Reklama

Reklama

Komediálny príbeh nakrútený podľa knihy Chada Kultgena sa venuje závislosti na internete. Film sa začína rozprávaním o satelite Voyager a následne nám predstaví niekoľko príbehov o tom ako internet ovplyvňuje naše životy. Ide o skupinu stredoškolákov a ich rodičov, ktorí sa snažia zorientovať v tom, ako internet zasahuje do ich vzťahov, spôsobu komunikácie, milostného života, aj do toho, čo si o sebe samých vlastne myslieť. Film sa zameriava na sociálne fenomény dneška, ako videoherná kultúra, anorexia, nevera, honba za slávou a šírenie nezákonného obsahu na internete. Všetky postavy  a ich vzťahy prechádzajú rôznymi skúškami a divákom sa tak predostiera pestrá škála možností a ciest, ktorými sa ľudia vo svojich životoch uberajú. (TV JOJ)

(viac)

Videá (7)

Trailer 1

Recenzie (312)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Ťažko nehodnotiť vysoko. Najtrefnejšia kritika našej spoločnosti. Reitman nám kedysi predostrel strasti dospievania. To ako amerika zabíja svojich občanov najdostupnejšími drogami, samotu dospelého života a teraz ponúka mozaikovitú fresku osudov uväznených v jednej komunite. Všetci herci dobre vybratý. Poteší hlavne Sandler v jeho tragickej polohe. Páčilo sa mi, že to nie je veselé, ale nemá potrebu sa to válať v sračkách - aj napriek tomu, že je to častokrát fucked up. Postavy v ktorých sa každý z nás dokáže nájsť, lebo sú napísané nami pre nás. A keď nie - minimálne poznáme niekoho v okolí, kto sa na niektorú z postavičiek skvelo hodí. Reitmanov návrat k tomu čo robí najlepšie. K príbehom o obyčajných ľuďoch, obyčajných emóciach. Zoberte si z toho čo len chcete, alebo to nechajte tak. Nebude to lámať rekordy, nebude to glorifikované za tému a spracovanie. Bude to len existovať. A kto sa bude chcieť opojiť horkosladkou skutočnosťou nefungujúcich vzťahov - generačných, vzťahových, láskavých aj neláskavých - nech sa páči. Sme malé postavičky z našimi veľkými problémami. ale keby sme všetci teraz zmizli.. vesmír to ani nepostrehne. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dobre sa na film pozeralo, snímok nás úsmevne prevedie snáď všetkými možnými spoločenskými problémami spätými s modernou dobou a technickými vymoženosťami. Miestami dosť nepríjemne nadstavuje zrkadlo konzumnej spoločnosti a na konkrétnych príkladoch a problémoch pár rodín žijúcich si bežným životom ukazuje našu závislosť na týchto technických a internetových výdobytkoch. Chvíľami mi to celé prišlo ako diel z Krajných medzí, ešte chvíľu a môžme si dať všetci implantovať do hlavy PC čip. Škoda toho gýčového, prvoplánového a presladeného záveru, ale aj tak veľmi rád odporúčam do pozornosti. 80/100 ()

Reklama

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

Pokud bych si k snídani něco nedal, tak vajíčka. Směsice dramaticky tragických příběhů mladých i těch odrostlých, které josu poměrně dobře podané a doplněné hezkými obrázky :) Překvapují mě tady ty obecně uváděné žánry, nějak si nevybavuji nic, co by film v hlavní kategorii mělo řadit do "Komedie", fakt nic. Až dosud, až na jeden úlet, nenatočil a nenapsal Reitman nic vyloženě špatnýho, poklona a jen tak dál. Tohle sice nebudu nominovat na Oscara, ale vidět a se to dá, aniž byste chtěli poté vyletět z kůže někam poblíž Voyageru :) ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Jason Reitman, po kýčovité, ale výborné romanci "Prodloužený víkend", vypráví příběh o tom, jaký je v dnešní digitální době problém s komunikací a jak se v ní ztrácí soukromí. Není to tak poutavé, jako výborný "Disconnect" ale Reitman, je minimálně ve vyprávění expert a i díky tomu je film tak povedený, i když trochu utahaný. A Adam Sandler si po dlouhé době zase trochu vylepšil reputaci. ()

ORIN 

všetky recenzie používateľa

Širší souvislosti s vesmírem, naší existencí a smyslem života jsou v tom úplně zbytečně, vypravěč taky. Některé charaktery jsou příliš extrémně vychýlené od normy jenom, aby se ukázalo, jak nás informační technologie ovlivňují a hlavně deformují náš úsudek a smýšlení (jedno jakým směrem - někdo jim nerozumí vůbec, někdo málo, někdo zase až moc atd.). Na druhou stranu zajímavý (ne)vývoj postav, hrátky s vševědoucí narací skrze informativní smartphonové a jiné titulky a vynikající soundtrack (Bibio!). Film i přes výtky drží pohromadě, po Juno a Lítám v tom jsem od Reitmana nicméně čekal ambicióznější a méně schematické projekty (i na poli nezávislého filmu se dá vymyslet leccos). ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (9)

  • Jason Reitman mal pocit, že väčšina hrania je založená na skutočných reakciách na dané smsky, konverzácie či fotky, preto sa rozhodol, že nebude používať prázdne obrazovky bez obsahu. Produkčný tím preto vytvoril reálne vyzerajúce verzie populárnych webstránok, s ktorými mohli herci priamo interagovať. Reitman sa taktiež nechal počuť, že vytvorenie tohto digitálneho prostredia stálo takmer toľko, čo vytvorenie toho fyzického. (Real Tom Hardy)

Súvisiace novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (viac)

Reklama

Reklama