Reklama

Reklama

Zapomenutá planeta

(seriál)
  • Česko Zapomenutá města (viac)
všetky plagáty
TV spot

Obsahy(1)

Tento seriál nás zavede na dávno zapomenutá, přízračná místa, kde bylo kdysi velice živo, ale dnes je tu jako po vymření. V šesti dílech můžeme navštívit vyprázdněné město Černobyl, stavby na opuštěném ostrově Hashima, strašidelně působící městečko Bodie a můžeme se také seznámit s historií dočista prázdné německé vesnice Kolmanskop, přenesené na nynější místo z namibijské pouště. Proč odtud lidé zmizeli, proč opustili své domovy? Co se děje s těmito místy, kde dnes nikdo nežije? Na všechny tyto otázky vám odpoví náš televizní cyklus. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (7)

Gothar 

všetky recenzie používateľa

Zhodujem sa s tým, čo píše loki5, téma je to veľmi zaujímavá, ale ~30 minút na jedno miesto je veľa. Zvrháva sa to buď na spomienky bývalých obyvateľov, ktoré sa snažia útočiť na city alebo na dlhé rozprávanie o nepodstatných veciach. Tak či onak to škodí celkovému dojmu. Za pozretie to stojí, ale len vo forme kde môžete video zrýchliť, pretočiť, posunúť... 60 % ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Dokuseriál nie je zle spracovaný, má veľmi fajn kameru a aj komentár vtiahne. Väčšina dielov sa venuje ale americkým mestám, ktoré sú ako cez kopirák podobné, škoda že sa tu neobjavilo viac neamerických miest, ktoré boli o čosi zaujímavejšie. Nie všetky mestá sú rovnako zaujímavé, preto sa zachádzalo analýzou do úplne nepodstatných pasáží, s čím súvisí aj príliš dlhá stopáž na jednotlivé mestá. V jednom prípade dokonca nešlo ani o mesto, ale iba o jednu budovu (!) - bývalý blázinec, ktorý rýchlo vybavil historické reálie a vrhol sa na opis úplne bežných činností, ktoré vtedy prebiehali snáď v každom blázinci. Keď už aj túto tému vyčerpal, pustil sa do duchov, čo samozrejem sa hodí do záhadologických relácií a nie do tohoto typu dokusérii. Videných všetkých 6 dielov. ()

standsiller 

všetky recenzie používateľa

Tieto dokumenty by mali stáť pred všetkými podobnými, ktoré naopak ukazujú prosperitu a štruktúru moderného sveta, aby sa začali ako rozprávky a skončili tak, ako všetky balady skutočne končia. ()

loki5 

všetky recenzie používateľa

Ze své podstaty zajímavý dokument. Bohužel zpracování trochu vázne. Přece jen sledovat záběry opuštěné místnosti s rozpadajícím se nábytkem je zajímavé jen asi 2 díly a navíc některé záběry jsou až moc recyklované (což nechápu vzhledem k rozsahu natáčeného není důvod používat stejné záběry několikrát). A poprve řeknu, že jsem rád za český dabing jelikož jsem viděl jeden díl v originále a anglický komentář je naprosto nesnesitelně patetický. Za shlédnutí to ale rozhodně stojí a podobných míst je na několik desítek dalších serií. 65% ()

Reklama

Reklama