Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Druhá časť kriminálneho thrilleru o osudoch bezcitného gangstra, inšpirovaných skutočnými udalosťami podľa námetu Jaroslava Kmentu, ktorý je autorom knihy „Padrino Krejčíř". GANGSTER KA: AFRIČAN je voľným pokračovaním zločineckého ťaženia Radima Kravieca alias Káčka. Po nepochopiteľnom úteku priamo z rúk polície, opúšťa Kraviec Českú republiku. Začína nová etapa jeho zločinného života. Káčko už nemá čo stratiť.
Teraz začína vychádzať na povrch všetok odpad, ktorý po sebe zanechal. Káčko sa presídľuje na Seychelské ostrovy, v rukách má zmenku na 80 miliónov, ktorá môže okamžite položiť premiéra aj vládu. 6 miliárd z vytunelovaného podniku ČEPRO sa pomaly minulo, je potrebné prísť k novému zdroju príjmov a aj za cenu toho, že by spôsobil štátny prevrat. Česká republika tak exportuje do sveta gangstra prvotriedneho formátu. Či na Seychely alebo do Juhoafrickej republiky, všade tam, kde tento zločinec vstúpi likviduje miestnu mafiu a nastoľuje vlastný systém. Na povrch sa derú negatívne vlastnosti jeho charakteru v závislosti na vysokej miere užívania drog a alkoholu. Káčko sa mení z nadpriemerne inteligentného podvodníka na najtemnejšieho gangstra, vraha a obchodníka s drogami. A to je miesto, z ktorého nie je možný návrat...
Záverečná časť temného príbehu Gangster Ka: Afričan režiséra Jana Pachla zdôrazňuje fakt, že spáchané zlo nemôže byť iba tak prepáčené. Aké sú mechanizmy organizovaného zločinu? Je možné nad nimi zvíťaziť? (Magic Box SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (303)

otík 

všetky recenzie používateľa

I bez viděné jedničky jsem se orientoval, film je přehledný a zajímavý do doby, dokud se z děje nevytratí vypravěč. Od té doby už je to jen sled nezajímavých událostí a očekávaný konec je naprosto nemastný neslaný. Ani závěrečné titulky nepřinesou očekávaný dodatek, jak to vlastně dnes s Krejčířem je. Nakonec docela spokojenost. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

A dvoječka taktiež silno podarená. Miestami trochu nudnejšie, ale správne vygradované, s novými lokáciami, s novými zamotávkami a biznismi. Káčko bol proste človek, ktorý sa nikdy nevzdal, stále napredoval a neveril nikomu. Konečne dvojka, ktorá nie je dogabaná a drží si úroveň jednotky. Silno prosím o trojku. 4 z 5 ()

Reklama

chelseaman22 

všetky recenzie používateľa

Pokles kvality je citelný, a proto se scénáristé rozhodli, že přidají na hrubosti a vulgarismech. Kdybych nesledoval Narcos, tak by se mi možná azyl na Seychelech pozdával více. Smůlou je to, že na uvedených ostrovech se ale vůbec nic neděje, což padreho trápí natolik, že začne kopulovat s každou, které se vyskytne v jeho dohledu. A že jich je. 63% ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

„V JAR JE TO JINÝ. TAMNÍ POLICII NESTIHL JEŠTĚ ZKORUMPOVAT, TAKŽE VYLEZE Z LODI A SKONČÍ ROVNOU V KRIMINÁLU…“ /// …a tak nadešel den, kdy se strejček Radovan mohl podělit o svůj příběh se všemi občany – nejen Afriky. Očista jména se nedostaví, ale … ale díky týhle fikci je alespoň rehabilitovaná česká kinematografie. Sám „Káčko“ musí bejt rád za Čermáka, Bjelace, za Kmentovu předlohu a určitě i za Pachla. Nějak extra jsem životní etudy originálního Radovana K. nesledoval a myslím, že tohle k seznámení s kouzelníkem, kterej s prachama dokázal neuvěřitelný věci, bohatě stačí. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu Jaroslava Kmenty „Padrino Krejčíř“, kterou napsal v roce 2015, neznám. 2.) Při příjezdu do zahraničí okamžitě kopu hroby. 3.) Jsem v JAR a docházej mi chechtáky! /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Nakonec totéž jako jednička – dojem kazí mechanicky sestavený scénář a režie, která se zaměřila pouze na technické aspekty snímku. Je tu méně postav, takže je to přehlednější, ale zase je to díky těm exotickým kulisám jen něco vzdáleného, co se nás nijak netýká. Celkově tedy opět neurážející průměr = 50%. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (6)

  • Ve filmu dva „agenti“ deklarují, že pracují pro BIS. To ale neodpovídá realitě, protože BIS je zpravodajská služba s vnitřním polem působnosti, nemůže tedy působit na Seychelách. (gecko)
  • Děj se odehrává na Seychelách, kde se jezdí po silnicích vlevo. Ve filmu vidíme pravý opak. Ve skutečnosti se točilo na Kanárských ostrovech. (db78)
  • Výslech na johannesburské policejní stanici se ve skutečnosti natáčel v domě Radost na Žižkově. (Mara97)

Reklama

Reklama