěr (tentokrát HODNĚ předvídatelnej) ovšem zůstává zavedeným pořádkům věrnej. Je sice super, že s Jigsawem táhne provaz armáda spolupachatelů, jejíž nováčci se musí do už tak chatrný konstrukce vždy složitě začleňovat, ale nefunguje to dávno ani trochu. Do jednoduchýho a jasně danýho příběhu prvního filmu, v němž figuroval jeden pachatel, se postupně musely násilně naroubovat desítky dalších postav a podmotivů, aniž by se původní story měnila (fungovalo to jen a pouze v díle druhém, kde se ještě dalo mluvit o momentu překvapení). Je to úplně stejný, jako když do zdi natlučete hřebík pro malou poličku a ve finále na něj pověsíte šestimetrovej regál - hřebík vypadne a zůstane po něm DÍRA jako prase. Proč kurník prostě nenatočit normální sequel a nepokusit se vyrobit jiný zvraty, než ty, který se snaží nesmyslně narvat mezi starý události za cenu naprosto směšný překombinovanosti? Btw, rajcovní laborantka zoufale nevyužitá, proč? A proč se tam všichni chovali tak nemožně? Nejvíc mě baví představa, jakej fail by si užíval Jigsaw poté, co by černoch nepustil diktafon v nastraženém oku. Takže co že to tu máme? Další série pastiček a další záporák, kterej ve finále udělá debily ze všech (včetně scenáristů). Dvě hvězdy za to, že nebyla nuda. ()

Galéria (117)

Zaujímavosti (14)

  • Natáčanie filmu začalo v 26.9.2016 v Toronte v Kanade. Natáčalo sa do 15.11.2016. (Lucasion)
  • Toto je druhý film Saw, na jehož konci nikdo neřekl „Game Over“, přičemž prvním filmem je Saw 5 (2008). (ČSFD)
  • Když v čase 00:04:48 opakovaně udeří jeden z hráčů do zdi, zeď se pohne, čímž jde poznat, že je to kulisa. (Simex_)

Súvisiace novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (viac)

Na třetí Cloverfield si počkáme

Na třetí Cloverfield si počkáme

09.12.2016

Filmy z thrillerové antologie Cloverfield (Monstrum a Ulice Cloverfield 10) měly v únoru dostat nového kamaráda. Ze sci-fi God Particle, v níž se posádka vesmírné stanice potýká se zmizením Země, se… (viac)

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (viac)

Reklama

Reklama