Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Animovaný
  • Dokumentárny
  • Krátkometrážny

Posledné recenzie (428)

plagát

Wednesday - Season 1 (2022) (séria) 

Tešil som sa. Aj keď som sa bál, že som z platonického vzťahu s Timom Burtonom vyrástol a v poslednom období som sa o tom celkom aktívne presviedčal. Napriek tomu, celkom som si obľúbil seriál o mladej čarodejníčke - Sabrina.  (nie ten smiešny, televízny), ale ten s názvom Chilling adventures of Sabrina. Tiež z produkcie Netflixu. Neviem aké mal seriál čísla, vyšli štyri série, no a tendencia bola skôr klesajúca. Postupne sa zhoršoval. Čo ale fungovalo, tak to bola hra s antagonistom, kedy každá epizóda postupne menila charakter a prispôsobovala sa temnej sile, ktorú musela v závere čarodejníčka poraziť. Tim Burton mal k dispozícii podobnú schému, no asi určenú aj divákovi pod pätnásť rokov, pretože, aspoň podľa prvej série, tu je to infantilnejšie a monštrum hádame v milostnom trojuholníku (čo som to hovoril o tom vekovom určení?). Na obmedzenie "high school" žánru sa veľmi vyhovárať nedá, pretože pri Sabrine bola konštelácia študentského života a čarodejníckeho pólu obdobná. Tu je Wednesday odmietavá, temná, nepriateľská, no a v tom celom nejak - cool. Asi. Divák sa má na ňu spoľahnúť, pretože napriek malej výške všade napochoduje nasratá v ťažkých topánkach a nejak to vyrieši. Som zvedavý ako to bude pokračovať. Štart je taký, määää.

plagát

Římská říše - Commodus: Krvavá vláda (2016) (séria) 

No, na otváranie seriálu dosť nešťastný výber tak (pomerne dosť periférnej) postavy rímskych dejín, ako aj hereckej reprezentácie. Osud, ktorého nositeľom bol Marcus Aurelius Commodus Antoninus, by pohodlne pokryl kvalitný hodinový dokumentárny film. Stvárnenie Commoda Aaronom Jakubenkom bolo komótne, sám nevedel ako postavu uchopiť a poradiť si s jej scenáristickým objemom. Na jednej strane mal byť rozmaznaným synom Marca Aurelia. Toho bolo ťažké vladársky, aj osobnostne predčiť. Na druhej strane mal byť ale v istom zmysle krvilačný, neokrôchaný, ťažko si udržal priateľov a moc ho postupne manipulovala až do extrému. Práve v hraničných situáciách správania sa celé herectvo prepadávalo hlbšie a hlbšie. Redukovalo sa na malichernosti sprevádzané erotikou, kŕčmi, výkrikmi. To, žiaľ, pre mňa degradovalo celú sériu.

plagát

Wind River (2017) 

Biele, snehové, poetické - krásne? Tragédia susedskej samoty uprostred Wyomingu, po boku pôvodných obyvateľov Ameriky. Ani tí už nedokážu držať divokú prírodu v svojom područí, nad všetkým je zákon, ktorý je predĺženou rukou vyššej moci. O tú nikto v takto Bohom zabudnutej krajine nedbá. Taylor Sharidan rafinovane pracuje s prvkami Westernu, ktoré nachádzajú svoje uplatnenie v sofistikovanom kriminálnom príbehu. Úhlavným nepriateľom je divokosť vlastnej samoty a stopy hladných šeliem.

Posledné hodnotenia (2 637)

Režim (2024) (seriál)

14.04.2024

Asteroid City (2023)

31.03.2024

Morbius (2022)

30.03.2024

Tri gaštanové kone (1966) (TV film)

29.03.2024

Wonka (2023)

17.03.2024

Fentasy (2024)

17.03.2024

Duna: Časť druhá (2024)

09.03.2024

Rasputin (1996) (TV film)

25.02.2024

Navalny (2022)

19.02.2024

Reklama