Reklama

Reklama

Mokrina

(festivalový názov)
  • Česko Mokřina (festivalový názov) (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

V 80. rokoch, na južnom cípe Španielska, v odľahlom a bohom zabudnutom meste, z ktorého by najradšej každý utiekol, vyčíňa sériový vrah mladých dievčat. Do krajiny, ktorou sa nocou rozlieha široko-ďaleko iba žabí škrek, prichádzajú dvaja detektívi z Madridu, aby pomohli prípad vyriešiť. Po tom, čo sa nájdu zohavené telá dvoch nezvestných sestier, ktoré ležali vo vode močarísk niekoľko dní, budú musieť Juan (Javier Gutiérrez) a Pedro (Raúl Arévalo), vyšetrovatelia s úplne nezlučiteľnými povahami, spojiť sily a vraha dolapiť. Musia to stihnúť ešte predtým, než sa začne obdobie žatvy a nezvestných bude ešte viac mladých dievčat... (sochoking)

(viac)

Videá (5)

Trailer 3

Recenzie (220)

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

Tak tomuhle říkám poctivá kriminálka. Přišlo mi, že ohledně některých detailů se krapet inspirovala Temným případem, ne že by mi to však nějak vadilo. Atmosféra, dusno, nepřátelské prostředí a házení klacků pod nohy, pomalé, ale nenudící tempo, občasný cynismus, nesourodá a vzájemně nepříliš dobře vycházející dvojka parťáků, nesmlouvavá protistrana, spousta otazníků…to vše byla paráda. Bohužel ovšem směrem k závěru začal filmu docházet dech, od slabšího zátahu až po nedořešený konec, což je opravdu škoda, protože jinak si španělský snímek po celou dobu držel vysokou kvalitu. Takhle jsou to za mě pouze silné 4*. „Co mi můžete povědět o tomhle?“ – „Že má pěkný prsa.“ – „To je Carmen, je mrtvá.“ – „Měla pěkný prsa.“ ()

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Španielsky Sean Penn a malý frankistický nervák spolu vyšetrujú vraždenie mladých dievčat, teda jedinej krásy, ktorá v tomto nehostinnom prostredí súmraku odrážajúceho sa na hladine močiarov ostala. A robia to kurevsky presvedčivo! _ Videné v rámci Challenge Tour 2015: 30 dní so svetovou kinematografiou. ()

Reklama

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Atmosférická lahůdka ze Španěl. Kriminálka, která se nezažírá pod kůži hloubkovými psychoprofily zúčastněných, ale výborně vykreslenou retroatmosférou osmdesátých let v postfrankistickém Španělsku. Samozřejmě jsem nic z toho nezažil, ale takhle nějak to určitě bylo, minimálně do té doby než uvidím něco jinýho. Vražedné běsnění psychopatovo se nijak překvapivě nakonec ukázalo jako méně podstatné než ona nelehká doba, ve které minulost hraje prim. Bavila mě nikdy nesložená "střípková mozaika" charakterů obou hlavních hrdinů a z atmosféry jsem hýkal nadšením. Onen kriminální příběh mě už bavil méně, vyjma tedy jeho vyvrcholení, deštivé zúčtování bylo přímo fantástico! Čtyři. ()

Davered 

všetky recenzie používateľa

Spis zklamani, hlavne kdyz vezmu v potaz kolik zanrove a tematicky spriznenych (a lepsich) snimku tu uz bylo - hlavne nemecke DAS LETZTE SCHWEIGEN, ale i italska DIVKA U JEZERA a samozrejme Dumontovo L'HUMANITE. V prvni polovine tezce prumerna zalezitost, ale houstnouci atmosfera a nekolik pusobivych pasazi (nocni honicka, pronasledovani promoklymi bazinami) to nakonec jakztakz zachranili. Chtelo by to predevsim lepe napsane postavy, uspokojivejsi rozuzleni, a trochu mensi roztekanost (pomerne dost bezvyznamnych kratkych scen, zbytecnych dejovych odbocek atd.). ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Zbožňujem hispánske horory/trilery po roku 2000. Zle nevyzeralo ani La isla mínima a hoci to nakoniec nebola bomba, i tak šlo o pomerne kvalitnú kriminálku á la light verzie Temného prípadu a 8 MM. Okrem dobrých hercov filmu pomáha politicky zvláštna, nepokojná a neistá doba, v akej sa dej odohráva (retro osemdesiate roky, Francov režim, nikto si nemôže byť ničím istý). Zaujímavé sú tiež ohromné, ornamentné, výtvarne provokatívne panoramatické zábery krajiny. Bohužiaľ, samotný prípad je zaujímavý, ale tempo, akým ho hrdinovia vyšetrujú, je pomalé a neprináša žiadne šokujúce/desivé odhalenia. Ku koncu už je to len nuda s pár otázkami, na ktoré sme nedostali odpoveď. ()

Galéria (60)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Národnom parku Doñana. (hanakonochi)

Súvisiace novinky

Žánrovkám se ve Španělsku stále daří

Žánrovkám se ve Španělsku stále daří

01.02.2015

Žánrové kinematografii se i minulý rok ve Španělsku velmi dařilo jak komerčně, tak kriticky. Kriminálky El Niño a La Isla Mínima patří mezi nejoceňovanější a nejnavštěvovanější domácí tituly roku… (viac)

Evropa začíná zbrojit na Oscary

Evropa začíná zbrojit na Oscary

31.08.2014

Je teprve konec srpna, ale již nyní se filmová studia začínají připravovat na klíčovou sezónu roku, kdy vypouštějí své nejambicóznější snímky (alespoň co se týče kvality) a doufají, že se díky… (viac)

Reklama

Reklama