Reklama

Reklama

S tvárou anjela

  • Česko S tváří anděla (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

V roku 2007 v talianskom meste Perugia zavraždili britskú študentku Meredith Kercherovú. Jednou z obvinených sa stala jej spolubývajúca, Američanka Amanda Knoxová. Tento prípad a jeho vyšetrovanie na dlhú dobu ovládli pozornosť svetových médií, z ktorých niektoré venovali zločinu a jeho aktérom obrovskú pozornosť. Mladý režisér Thomas Lang (Daniel Brühl) dostane príležitosť nakrútiť film podľa pripravovanej knihy americkej novinárky Simone Fordovej (Kate Beckinsaleová), ktorá sa zaoberá kontroverzným súdnym procesom študentky obvinenej z vraždy svojej spolubývajúcej. Simone a Thomas idú do Talianska, aby sa bližšie zoznámili s prípadom z Perugie. Po tom, čo navštívia miesto činu, začne Thomas pochybovať nielen o ľuďoch okolo seba, na čele s filmovými investormi a ľuďmi z médií, ale aj sám o sebe a svojich motívoch. Zachráni ho až priateľstvo s mladou britskou študentkou Melanie (Cara Delevingnová). Vďaka nej si uvedomí, že nechce nakrútiť film o násilí a vine, ale o láske a nevinnosti. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (52)

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Film s peresahom. Presne ako bolo povedané vo filme. To čo oni chceli točiť, my sledujeme. A teraz je otázka, neni ten presah zbytočnosť? Nemáme z toho nič, ani z hlavného príbehu a jeho súkromné vojny a pocity ma vonkoncom nezaujímali. Skôr by som bral ten príbeh o vražde a vyšetrovaní, to amlo aspoň trochu potenciál, ako jebať do toho Danteho a nustále čítať medzi riadkami. 2 z 5 ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa asi najväčšie sklamanie roka. Ešte viac ako Lokalfilmis. Keď som pozeral trailer na film, vyzeralo to veľmi zaujímavo a veľmi som chcel film vidieť. Keď sa ale reálne zamyslím nad tým, čo som videl, tak film absolútne nevyťažil zo svojho potenciálu a miesto toho sa rozhodol tápať v obrovskom zlepenci dejových línií, ktorých je tak veľké množstvo, že za chvíľku má človek pocit, že nič nepasuje s ničím a všetko je len jeden obrovský zlepenec dejov, ktoré dokopy nevedú nikam a len zaberajú čas a priestor. Okrem toho je v tom všetkom obrovský zmätok a môže za to ohromné množstvo flashbackov na začiatku, divné Thomasove sny, kde si človek len povie, že by mal seknúť s kokaínoms a najmä, film pôsobí až nekonečne dlho. Je to jeden z filmov, ktorý sa snaží pôsobiť, že má v sebe hlbokú myšlienku a človek si ho musí pozrieť znovu aby pochopil, no v skutočnosti je to len prázdny film, ktorý nevie čo chce povedať, lebo je rozvetvený na veľké množstvo dejových línií a na nič sa nedá sústrediť a nič nikam nesmeruje. Je tu pár dobrých momentov ako napríklad zaujímavá úvaha o bulvárnom spravodajstve a manipulácií s ľuďmi, ktorí takto často ľudí odsúdia bez toho, aby sa zamysleli, či môže byť pravda aj inde, ale takých momentov je v tomto filme tak žalostne málo, že ho nemôžem hodnotiť pozitívne. ()

Reklama

Lenchik 

všetky recenzie používateľa

Tak na tento film o kauze s Amandou Knox som sa velmi tesila, ale bolo to celkom sklamanie. Ovladanie verejnej mienky mediami, priblizenie roznych detailov a preslapov pri vysetrovani a celkova kritika talianskej policie a justicie mali potencial na velkolepy filmovy zazitok. Po filme mi vsak ostali zmiesane pocity. Ano, clovek, samozrejme, suciti, ked takym brutalnym sposobom vyhasne mlady zivot, a nasledne je dalsia mlada zena (ne)spravodlivo odsudena za vrazdu. Film tazi a pada prave s tymto tajomnom, ktore odjakziva fascinuje prirodzenu ludsku zvedavost. Postava mladej barmanky bola asi namieru napisana pre topmodelku Caru Delevingne, avsak vobec mi tam nepasovala, nemala tam co robit. Produkcia filmu s tymto nametom mohla este pockat par rokov na deifinitivne rozuzlenie celeho pripadu a namiesto mysterioznej natocit seriouznu dramu podla skutocnej udalosti. ()

giovanni3 

všetky recenzie používateľa

Zvláštní film na motivy skutečné události (vražda studentky jménem Meredith Kercher), který mne na své shlédnutí nalákal názvem a účastí Kate Beckinsale. O té vraždě jsem nic nevěděl, tudíž jsme k filmu přistupoval tak, že nevím co mne čeká. Děj byl velmi zvláště strukturovaný, kdy občas se řeší samotná vražda, pak Thomasovi vztahy (ať již manželka, dcera, Simone), přátelství s Melanií, pak krásy Itálie, pak se cituje Dante. Prostě taková všehochuť, která je "všude a nikde". Děj táhnou exteriéry a bezstarostně hrající Cara Delevingne, která celý děj odlehčuje a prozařuje. Kate Beckinsale zde naopak na hlavní herečku nedostala příliš prostoru zahrát cokoliv navíc. Zaujala mne nádherná Genevieve Gaunt. Celkově průměrné 3z5. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Východisko filmu vypadalo zajímavě. Filmař jede do Itálie, aby zde sbíral materiály o případu vraždy a následně podle toho natočil film. Zajímavé vypadá i to, jak jsou zde popsány tvůrčí problémy a to, že režisér je mnohdy opravdu jen loutka, s kterou hrají ostatní, co jsou na projektu zainteresováni finančně. Jenže když snímek dokoukáte, máte pocit, že jste vlastně sledovali naprosto prázdný film, kde se na sebe myšlenky vrší, ale vy o nich jen přemýšlíte, odpovědi nedostanete, navíc nevíte, jestli jde o film o umění, o film o člověku. Spousta myšlenek a vy z nich nakonec nemáte nic. ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (2)

  • Film byl inspirován případem Američanky Amandy Knox, která byla v roce 2007 spolu se svým bývalým přítelem Raffaelem Sollecitem obviněna italským soudem ze zavraždění své britské spolubydlící Meredith Kercherové (1985–2007). V roce 2009 soud poslal Amandu na 28 let a Raffaela na 25 let do vězení za sexuálně motivovanou vraždu. V březnu 2015 byli oba definitivně zprostěni obvinění nejvyšším italským soudem. Proces se vlekl 8 let a Amanda Knox si dohromady odseděla 4 roky. (Vackos)

Reklama

Reklama