Reklama

Reklama

Paddington nie je obyčajný medvedík. Pochádza z najtemnejších končín Peru, nosí červený klobúčik a viac než čokoľvek iné miluje marmeládové sendviče. Keď zemetrasenie zničí jeho domov, teta Lucy ho pošle do Londýna, aby si našiel novú rodinu. Sám a opustený na paddingtonskej železničnej stanici pomaly zisťuje, že život vo veľkomeste vôbec nie je taký, aký si predstavoval. Našťastie však stretne rodinu Brownovcov, ktorá sa ho ujme aj napriek kategorickému nesúhlasu otecka. Typicky slušný a nudný Brit sa totiž obáva, že zvieratko naruší jeho milovaný pokoj a poriadok. A jeho najhoršie obavy sa už čoskoro naplnia. Kdekoľvek sa ich maznáčik objaví, začnú sa odohrávať neuveriteľné veci. Rozkošný peruánsky medvedík svojimi bláznivými nápadmi obráti ich dom hore nohami a okolo seba šíri nepredstaviteľný chaos a skazu. Svojím úsmevom a dobrým srdcom si však nakoniec získa srdce celej rodiny a všetko zlé sa na dobré obráti. Šťastia a pohoda sa však skončia vo chvíli, keď si hovoriaceho medvedíka  všime zákerná riaditeľka miestneho múzea, ktorá ho chce vypchať a zaradiť do svojej zbierky ako nový atraktívny exotický exponát. (TV JOJ)

(viac)

Videá (24)

Trailer 7

Recenzie (448)

MikeCool 

všetky recenzie používateľa

Působivý, dojemný pohádkový příběh o jednom mluvícím medvědovi, který našel domov v centru Londýna. Britská produkce tu je hodně cítit, hlavně co se týče toho kvalitního, Amerikou nezkaženého humoru. Celkový dojem z filmu dle mého pohledu trochu kazil kýčovitý závěr v podobě hrdinských a srdcervoucích povídaček z úst hlavních postav alá Simpsonovi. I přesto je Paddington skvělá volba pro trávení rodinného večera. ()

Havenohome 

všetky recenzie používateľa

Najnevtieravejšia reklama akú si multikultúrna spoločnosť mohla predstaviť. Medveď Paddington učí láske k cudzím kultúram tým najsprávenjším spôsob a čo je veľké plus, je to špička na poli rodinného dobrodružného filmu. Elegantne natočený film v štýle zdravej popkultúry pre deti s odkazmi na Chaplinovky či na Mission Impossible s hromadu drobných nápadov a gagov koherentne zapadajúcich do konštrukcie celého filmu a navyše so sebauvedomelou naráciou (prechod hudby z diegetickej do nediegetickej polohy, prechod medzi reálnym domom rodiny a jeho zmenšeninou v podobe domu pre bábiky, extradiegetické vsuvky ako napríklad záber na sirotinec). Veľmi luxusná zábava. ()

Reklama

Pítrs85 

všetky recenzie používateľa

Přestože jsem nebyl cílovka (páč nejsem dítě, jsem starej cynik), musím říct, že se mi tenhle ve všech směrech "čistý" film, ve kterým se nemluví sprostě, ani neteče krev (přestože jsem se párkrát přistihl, jaký by asi z toho medvěda byly steaky- jako sorry, ale chvílema byl ten plyšák děsně nesnesitelnej! :-), docela líbí, příjemný osvěžení. Navíc je to britský až na dno sklenice s pomerančovou marmeládou, což Ramirez, ten starej britofil, umí ocenit. Příběhově sice sladší a ulepenější než ta marmeláda samotná, ale who cares, je fajn, že i takovéto filmy mají v dnešní době místo. A ten Londýn... brilliant! ()

tron 

všetky recenzie používateľa

"Každá rodina by mala mať Deň marmelády. A medveďa. Toho predovšetkým." Paddingtona je veľmi ťažké nezamilovať si. Hovoriaci macko z hlbín džungle Peru  po rodinnej tragédii skúša šťastie v ďalekom Londýne. Má síce meno, ale iba v medvedej reči a nedá sa príliš dobre vysloviť, tak ho rodina Clydeovcov pomenuje podľa stanice. Strašidelne mručí, ale nebojte sa, je neškodný. Miluje broskyňovú marmeládu (vie ju dokonca vyrábať), je pozorný džentlmen, slušne vychovaný, po schodisku chodí výlučne po zábradlí, má malý kufrík a v ňom plno pohárikov s mlsanicou, parádny širák a pod ním sendvič („pre prípad", ako mu vždy prízvukoval strýko). Má dobré srdce a vždy každému rád pomôže, ale je v meste nový a tak sa mu občas (alebo azda i častejšie?) podarí nechtiac niečo vyparatiť. Film Paddington je milý, vtipný (čivava, nepríjemný pohľad vo výťahu), zábavný, rozkošný, vynaliezavý, ľudsky hrejivý (dobrácky vojak) a dosaďte si sem ďalších 15 (ale pokojne aj 20, ak chcete) superlatívov. Množstvo scén je po vizuálnej stránke magických (Paddington vstúpiaci prostredníctvom kino plátna do milovanej džungle alebo staničná spomienka Jima Broadbenta) a postavy sú sympatické a prirastú k srdcu (až na Nicole Kidman a otravného suseda, ktorý sa poučil, ale i tak je tvorcami potrestaný vypadnutím z deja bez vysvetlenia). Plus obsahuje pozoruhodnú Kauzu Taxikár. "Stará mama, ty sa nečuduješ?" - "Odkedy som prvý raz videla mikrovlnku, nečudujem sa ničomu." ()

anais 

všetky recenzie používateľa

Nehrát to Paddington až trochu příliš na rodinnou jistotu, bylo by to za plný počet. Vymazlené obrázky s množstvím skutečně vizuálních vtípků a nápadů doplňují originální příběh (předlohu neznám) o světě, ve kterém není podivné potkat na ulici mluvícího medvěda v klobouku. Opravdu povedenýn film pro děti! ()

Galéria (59)

Zaujímavosti (42)

  • Natáčení filmu probíhalo ve městě Londýn na nádraží Paddington a v Hatfieldově domě. (willy1)
  • Jeremy Clarkson vlastní první komerčně vyráběnou hračku medvídka Paddingtona, kterou uvedla na trh společnost jeho matky, Shirley Clarkson, Gabrielle Design. (HellFire)
  • Scéna, při níž Paddington sebere svůj klobouk pod zavírajícími se výsuvnými bezpečnostními dveřmi, je inspirována obdobnou scénou z filmu Dobyvatelé ztracené archy (1981). (P. J. D.)

Súvisiace novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (viac)

Reklama

Reklama