Reklama

Reklama

Harbinger Down

  • Veľká Británia Inanimate
Trailer 3

Skupina študentov a učiteľov z univerzity sa vyberie na lodi Harbinger sledovať život morských živočíchov. Náhodou zachytia neznámy signál a rozhodnú sa preskúmať jeho zdroj. Z vody vytiahnu kus zamrznutého ľadu, v ktorom je vesmírny modul. Netušia ale, čo rozmrazením ľadu spôsobia - a začína sa nemilosrdný súboj proti príšere. (TomX2)

(viac)

Videá (6)

Trailer 3

Recenzie (103)

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Mentálně retardovaná verze Carpenterovi nedostižné věci.Občas se stane, že si někdo něco z nějakého filmu vypůjčí a přitom se snaží vždycky ospravedlnit tím, že tomu jako vzdává poctu a vlastně na to jen odkazuje, někdy se to taky povede a někdy taky ne.Někdy za to může banda zoufalců z Asylum, co kopírují se setinou rozpočtu velkolepé akční Hollywoodské pecky, někdy je to jen zoufalec co si vyfňuká přes kickstarter pár drobnejch, aby pak s bandou naprosto tragickejch, ale opravdu tragickejch herců (tak hrozný herce nemáme ani my, amatéři tady v Čechách) natočil ''dokonalou'' vykrádačku 30 let starého legendárního hororu.Místy jsem jen žasnul, jak mouhou být někteří herci tak strašně špatní a poslouchat ty stupidní dialogy bylo doslova utrpení.Na druhou stránku na to, jak netalentovaný režisér evidentně je, se mu občas povedlo natočit zajímavou scénu a já prostě můžu tmu, sníh, led a příšerky....z milosti 35%, ale už nikdy víc. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Ako fanúšik filmu Vec, ktorý je dlhé roky mojim najobľúbenejším hororom som bol na tento malý projekt od tvorcov, ktorí sa netaja, že sú jeho fanúšikmi veľmi zvedavý, ale dopadlo to až príliš rozporuplne. Aj vďaka krátkej dĺžke sa mi na to pozeralo celkom dobre a celkovo mi to tým štýlom prišlo také sympatické, že som si skutočne prial, aby sa mi to veľmi páčilo, ale na to tvorcom chýbal nielen potrebný rozpočet, ale predsa len aj ten talent. Síce hlavná zápletka sa mi páči, ale dejovo mi to neprišlo moc ideálne, vlastne sa tu toho ani tak moc nestane a hlavne o nejakej gradácii sa tu vôbec hovoriť nedá, skôr mi to prišlo, ako sled hororových a dialógových sekvencií bez toho, aby sa to niekam skutočne posúvalo. Obsadenie mi v rámci možností celkom sadlo, najviac samozrejme poteší veterán Lance Henriksen, ale aj ten zvyšok si celkom dokázal získať moje sympatie, ale herecky sú už na tom horšie, vôbec nevedeli predať tú poriadne nepríjemnú situáciu, do ktorej sa dostali, takmer ako by sa nič nepríjemné nedialo. O nejakej atmosfére, alebo napätí sa tiež moc hovoriť nedá a čo sa týka tých samotných hororových sekvencií s netvormi, tak síce sa neubránim čiastočnému sklamaniu, ale predsa len mi viaceré scény a monštrá prišli celkom zaujímavé. Takže kultovej Veci nemôže Harbinger down ani po mnohých rokoch vôbec ničím konkurovať, ale aj tak sa mi to celkom páčilo, tento typ hororu mám rád a minimálne na pomery rozpočtu si tvorcovia hanbu neurobili. 58% ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Tak sa nakoniec ten výborný námet o Gagarinovi, ktorý na Jupitery požral besné huby predsa len podarilo zmrviť. Vizuálne spracovanie slabé a úprimne povedané, pokiaľ chce niekto vidieť mäsožravý muškát, nech si pustí "Adéla ještě nevečeřela". Hororové prvky s minimálnym účinkom, pričom jediné čo dokázalo zamraziť boli vločky vo veľkosti vredov pouličného narkomana. Digitálne efekty mi nikdy nerobili dobre, takže nejaké tie pudingové zliatky ala Terminátor mi prišli skôr trápne než strach naháňajúce. Veľká slabota - 40%. ()

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Nějakou (ne)originalitu bych neřešil, ale pro mě je podstatný to, že byť jsem se u tohoto oldschool béčka nenudil, tak jsem si jistý, že po týdnu si na jeho existenci už nevzpomenu. Když připočtu oproti Věci absentující nezištnost parazita, což zásadně ovlivňuje atmosféru filmu, průměrné hodnocení by mi přišlo malinko štědřejší. Na jedno podívání bez úhony ale taky bez benefitu. 49% ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Nikdy som pri podobných snímkoch neriešil, či je to pocta originálu alebo parazitovanie, pretože keď film nenudí, snažím sa hľadať viac plusy ako mínusy. Variácii na The Thing tu už bolo niekoľko a musím povedať, že vo väčšine prípadov ma zaujali, pretože nekopírovali originál, ale snažili sa k námetu pristupovať svojsky (napr. zmutované alpské zvieratká v Blutgletscher). V tomto prípade som ten prístup žiaľ necítil, a to je ten najväčší kameň úrazu. Nesúhlasím s tým, že vo filme nebola žiadna zaujímavá scéna, podľa mňa ich tam bolo viac než dosť. Skôr tam nebola žiadna originálna scénka, nič čo by prekvapilo alebo sa vrylo do pamäte, a oproti remaku to bolo herecky aj trikovo podstatne slabšie. Pokiaľ bol problém v rozpočte, lepšie by bolo zamakať na atmosfére, hudbe a na "scary momentoch" (pretože žiadne som tu neobjavil), namiesto tých príšer, ktoré sa nie vždy úplne podarili, veď aj menej je niekedy viac. Takže chváliť to veľmi nebudem - je to pre mňa čistý hororový priemer, ktorý aj napriek mnohým mínusom baviť dokáže. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (4)

  • Film v mnoha detailech navazuje na horor Věc (1982), například, když posádka lodi prochází podpalubím a hledá vetřelce, můžeme vidět stejný hrací automat Chess Wizard jako používá McReady (Kurt Russell) ve filmu Věc. (Scaryman)
  • 3 066 fanoušků přislíbilo celkově 384 181 $ – v přepočtu téměř 9,66 milionů Kč – a pomohlo přivést film k životu. (Zdroj: kickstarter.com) (ČSFD)
  • V roku 2010 štúdio Amalgamated Dynamics vytvorilo efekty pre film Vec: Počiatok (2011). Scény v ňom však boli nahradené pomocou CGI, a tak sa štúdio rozhodlo natočiť film Harbinger Down s podobnou tematikou. (Marceloo)

Reklama

Reklama