Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na motívy svetového bestselleru autora Nicholasa Sparksa, ktorý vás presvedčí o tom, že skutočná láska existuje. Mladý Luke Collins (Scott Eastwood) je bývalý jazdec rodea, ktorý sa pokúša o veľkolepý návrat na scénu. Sophia Danková (Britt Robertsonová) je vysokoškoláčka, ktorá sa pripravuje na svoju vysnívanú prácu v New Yorku. Keď medzi nimi vznikne neobyčajné a veľmi silné puto, obaja sa spoločne vydajú na neistú, ale prekrásnu a romantickú cestu životm. Ak odlišné životné ciele preveria odolnosť ich vzťahu, osudové stretnutie s Irom Levinsonom a jeho dojemné spomienky na vlastné manželstvo im navždy zmenia život. (TV JOJ)

(viac)

Videá (23)

Trailer 1

Recenzie (206)

Volodimir2 

všetky recenzie používateľa

Romantika z tohto filmu priam vyteká a keby nebolo časové pásmo venované holokaustu a 2. svetovej vojne, tak tento film by som nemusel vidieť vôbec. Po nehode, sa ocitne 90 ročný Ira Levinson v nemocnici. Zásluhu na jeho záchrane ma ďalší pár z druhého časového pásma, študentka Sophie a mladý kovboj Luka. Sophia rekonvalescenta navštevuje v nemocnici a začína sa rozvíjať príbeh z mladosti Ira. Židovské dievča Ruth s rodičmi uteká z Viedne pred nacistickými represáliami do Ameriky. Tu sa zoznámi s mladým chlapcom, ktorý ale po vypuknutí vojny odchádza na front. Zranenie však ovplyvni jeho nasledujúci život. Presne to isté sa opakuje aj u Sophie v druhej časovej línii. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Tak ako k minulému filmu Nicholasa Sparksa (Safe Haven) aj tomuto filmu dávam 3*. Nie je to niečo, čo by človeka urazilo, ale rozhodne to nie je ani nič čo by si človek pozrel znovu. Film má svoje dobré momenty, osobne si myslím, že príbeh Ruth a Ira je celkom zaujímavý a herci majú chémiu, no v prípade Sophie a Luka je to už o niečo horšie. Najväčším problémom ale je, že príbeh je príliš priehľadný a jednoducho odhadnuteľný a všetko čo si myslíte že sa vo filme stane, sa skutočne aj stane. Nemyslím si, že som premhral svoj čas, ale k filmu sa už určite znovu nevrátim. Očakávania sa naplnili, Britt Robertson bola fajn, ale nič v tomto filme nekričí pre pozornosť. Je to proste ľahký romantický film na jedno pozretie.Hodnotenie: C+ ()

Reklama

sedm.1 

všetky recenzie používateľa

Nejdelší jízda je jedním z nejlepších, ne-li vůbec tím nejlepším romantickým filmem za posledních hodně let. Není to ovšem způsobeno jeho originalitou, nápaditostí, či čímkoliv jiným, co by jakékoliv jiné, podobně laděné žánrovky, běžně nepřinášeli, to spíš naopak, celé se to pevně drží veškerých zajetých a ověřených pravidel, nevymýšlí žádné riskantní novoty, prostě pěkně v zaběhlých žánrových mantinelech. Důvody, proč mě tato romantika tolik oslovila, jsou totiž jinde. Především mě tedy nadchnul casting. Pro mladýho Eastwooda mám už dlouhodobě neuvěřitelnou slabost a zde své neskutečné charisma prodává snad po vagonech, a ať si o jeho hereckých kvalitách myslí kdo chce, co chce, já ho prostě žeru a jen doufám, že bude točit víc a víc. Ovšem ani Britt Robertson jako jeho protějšek za ním vůbec nezaostává, krásné, sympatické děvče, no prostě takovému párečku snad nelze nedržet palce. Výborní jsou ale i ostatní přítomní herci, Alan Alda, Jack Huston, i Oona Chaplin, ti všichni odvádí též více než přesvědčivé povedené výkony a celý film opravdu výrazně kvalitativně povyšují, k čemuž jim ale jen tak mimochodem určitě napomáhají i fajn postavy. Dále mě vážně hodně oslovilo prostředí, a to v obou příbězích, tedy jak to kovbojské, tak to poválečné, pro oboje mám též slabost a jejich zpracování je zde jak po vizuální, tak atmosférické stránce také prostě parádní a hlavně fakt působivé. No a jak už jsem nakousl, Nejdelší jízda je v podstatě takový film dvou milostných příběhů, jenž jsou tu ovšem velice šikovně a především funkčně zpracovány a vlastně i propojeny, oba jsou emočně skutečně silné a přesvědčivé, a oba jsem si vážně příjemně užíval. Romantické filmy tedy nejsou určitě mou doménou, ovšem tato podívaná překonala veškerá má očekávání, a tudíž za mě výborný film, kterému v rámci žánru nemám absolutně co vyčíst. ()

Rocky88 

všetky recenzie používateľa

Už od začátku jsou jasně rozdány karty, tuctová kostra příběhu slibuje nulové invence a jasný konec, a to taky dodrží. Bez jediné výhybky. Jako bonus je tu zbytečná linka s nezbytečným Alanem Aldou. Zhruba za půlkou jsem vypnul a když jsem se před koncem zrestartoval, bylo vše tak, jak jsem čekal. Nebrat. Pokud chcete Aldu, pusťte si MASH. Pokud Eastwooda, pusťe si Gran Torino, Dirty Harryho či cokoliv jiného s tatíkem tohodle ťutínka s přehršlem pleťových masek. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Pri tých všetkých sfilmovaných "sparksovkách" to už akosi stráca to svoje niekdajšie čaro. Už predchádzajúci filmový počin The Best of Me nedosahoval kvalít ako predchádzajúce filmy podľa Sparksovych diel. A v podobných dojmoch to u mňa pokračovalo aj pri tomto filme. Dvojica časových rovín, ktoré boli svojim spôsobom ako cez kopirák, bola síce dobrým základom, ale dávny príbeh o umelkyni a vojakovi bol určite o triedu pútavejší ako ten odohrávajúci sa v súčasnosti - teda romanca medzi sympatickou Sophie a egocentrickým narcisom Lukom. Nikdy som nechápal čo na tom rodeu tí ľudia vlastne vidia. Ako môže niekomu tých pár sekúnd predvádzania stáť za riskovanie života? A ja napr. neviem čím by si relatívne inteligentnú Sophie mohol získať akurát hentaký sebavedomý debilko (asi jedine svojim vzhľadom?). Ale zbytočne polemizovať. Čo sa týka filmu, nebyť poslednej vynikajúcej štvrtiny (najmä scény z aukcie), tak by som to považoval za obyčajný brak, no vďaka tým scénam spejúcim k vyvrcholeniu filmu dávam aspoň 3*. ()

Galéria (68)

Zaujímavosti (9)

  • Jack Huston, který hraje mladého Ira má hnědé oči, zatímco Alan Alda, který hraje starého Iru, má modré oči. (BMW12)
  • Vo filme zmieňovaná Black Mountain College bola experimentálna umelecká vysoká škola, ktorá skutočne existovala v rokoch 1933 až 1957 v Severnej Karolíne. (Laslo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené