Reklama

Reklama

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Od Kleopatry k Alžbětě I. a Sophii Scholl – všechny z různých významných údobí a s rozličným pozadím, ale jedno měly společné. Šlo o jedny z nejvlivnějších žen historie. Mocné, přesto bezmocné, oblíbené, přesto opovrhované, odhodlané i zoufalé – každá se nějakým způsobem vymykala. Jednotlivé dramatizace představí ony pozoruhodné ženy ve zcela nových detailech a prozkoumají jejich životy jak ze soudobého kontextu, tak z historické perspektivy. (Viasat)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (15)

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Celkový dojem: Skutočnosť, napísať a sfilmovať v dokumentárnom štýle ľudí - v tomto prípade ženy, ktoré v histórii dokázali niečo významné a tým si zaslúžili priazeň nie len ľudí v tej dobe, ale aj nás divákov, môže byť zaujímavá. Aj toto TV podanie ma v podobe niekoľkých minút z histórie a dejín aj párkrát zaujalo, zatiaľčo o históriu sa veľmi nezaujímam a príde mi skôr nudná. Tento seriál ma ale nedokázal dostatočne zaujať, teda sledovanie tohto u nás celkom známeho diela nebavilo a dokonca si aj dovolím tvrdiť, že je nudné a príliš obyčajné. A preto mu aj rovno napálim tie 2 hviezdy, i keď určite zaslužene keďže vizuálna stránka tohto seriálu je naozaj sympatická čo u podobných filmov / seriálov nemôžem tvrdiť. Moje hodnotenie: 40% ()

Wiikii 

všetky recenzie používateľa

Dokument, který je podaný jako filmový příběh o tom, jak asi mohl vypadat život dané ženy. .. Takže pokud Vás nebaví dokumenty narvané informacemi a prokládané monology historiků, ale chcete se něco o dané ženě dozvědět, tohle je pro Vás jednoznačně dobrá volba. .. Já jsem ale ztracený případ, dychtící po tuně informací, takže dám čtyři hvězdy s jedním zamhouřeným okem a druhým zavřeným. :) .... HODNOCENÍ: 70% (4*) ()

Reklama

Volodimir2 

všetky recenzie používateľa

Zo šiestich dielov tohto seriálu som si vybral oblasť, ktorej sa venujem a keďže ide o ženy tak to bude o Sophie Schollovej. Ide o skutočnú udalosť a venuje sa ilegálnej protinacistickej skupine, ktorá vznikla na jar 1942 v Mníchove a založili ju študenti. Názov „Biela ruža“ vznikol náhodne. Film je silným príbehom o osobnej statočnosti a je rekonštrukciou historických udalosti. Dokumentárny film je založený na autentických výpovediach ešte žijúcich svedkov, aktérov udalostí z roku 1943, keď zatkli členov tejto odbojovej skupiny. Vodcovia tejto skupiny, Hans Scholl a Sophie Schollová, bývalí členovia Hitlerjugend, boli za odvahu povedať pravdu o nezmyselnosti vojny popravení. V roku 2003 v Nemecku vo verejnej ankete Naši najlepší sa títo súrodenci umiestnili na 4. mieste v rebríčku najväčších osobnosti nemeckého národa. Ďalšie filmy natočené na tému odboja študentov z Mníchova sú Biela ruža, 1982 a Päť posledných dni, 1982. Sophie Sholl – Posledné dni, 2005 ()

Psychotic17 

všetky recenzie používateľa

Dojem mi kazí, jak moc jsou to pohádky v hollywoodském stylu. Jasné dobro a zlo (ač historie nic takového nezná), myšlení historických postav je přizpůsobené dnešním hodnotám a není jim umožněno mít špatné stránky... Je škoda, že Hra o trůny je reálnější než dokument o skutečné historii. Co se vizuálu týče, je to bomba, a "příběhový" scénář místo suchého dokumentu je velice příjemná změna. Ale celkový dojem to už nenapraví. 60% ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Dokumentu chyba kvalita a jej rovnomerné rozloženie do všetkých častí. Predstavenie ženských postáv mi pripadá také detské. Fakt, že hlavné protagonistky hovoria v prvej osobe je zas také amatérske. Medzitým sa ale našťastie dozvieme čo to o osobnosti a tych informácií je potom prekvapujúco dosť. Slabé sekvencie sa striedajú so slabšími, podobne je to aj u jednotlivých častí, kde napríklad najlepšia bola Alžbeta I., zaujímavá je aj Jana z Arku, ale Kleopatra zase pomerne slabá. Výber osobností je rovnako veľmi riedky a silne ovplyvnený nemeckou produkciou. V podstate 3 osobnosti zo 6 sú Nemky (počítam aj Katarínu Veľkú, pôvodom z nemeckého prostredia). Prečo tam teda nezakomponovali aj Máriu Teréziu? Takisto sa tam minimalne mohla objaviť aj kráľovná Viktória. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčelo se na mnoha lokacích v České republice. Na hradech Točník, Štamberk, Lipnice nad Sázavou, Křivoklát a Budyně nad Ohří. Na zámcích Kroměříž, Ploskovice a Telč a dále v okolí obce Řásná.
    (0kozel)
  • Natáčení probíhalo i na Právnické fakultě Univerzity Karlovy. Ta v 6. epizodě 1. série s názvem Sophie Scholl představovala Mnichovskou univerzitu, kterou navštěvovala hlavní hrdinka Sophie Scholl (Liv Lisa Fries). (oli009)

Reklama

Reklama