Reklama

Reklama

Pelé: Zrodenie legendy

  • Česko Pelé: Zrození legendy (viac)
Trailer 1

Chlapec, ktorý nemal nič a zmenil celý svet. Príbeh jednej z najväčších legiend najpopulárnejšieho športu na svete. Pelé a jeho raketový vzostup z chudobného predmestia brazílskeho Sao Paula až do centra najväčšej svetovej športovej udalosti, kde sa vo veku sedemnásť rokov stal najmladším víťazom majstrovstiev sveta vo futbale... Pelé. Meno známe na celom svete, športová legenda, ktorá zmenila futbal raz navždy. Národný hrdina, na bedrách ktorého spočívali sny i nádeje celej krajiny. Skôr než sa stal ikonou, bol obyčajným dieťaťom zo slumov brazílskeho Sao Paula, takým chudobným, že si nemohol dovoliť ani naozajstnú futbalovú loptu. Príbeh zachytáva jeho raketový vzostup a oživuje najväčší športový príbeh dvadsiateho storočia - od drhnutia podláh v snahe zaopatriť rodinu cez zdokonaľovanie úchvatného štýlu hry v uliciach až po účasť na majstrovstvách sveta vo Švédsku, kde v sedemnástich rokoch strelil víťazný gól a Brazília vďaka nemu po prvýkrát vyhrala. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (131)

HonzaSim 

všetky recenzie používateľa

Krásný životopisný film. Snímek nemá hluchá místa a bavila mě jak část o dětství a trénování s plody, tak svět velkého fotbalu. Jeho příběh jsem neznal, možná o to víc mě upoutal. Každá a nejen sportovní legenda si zaslouží min. takový film. Vždyť není většího jména v historii tohoto sportu, než právě Pelé! Dokonce se této podívané podařilo napravit mé hodně pochroumané (ne)sympatie k této fotbalové velmoci a to je co říct. (Poděkujme oscarovému herci Neymarovi.) Nechyběl ani emotivní závěr, takže jsem dostal vše, co jsem mohl chtít. Také jste si všimli samotného Pelého před vypuknutím finále MS? Sice scifi, ale stejně potěší. A k první předním komentujících jedna poznámka. Místní sestava antisociálů odborně hodnotí film o fotbale, který možná neviděli ani v televizi, tak to je gól. ()

bif 

všetky recenzie používateľa

V podstatě je to uplně blbej film. Jedno klišé za druhym. Dramaturgie na úrovni studentů střední školy. Špatná kamera i střih... ale na druhou stranu je to sympatický pohled na vznik jedné velké legendy. Radost mi udělala přítomnost Garrinchy a dalších legend. Nečekejte nic než "Disneyovský" styl vyprávění (není to Disneyovka), spoustu klišé a průměrné výkony. ()

Reklama

Faila 

všetky recenzie používateľa

Pro podobné příběhy mám slabost, většinou mě dojmou a udělají mi dobře. Někdy se to v nich přežene a výsledek mi přijde patetický a pitomý, tohle ten případ naštěstí (pro mě) nebyl. Jméno Pelé mi není neznámé, přesto vím o jeho životě prd, tak jsem se aspoň něco dozvěděla. A příběh jeho, potažmo celého brazilského fotbalového nároďáku, potažmo celé Brazílie má docela sílu a určitý význam i pro současný fotbal, což není na škodu vědět. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Dobrý príbeh, keby nebol tak sladko orientovaný a futbalové okamihy neukazoval ako v jednom animáku o Benjaminovi spred 20 rokov. Pelé si tam behá medzi hráčmi, ako by to boli stĺpy. Pekná predstava, určite to bol talent vo svojich časoch, dnes by nestačil ani na opitého Weissa. Inak je film menej zaujímavý aj tým, že len popisuje akože zrod legendy a nemapuje Pelého kariéru. Takže je k ničomu. ()

Juto 

všetky recenzie používateľa

,,Pelé: Zrodenie legendy“ predstavuje formulovanú a neprepracovanú filmovú tvorbu, ale stále dokáže inšpirovať na viacerých úrovniach. Film sa riadi osvedčeným vzorom väčšiny športových filmov, no trpí niekoľkými menšími technickými problémami. Scenár sa občas zastaví pri dotváraní myšlienok a film je trochu prestrihaný, vďaka čomu má divák pocit, že v niekoľkých scénach mu niečo chýba. Niektoré postavy sú nedostatočne vyvinuté a niektoré herecké výkony sú rozkolísané. Film venuje priveľa času Pelého detstvu a málo času jeho vzostupu brazílskym futbalom, ale vyjadruje, prečo bol Pelé taký dobrý, a múdro to vyvrcholí Majstrovstvami sveta v roku 1958, kedy je jasné, že všetky kúsky sú konečne na mieste pre Pelého prípadnú celosvetovú slávu a jedinečný úspech. 6/10 ()

Galéria (72)

Zaujímavosti (14)

  • José Altafini (Diego Boneta) si vytvoril svoju prezývku Mazzola podľa talianskeho futbalistu zo štyridsiatych rokov Valentinovi Mazzolovi. Turnaj v roku 1958 bol zároveň posledným Altafinovým výstupom v brazilskom drese, keďže od roku 1961 reprezentoval Taliansko. (toi-toi)
  • Na MS vo Švédsku, okolo ktorých sa dej filmu odohráva, bolo vytvorených niekoľko doteraz neprekonaných rekordov. Pelé (Kevin de Paula) mal 17 rokov a 239 dní, keď strelil svoj prvý gól na MS proti Walesu. Zároveň sa stal najmladší majster sveta, najmladší strelec gólu vo finále a najmladší strelec hetriku na MS. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama