Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Dokumentárny
  • Akčný
  • Dobrodružný

Recenzie (26)

plagát

Posledná rodina (2016) 

Reziserksy debut polskej vychadzajucej hviezdy Matuszynskeho. Pre mna absolutna jednotka Febiofestu 2017. Take polske Pelisky. Vizualna dokonalost, fantasticka hudba a velmi sikovne vsunute dokumentaristicke prvky, kedze sa jedna o skutocny pribeh vyznamneho polskeho maliara. Rokmi pohnute ludske osudy zachytene pohladom z domova, nevelkeho panelakoveho bytu. Hlavny hrdina si v tazkych zivotnych situaciach dokaze zachovat humor a nadsazku a tym ma dostal. Fakt zasluzene polske orly a dielo hodne medzinarodnej filmovej konkurencie. Drzim palce na ostatnych festivaloch:)

plagát

V parku (2016) 

Autenticky natoceny den dvoch mladych ludi v parciku zaujimavym pozorovacim stylom. Roztomile rande s typickymi teenegerskymi malymi radostami ci faux pas. Hoci slo o romancu, pozeralo sa mi to s urcitym napatim, clovek nevie co ma cakat pri tak dokonale sladkej prvej polovici. Kazdopadne, vynikajuci nizkorozpoctovy rezisersky debut mladeho Manivela. Pre mna dychberuci, nezabudnutelny film, k comu dopomohla hlavne skvela kamera, absencia scenara, spontannost hlavnych postav - nehercov, celkovo minimalisticky styl a necakane zvraty. Druha polovica deja je mystifikovana pod ruzkom mesacneho svitu (ne)poskvrnenej mysle. V spanku predsa triedime myslienky! Mimochodom, najdlhsia scena filmu pri citani sms bola pre mna asi najsilnejsi emocionalny zazitok v kine vobec! Toto ocenia hlavne citlive duse.

plagát

Obor (2016) 

Krasny pribeh o hladani zmyslu zivota a odpovedi...Petanque - pre niekoho iba nezmyselna hra, ktora nestoji za pozornost, pre ineho jedina radost zo zivota. Velmi dojimave stvarnenie zivota a smrti. Vsetko je pomyjive a casto v napohlad odpudivych veciach alebo ludoch sa skryva skutocna krasa a hlavne toto film podciarkuje. Fantasticke prvky, ktore mi vacsinou vo filmoch s takymi vaznymi temami vadia, sa sem dokonale hodili. Priam neuveritelne, ze sa jedna o rezisersky debut! Tlieskam!!

plagát

Spojenci (2016) 

Opravte ma, ak sa mylim, ale Brad mal prvu sexualnu scenu od Mr. and Mrs. Smith? To je ale ironia:) Tento film mozem, aj ked suhlasim, ze je celkom nerealny, mierne prespekulovany:)

plagát

Prapodivné jaro (2014) 

Nadherny milostny pribeh na pozadi manzelskej rutiny a problemoch slobodnej matky s netradicnym obsahom a formou. Realita manzelstva po rokoch a detskej krutosti. Pacila sa mi myslienka prichadzajucej jari, co pre mna symbolizuje stale sa opakujuci kolobeh zivota, nove zaciatky, samovolne riesenie akychkolvek problemov s casom. Musim ale vyzdvihnut i hypnotizujuci soundtrack filmu: Meme-No Puedo Parar. Toto urcite stoji za pozretie!

plagát

Odkaz vo fľaši (2016) 

Prijemne vyvrcholenie detektivnej trilogie a este lepsi film nez Zabijaci ci Zena v kleci. Pacilo sa mi spojenie roznych nabozenstiev vo filme vratane moslima a ateistu, castokrat az humorne posobiace dialogy o viere, ktore neskodia, praveze su zaujimavou vsuvkou k zamysleniu medzi akciou a stupnujucim napatim. Akcna scena s vlakom bola TOP, to sa nevidi len tak:) Napriek dlzke filmu sa clovek naozaj ani na moment nenudi. K dokonalemu zazitku vyrazne dopomohla hudba a skvela kamera. Fantasticke krimi. Vivat severska kinematografia!

plagát

Izba (2015) 

Velmi silny zazitok! Ocenujem, ze sa tvorcovia vyhli akymkolvek nasilnym a brutalnym scenam, a vsetky traumaticke, tazke zazitky boli podane vlastne po cely cas "iba" z detskej perspektivy, co ale pri tak sikovnom detskom hercovi nebolo na skodu, naopak to umocnilo celkovy zazitok, za mna 5 stars.

plagát

Divoká Čína (2008) (seriál) 

"China - the scale of its beauty and diversity is breathtaking!" Treba vidiet pred cestovanim po Cine:)

plagát

Noble (2014) 

Posobive dva paralelne pribehy mladej, chudobnej Christiny v Irsku a potom starsej, nezavislej Christiny, ktora hlada svoje miesto pod slnkom v novej krajine. Inteligentny, uprimny film, ktory nezachadza do zbytocnych detailov a cliche. Na svoje si pridu vsetci milovnici Azie a pribehov podla skutocnej udalosti. Veci, ktorymi si hlavna hrdinka v zivote prechadza, carovny, hoci byrokraticky a spinavy Vietnam a realisticke vedlajsie postavy - otec, naoko dobra mniska, recepcny, uchylny cudzinec, to vsetko vyrazne dopomaha k filmovej katarzii. Divak nenutene sympatizuje s bojovnou Christinou a intenzivne preziva jej zazitky, emocie, vrcholy a pady. Christina Noble je silnou zenou, ktora napriek svojim chybam, si zasluzi velky obdiv.

plagát

Vykoľajená (2015) 

Nadpriemerna americka komedia s realistickym zivotnym stylom mladej, nevyburenej, zatrpknutej Newyorcanky. Mnozstvo nenutene vtipnych momentov. Hlavne sceny s Danielom Radchliffom ma totalne zabili:D Tilda Swinton TOP! 1 hviezda dolu pre cisto "nahodnu"? podobnost s niektorymi dejovymi liniami a prvkami Sex and the city a Diabol nosi Pradu. Zaver neprekvapil, ale ani nesklamal. Dobra oddychovka na zasmiatie:)