Reklama

Reklama

Kate Abbottová (Milla Jovovich) patrí k najlepším agentom americkej štátnej bezpečnosti a v súčasnosti je pridelená k tímu strážiacemu americké veľvyslanectvo v Londýne. Jej poslaním je odhaliť teroristov, ktorí sa nepoznaní snažia vstúpiť na územie Spojených štátov, a zabrániť im v tom. Keď jedného dňa príde o život Malťan pokúšajúci sa dostať sa do USA na falošné papiere, Kate sa pustí do pátrania, ktoré ju zavedie na stopu štvorice vedcov, expertov na výbušné chemikálie, ktorí už pred nejakým časom požiadali o vstupné víza. No než stihne informovať kompetentné úrady, dôjde k ničivému bombovému útoku, pri ktorom zahynú všetci jej kolegovia. Katein život sa v tej chvíli kompletne obráti hore nohami – ako jediná preživšia sa totiž v očiach vyšetrujúcich orgánov okamžite stane hlavnou, alebo presnejšie jedinou podozrivou z atentátu, čo v praxi znamená, že ju všetci, ktorí sa ako loveckí psi vydajú v jej stopách, chcú dostať radšej mŕtvu ako živú! Akoby to nestačilo, má v pätách aj tajomného nájomného vraha, prezývaného Hodinár. No i na úteku pred novými nepriateľmi Kate neprestáva sledovať stopu unikajúcich teroristov, čo ju zavedie rovno do New Yorku. A v tom momente sa jej zdanlivo bezvýchodiskový boj s časom i o vlastný život prehupne do tej náročnejšej fázy. Kate totiž zistí, že cieľom ďalšieho plánovaného útoku teroristov sa má stať obrovský dav na Times Square! (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (187)

Roman.Ticka 

všetky recenzie používateľa

Taky lepší průměr jako minulý počin, ale bylo milé vidět Millu v odstupu času ve výraznější roli. Sice svým výrazným ksichtem by nebyla v reálu tak těžce "objevitelná", ale nebudu rýpat v žánru, kde se to jaksi nehodí a není ku prospěchu věci. Není nad patřičné odlehčení, což snímek ve stylu Run run, podal velmi dobře. ()

stuntmanMIKE 

všetky recenzie používateľa

Tož... zas tu máme film, kde sa nechcene proklamuje ženská emancipácia (hovoro choroba šialených kráv). Jovovichovú rád nemám, ale pozrel som si to kvôli Pírsovi. Pírs pôsobí zo začiatku naozaj dobre, ale holt kurví to fakt, že Milka dokáže len tak na verím v Satana prešťat SAS, MI5, Jamensa Bonda, M, a Ci and A. Takže tu máme ďalší z radu filmov pre drúbež typu GigaPudding, ktorá má pocit nesmrteľnosti pri tréningu Kravskej Maggi, keď dokáže vytočiť prosterdný prst nielen pomocov veverice, ale aj ruky. Ako normálny chlapec verím (verím je len termín, v skutočnosti viem), že každý sme boli predurščení na niečo iné. Ženy za šporák a šijací stroj a chlapi stavať domy a bojovať. Takže keď teraz vidím pičku imúnnu voči úderu na bradu od 100 kilového chlapa mám nefalšovanú potrebu sa usmiať. Aby som to zhrnul... chcelo to viac Pírsa, menej Jovopičovej, viac krvi a akcie, menej náhod a hlavne... vysrať sa na obsadzovanie žien do hlavných úloh filmov podobných žánrov. Úprimne... ženy na dačo takéto serú a chlapi nedocenia premúdrelú piču keď neukáže aspoň jednu kozu alebo bobra. Inak to až taký prúser nebol... ()

Reklama

Kaka 

všetky recenzie používateľa

O třídu lepší než November Man. Scénáristicky promakanější s lepšími postavami a jejich motivacemi. Ze začátku se to rozjíždí velmi dobře a ty oldschool špionážní hrátky prostě vždycky byly, jsou a budou fajn a chvílemi to vypadá, že to může zdatně sekundovat Bournovi. Bohužel pak se to zvrtne a naháněčka po Londýně už je slabší, aby to zakončilo naprosti dementní finále podle toho nejhoršího scénáristického klišé. Naštěstí tvůrcům došlo, že Brosnan je nejšťavnatější jako záporak a tady jeho 100 pure born to kill hitman The Watchmaker byl zatraceně cool. Bohužel jim to došlo až po téměř 15ti letech od jeho největší akční role klaďase a svůdníka žen. ()

tom.nosek 

všetky recenzie používateľa

Myšlenka zajímavá, bohužel už ne tak dobře provedená a promyšlená. Na celém film je nejpůsobivější patrně Dylan McDermott, stejně tak udělat z Pierce Brosnana záporáka je nápad zajímavý, ale Jamesi Bondovi toho záporáka prostě nežeru. Akce je jinak skoro vždy ve tmě, takže i když tam není moc bláznivého střihu, není toho ani moc vidět. 3 hvězdy především za ty nápady. ()

sedm.1 

všetky recenzie používateľa

Akčních krimi filmů na téma terorismus je opravdu dost, a v podstatě mohu konstatovat, že většina z nich jsou skutečně zábavné podívané, sem, tam se ovšem vynoří takovýto „mongolík“, který tvoří jen hromada předvídatelností, tuctovostí a stokrát viděných klišé, bez tvůrčí nápaditosti a čehokoliv nečekaného. Neoriginální, jednoduchoučkou ústřední zápletku se tudíž snažili tvůrci „oživit“ alespoň nefalšovanou překombinovaností, což ovšem diváka nasere tak akorát ještě víc, dále pak ačkoliv se jí snažili hnát kupředu rychlostí tornáda, tak i přesto je zde momentů nudy rozhodně více, než těch záživných, akce jinak film obsahuje spíše méně, horší ale je, že její zpracování je vyloženě o ničem, napětí a atmosféra jsou pak zcela nepůsobivé a závěrečná gradace, respektive pointa je vlažná, nedramatická a nefunkční. Mila Jovovich mě jinak tentokrát vůbec nebavila, a tak alespoň díky za toho Brosnana, který si svého padoucha svým nekompromisním pohledem evidentně užíval, nicméně co se týče nejen jeho postavy, tak vesměs působily nezajímavým a nevýrazným dojmem. Survivor je zkrátka takový prostinký, chaotický zmetek, který se snaží být tou opravdovou zábavnou a strhující jízdou, tentokrát ovšem zůstalo skutečně jen u té snahy, kterou si dovolím odvážně nazvat Frigidní. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (1)

Súvisiace novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (viac)

Reklama

Reklama