Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nedocenený umelec Hermann sa pokúša nájsť si prácu, ale už dlhší čas sa mu to nedarí. Keď sa pokúsi o svojom talente presvedčiť miestnu významnú ženu v oblasti umenia, skončí sa to veľkou katastrofou. Jeho poslednou nádejou je jeho strýko, ktorý je úspešným umelcom, preto ho Hermann požiada o radu. Strýko ho pošle do opustenej izby v jednom zo zapadnutých mestských hotelov. Tam Hermann objaví dieru v stene, ktorá dokáže rozprávať a prisľúbi mu úspech v umení. Na oplátku chce to, aby sa k nej Hermann správal láskavo. Hermann si spočiatku myslí, že sa zbláznil, ale keď sa produkty, ktoré dostal "z diery", začnú predávať za obrovské ceny, uvedomí si, že toto je cesta k úspechu. Ten však nepríde len tak, keďže Hermann ešte ani zďaleka netuší, o aké veci ho bude "diera" žiadať. (Marceloo)

(viac)

Recenzie (11)

Kudly4 

všetky recenzie používateľa

"Umělecký" film o "umělci". Je to strašná blbost, ale dívat se na to dalo. Mluvící, nadržená díra ve zdi, která sem tam vyprdne cosi a lidé pak mají chuť na sex. Finále celkem dobré i nějaká ta brutalitka nakonec. Lepší 2*, věřím, že na tohle jen tak nezapomenu, šukat mluvící díru ve zdi, to se nevidí každý den. ()

stration 

všetky recenzie používateľa

Ani taková díra ve zdi nechce být sama, a tak uloví téměř krachujícího "umělce" a navzájem si pomůžou. No, blbý je to až hrůza. Je na tom ovšem pozitivní, že když člověk moc nepřemýšlí o tom, co se tam zrovna děje, je to docela dobře natočené, ohudbené a zahrané. Hlavně první polovina filmu je rozhodně dobrá. Pak ale přichází filmařská krize, která do konce filmu nepomine. Málo nápadů, invence, odvahy. Samotný závěr nestojí už za nic. Nad režisérem bych ale hůl nelámal, uvidíme, co předvede dál. Mohl by víc vychytat scénář a dodat si trochu odvahy. ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

„Deep Dark“ je film, který vám může snadno uniknout, na první pohled se tváří jako film snobský, ale ve skutečnosti je to niterné a poměrně depresivně intenzivní pokoukání, které rozhodně není tím správným filmem na ranní rozjezd, protože by vás mohl tou depresí i přibrzdit. NA to, o jak jednoduchý nápad se jednalo, musím uznat, že to zpracování je dobré. Ne skvělé, ne výjimečné, ale dobré ano. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Komplikovaný vztah mezi dírou ve zdi a zneuznaným umělcem. Asi takhle by se to dalo charakterizovat. A jakkoliv to vypadá bizarně, tak to kupodivu funguje. Ale kdo čeká, že díra ve zdi bude za svou inspiraci žádat po hlavním hrdinovi věci, které by normálně nedělal, tak bude zklamán. Spíš než o horor se jedná o psychologické hrátky, které jsou, pravda, trochu nedotažené, ale na debut je to podle mě paráda. Trochu nadhodnotím, ale zase ne moc. 70% ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Nedocenený umelec Hermann sa pokúša nájsť si prácu, ale už dlhšiu dobu sa mu to nedarí. Keď sa pokúsi o svojom talente presvedčiť miestnu významnú ženu v oblasti umenia, skončí to velkou katastrofou. Jeho poslednou nádejou je jeho strýko, ktorý je úspešným umelcom a Hermann ho požiada o radu. Strýko ho pošle do opustenej izby v jednom zo zapadnutých mestských hotelov. Hermann objaví dieru v stene, ktorá dokáže rozprávať. Tá mu prislúbi úspech v umení a na oplátku chce to, aby sa k nej Hermann správal láskavo. Hermann si myslel že sa zbláznil, ale keď sa produkty, ktoré dostal "z diery" začnú predávať za obrovské ceny, uvedomí si, že toto je cesta k úspechu. Ten však nepríde len tak a Hermann ešte ani zďaleka netuší, o aké veci ho bude "diera" žiadať. - Horor s pokojným dejom, ktorý miestami výrazne prekračuje hranice nechutnosti. Nehovorím tu o brutalite alebo násilí, ale o fakt nechutných veciach, o ktorých tu nechcem spoilerovať. Napriek naozaj nesympatickému hlavnému hercovi sa mi na to ale dobre pozeralo. Pán režisér zjavne vie čo robí, pretože už jeden horor, ktorý tu je prekvapivo v červenej farbe, natočil. Nápad bol velmi dobrý, pretože o umelcoch je všeobecne známe, že sú tak trochu mimo. Niečo podobné sa tento rok objavilo v jednej z poviedok v In the Dark, ale tento druh hororu mi vôbec neprekáža a dobre sa mi naň pozerá. Krátka stopáž dopomohla k tomu, že mi tento horor aj napriek pomalému tempu nepripadal nezáživný a pred koncom pracovného týždňa to bola správna volba. ()

Zaujímavosti (1)

  • Väčšina hercov z tohto hororu si zahrala aspoň v jednej epizóde seriálu Grimm (od r. 2011). (Marceloo)

Reklama

Reklama