Reklama

Reklama

Mara

Trailer 1

Po záhadnej smrti svojho manžela je Helena (Rosie Fellner) označená za hlavnú podozrivú. K prípadu je povolaná aj psychologička Kate (Olga Kurylenko), pretože Helena je presvedčená, že za smrť jej manžela je zodpovedná tajomná démonická entita. Keď sa Kate dozvie o Mare, ktorá svoje obete zabíja počas spánkovej paralýzy, začína si uvedomovať, že všetky detaily týkajúce sa prípadu začínajú smerovať práve k tomuto démonovi. (Marceloo)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (52)

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Ako keby som videl kopírku Slumber a Dead Awake. Presne to isté. Spánková paralýza plus zlý duch. Očividne bude v priemere raz do roka vychádzať horor s týmto námetom. A asi aj na rovnakej úrovni. No samotný démon, z ktorého nám väčšinou ukazujú len dolámanú vyziabnutú ženskú postavu pripomínajúcu japonské vlasatice, mi teda veľmi pútavý nepríde. Herci v pohode, pár ľakačiek, v rámci možností "ako tak" vyhrotený záver, ale napriek tomu som vedel už v prvej tretine filmu, že viac ako na priemer to nebude. Film už nemá čím zaujať a ani strašidelné mi to nepripadalo. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Nočná mora je skvelá bytosť, ktorá má hlbokú tradíciu aj v slovenskej mytológii, preto ma prekvapilo, že po nej siahli tvorcovia britského hororu. Ale na druhej strane som tomu rád, pretože je to ozaj strašidelný tvor. Desivá entita, ktorá na nešťastníka útočí v noci, zaľahne ho, nastáva spánková paralýza. Škoda prehajdákaného scenára plného predvídateľných momentov a Olgy Kurylenko, ktorá je na jednej strane pekná a snaží sa, ale čo z toho, keď na to herecky proste nemá. Možno raz mať bude, ale v tomto filme nemá a ako hlavná hrdinka je pomerne slabá. ()

Reklama

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Po záhadnej smrti svojho manžela je Helena (Rosie Fellner) označená za hlavnú podozrivú. K prípadu je povolaná aj psychologička Kate (Olga Kurylenko), pretože Helena je presvedčená, že za smrť jej manžela je zodpovedná tajomná démonická entita. Keď sa Kate dozvie o Mare, ktorá svoje obete zabíja počas spánkovej paralýzy, začína si uvedomovať, že všetky detaily týkajúce sa prípadu začínajú smerovať práve k tomuto démonovi. - Ďalší podarený horor zameraný na fascinujúci fenomén spánkovej paralýzy. Minulý týždeň som k Dementia Part II písal, že ide o najrealistickejší hororový námet, ale teraz som si uvedomil, že spánková paralýza je v tomto zmysle taktiež velmi silná. Spracovanie je v štýle komerčnejších moderných PG-13 hororov, takže netuším, aký precitlivený ujo tomu napálil R-ko. Ale rovnako ako v podobných prípadoch sa na to vďaka solídnym technickým aspektom pozerá dobre a je to aj celkom nabité akciou a nenájde sa tu vela nevýrazných pasáží. Naviac pani Olga Kurylenko podáva velmi presvedčivý výkon, rovnako ako môj oblúbenec Javier Botet, ktorý našťastie dostal viac priestoru, než tomu zvyčajne býva. Záver bol trochu prestrelený a kazil dojem, ale to režisérovi odpustím, keďže to je jeho debut, ktorého sa dočkal po trinástich rokoch od toho, čo začal točiť svoje krátkometrážne horory. + Javier Botet + Lance E. Nichols + herečka z Vampire Academy + herečka z Muck + herečka z The Neighbor + herečka z The Housemaid ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

"Více než 40% populace trpí spánkovou paralýzou. 2/3 z nich popisují napadení démonickou entitou". Těmito slovy snímek začíná. Tohle je první film co jsem viděl ve kterým hrála Olga Kur(v)ylenko a nutno říct, že o svých hereckých kvalitách mě zrovna nepřesvědčila. Dle mýho názoru podala takovej nevýraznej výkon. Ale jako celek byl pro mě tenhle kousek jinak nečekaným překvapením. Film s dobrým nápadem, napínavej a patřičně napínavej. Javier Botet jako Mara nezapomenutelnej. ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Jako taková milá pohodovka před usnutím docela fajn filmek. Ale na čtvrtou by se scénář musel vystříhat stereotypních klišé. Jako když doktor čumí do časáku, zatímco má bejt přikovanej k monitoru. Nebo jako když Marou označkovaná i Maru již téměř zřící Kurylenkovic Olina přijde vyděšeně domů za zběsilcem Dougiem a najednou, navíc tváří v tvář hromadě dalších důkazů, nepochopitelně obrátí a začne ho vehementně přesvědčovat, že to všechno budou vlastně nejspíš halucinace a spánková deprivace. A chvíli na to se nechá jakoby uspokojivě uchlácholit skeptickým vědátorským doktůrkem. Jejdanánku, no a všechny ty její dosavadní zážitky, ty mokrý ťápoty v její koupelně, nebo nedávná bizarní smrt ženy v pakárně byly tedy taky halucinace? Chtělo by to příště víc důvtipu a fantazie pro rafinovanější zápletku, pane scénáristo. Řeknu vám, že mě se v oku objevit taky taková červená skvrnka, nepochyboval bych ani minutu. A už bych se na Maru těšil, jako proutek štíhlounká dlouhovlasá kočka v průsvitný noční košilce, hmmm... ()

Galéria (14)

Reklama

Reklama